Fortsätt till huvudinnehåll

Frasigt goda Kesoplättar, lätt och snabbt

Innehåller annonslänkar för Bodystore
God morgon på er finingar! Ja, eller förmiddag 😊 
Ute är det snö och jag har nyss kommit in efter en superhärlig skogspromenad. Plockade lite enris och tallkvistar för lite juldekoration. Gjorde mig sedan lite frukost och bryggde kaffe. Tänk vad jag älskar goda frukostar. Det tycker jag är den mysigaste måltiden. Jag ger mig ofta lite extra tid för min frulle. Tycker det är så värt det.
 

I förmiddags åt jag goda små pannkakor/plättar som frukost (breakfast = bryt fastan). 6 st små solgula och frasiga som jag vet håller mig mätt i över fem timmar. 
Jag åt de här klockan 11 och middag blir ca 16.30. I och med det så har jag gett min kropp den periodiska fastan som jag kör med. Jag brukar ha fastan på ca 16 timmar. Alltså... det går 16 timmar mellan mitt sista mål (middagen) och mitt första mål dagen därpå. Det kan även räcka med 12 timmar, men jag kör oftast en lite längre fasta. 

De här pannkakorna/plättarna gör jag oftast på en höft. Men om du söker på pannkakor och plättar på bloggen så hittar du några fler goda recept.

Kesoplättar: 

3 ägg från utegående höns
125 g cottage cheese (keso) ekologisk
Fiberhusk, ca 1 msk eller mer
Salt, oraffinerat havssalt
Smör till stekning, ekologiskt


  1. Rör ihop ägg med keso
  2. Rör noga ner fiberhusk och låt svälla 1 min. Smeten ska bli ganska tjock för att hålla ihop i pannan. 
  3. Tillsätt salt
  4. Stek pannkakor/plättar frasigt gyllenbruna på medelvärme i mycket smör. Jag brukar ta en sås-slev med smet till varje plätt/pannkaka. 

Jag serverade mina med frysta hallon och blåbär som fick tina på de varma plättarna. Ringlade lite äkta ekologisk lönnsirap på. 

Fiberhusk innehåller supernyttiga fibrer och resistent stärkelse som är bra för blodsockret och göder våra goda bakterier i tarmarna. 

Önskar er en underbar dag! 
Värme & Kärlek 
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...

Den ultimata och godaste Janssons frestelsen

God morgon på er! Nu närmar sig julen och det här blir kanske mitt sista inlägg innan tomten kommer 😉. Kanske, kanske hinner jag med ett till.... Om ni går in under etiketten Jul så hittar ni fler goda recept. Missa inte min goda senapssill . Janssons frestelse är något som bara MÅSTE stå på julbordet. Förut har jag gjort min Jansson på traditionellt vis och det har ju blivit gott. Jag har även provat att tillaga den med mindre kolhydrater där jag bytt bort en del potatis mot rättika och kålrabbi. Men va tusan, det är jul en gång om året och då vill jag verkligen ha en "riktig" Jansson.  Nu tror jag nästan att jag har gjort den godaste och ultimata gratängen som bara är helt ljuvlig. Krämigare går ej att få och smaken är gudagod.  Vad är då hemligheten?  Jo.... jag steker löken innan vilket även gör så att vattnet i löken dunstar, använder mjölig potatis, skär potatisen i inte alltför smala strimlor, kokar upp grädden med ansjovisspadet innan jag...

Julskinkan kokas i plastförpackningen

Jag talade ju sist om hur gott det är att koka sin egen ekologiska julskinka.  Nu har jag läst något som fick mig att tänka till lite extra. Visste ni att de färdigkokta julskinkorna kokas i den plastförpackningen som den ligger i? Det säger sig ju självt egentligen när jag tänker efter, eftersom även buljongen bildas färdigt i påsen, Men vad innehåller den plasten?  Det jag vet är att fett drar ur plastens innehåll och den hamnar då i buljongen och skinkan. Det känns liksom ännu värre när plasten hettas upp/kokas. Det här verkar ju vara ytterligare ett anledning till att koka sin egen skinka. Kanske helst att få tag på en färsk ekologisk skinka som inte legat i plast över huvud taget.  Tar man färsk eller eko/KRAV-skinka så slipper man dessutom nitritet som tillsätts som konservering samt för att köttet ska få en tilltalande rosa färg, så löljgt egentligen. Naturligt kött är grått - sådetså. Nitrosaminer (nitrit omvandlas till nitrosaminer i magen) kan även g...