Hej på er!
Jag är så otroligt sjukt förtjust i gräddädelost, eller ädelost över huvud taget i alla former. Ibland kan jag bara ta en bit till kaffet. Perfekt istället för en kaka.
Idag gjorde jag mig en härligt krämig ädelostsås. Urenkelt recept som går på bara några minuter att göra. Jag tog förutom gräddädel även en lite starkare ädelost i såsen (grädd-danablue), men vill man ha en mild sås som inte smakar sååå mycket så kan man skippa den.
Om man bara tar färskost och gräddädel så blir den mild nog även för barn.
Jag tillsatte även lite hackad tomat, för jag tycker det är gott med det till bönpasta, men kan skippas.
Vill du så kan du även klippa ner lite persilja.
4 port
3 dl grädde, eko
1,5 msk arla färskost eko, naturell
50 g gräddädelost
35 g grädd-danablue (frivilligt)
4-5 babyplommontomater, eko i bitar (frivilligt)
Svartpeppar och ev grönsaksbuljong. Smaka dig fram.
- Häll grädden i en kastrull och låt koka upp på medelvärme.
- Lägg ner osten och tomatbitarna.
- Låt osten smälta i grädden under omrörning.
- Krydda med peppar och smaka av om du vill ha mer salt. Ta då i en bit av en buljongtärning, det ger en djupare smak än bara salt (Bong eller ekologisk) Klart!
Jättegott även till en köttbit.
Kommentarer
Skicka en kommentar