Heeej! Tänk att snart är det tredje advent. Jag har en sån julkänsla att det spritter i kroppen. Blev bjuden på julbord på restaurang Hov av min fina kusin. Lika matglad som jag 😁
Oj så gott det var! Åt så jag fick ont i magen efteråt, det kom liksom efter....
Sedan tog vi en promenad genom stan. Så vackert!
Igår kväll gjorde jag mina goda köttbullar. Älgfärsen var tyvärr inte riktigt finmald. I köttbullar vill jag ha köttfärsen riktigt fint mald, medan det i biffar och hamburgare gärna får vara lite grövre. Men jätte-jättegott blev det!
Jag brukar börja mina inköp av julmat tidigt. Det spar jag jättemycket pengar på. Kollar när det är extrapriser och är det kött, fisk eller färs så fryser jag in tills jag ska använda det. Även grönkål fryser jag ner. Sillen håller sig ju jättelänge tills man ska lägga in den, eller så köper jag 5-minuters sill och lägger i kylen tills jag ska göra olika inläggningar av den. På så sätt slipper jag även den värsta julruschen i affären och slipper bära hem tunga kassar.
Jag gör köttbullarna och kål- och morotslådan i god tid och fryser ner. Gör Janssons frestelse som jag förvarar i kylen (1-2 dagar). Kokar revbensspjällen och förvarar i kylen tills jag ska tillaga dem i ugnen. Bakar och gör julgodis gör jag också tidigt. Jag avskyr verkligen att stressa in i det sista.
Jag brukar börja mina inköp av julmat tidigt. Det spar jag jättemycket pengar på. Kollar när det är extrapriser och är det kött, fisk eller färs så fryser jag in tills jag ska använda det. Även grönkål fryser jag ner. Sillen håller sig ju jättelänge tills man ska lägga in den, eller så köper jag 5-minuters sill och lägger i kylen tills jag ska göra olika inläggningar av den. På så sätt slipper jag även den värsta julruschen i affären och slipper bära hem tunga kassar.
Jag gör köttbullarna och kål- och morotslådan i god tid och fryser ner. Gör Janssons frestelse som jag förvarar i kylen (1-2 dagar). Kokar revbensspjällen och förvarar i kylen tills jag ska tillaga dem i ugnen. Bakar och gör julgodis gör jag också tidigt. Jag avskyr verkligen att stressa in i det sista.
Receptet har jag lagt in tidigare. Du hittar det HÄR.
Där finns även mitt recept på kryddiga honungsklibbiga revbensspjäll. Glazen innehåller även smak av ingefära och apelsin. Ooooh så gott!
Såhär såg det ut i morse. 26 grader kallt, men fantastiskt vackert!
Trevlig helg och ta det lugnt i julstöket. Lite varje dag, så hinner man utan att stressa ihjäl sig.
P.S Ni hr väl sett att ni kan handla (hälso-shoppa) via mig i länkarna till höger. Använder du mobil så klicka på ≣ längst upp till höger. Kanske hittar du fina julklappar. Jag har bara länkar till bra sidor som jag själv kan stå för. Många har även rea just nu och ännu kan det finnas tid att få hem dem i tid till jul D.S.
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar