Fortsätt till huvudinnehåll

Frasigt goda Kesoplättar, lätt och snabbt

Innehåller annonslänkar för Bodystore
God morgon på er finingar! Ja, eller förmiddag 😊 
Ute är det snö och jag har nyss kommit in efter en superhärlig skogspromenad. Plockade lite enris och tallkvistar för lite juldekoration. Gjorde mig sedan lite frukost och bryggde kaffe. Tänk vad jag älskar goda frukostar. Det tycker jag är den mysigaste måltiden. Jag ger mig ofta lite extra tid för min frulle. Tycker det är så värt det.
 

I förmiddags åt jag goda små pannkakor/plättar som frukost (breakfast = bryt fastan). 6 st små solgula och frasiga som jag vet håller mig mätt i över fem timmar. 
Jag åt de här klockan 11 och middag blir ca 16.30. I och med det så har jag gett min kropp den periodiska fastan som jag kör med. Jag brukar ha fastan på ca 16 timmar. Alltså... det går 16 timmar mellan mitt sista mål (middagen) och mitt första mål dagen därpå. Det kan även räcka med 12 timmar, men jag kör oftast en lite längre fasta. 

De här pannkakorna/plättarna gör jag oftast på en höft. Men om du söker på pannkakor och plättar på bloggen så hittar du några fler goda recept.

Kesoplättar: 

3 ägg från utegående höns
125 g cottage cheese (keso) ekologisk
Fiberhusk, ca 1 msk eller mer
Salt, oraffinerat havssalt
Smör till stekning, ekologiskt


  1. Rör ihop ägg med keso
  2. Rör noga ner fiberhusk och låt svälla 1 min. Smeten ska bli ganska tjock för att hålla ihop i pannan. 
  3. Tillsätt salt
  4. Stek pannkakor/plättar frasigt gyllenbruna på medelvärme i mycket smör. Jag brukar ta en sås-slev med smet till varje plätt/pannkaka. 

Jag serverade mina med frysta hallon och blåbär som fick tina på de varma plättarna. Ringlade lite äkta ekologisk lönnsirap på. 

Fiberhusk innehåller supernyttiga fibrer och resistent stärkelse som är bra för blodsockret och göder våra goda bakterier i tarmarna. 

Önskar er en underbar dag! 
Värme & Kärlek 
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och