Jag skrev ju igår på bloggen att jag åt några så in i flängen goda vegetariska burgare. Med rostad pumpa 😋
Japp jag äter dom idag igen.... MUMS!!
Inhandlade dom på Coop i frysdisken. Som receptförslag fanns just buttetnutpumpa med kryddförslag, men jag valde att krydda pumpan på ett lite annat sätt och OHHHHH så gott!
Burgarna är gjorda på kikärtor, solros- & pumpafrön smaksatta med salvia, lök och chipotle chili. Allt ekologiskt.
Stek de ekologiska solrosbiffarna i kokosolja på medeltemperatur tills de fått fin färg.
Skala, kärna ur butternutpumpan och skär den i bitar. Krydda med örtsalt, lite chiliflakes, korianderkrydda, vitlökskrydda samt paprikapulver.
Stek pumpabitarna på svag värme i kokosolja samt smör (eller ghee om du äter paleo), utan att de får stekyta. De ska bli mjuka men med en fastare kärna.
Servera förslagsvis med ruccola, babyspenat, salladslök och vitkål i tunna strimlor. Supergott!!!!
Kommentarer
Skicka en kommentar