Läckra frästa kryddade grönsaker tillsammans med en sammetslen äggröra, toppade med färska kryddor och sugarsnaps - Det var min härliga frukost i morse.
Grönsaker är ett underbart sätt att ge kroppen mängder av näring och energi och är ett perfekt sätt att starta dagen med. Ägg är ju också så näringsrikt så kombinationen är oslagbar.
Så härligt att strunta i charkuterier med en massa nitriter och satsa på att ge kroppen lite vegetarisk smakrik mat. Jag kan nästan lova att du inte kommer att sakna vare sig kött eller mejerier när du äter den här goda frullen.
Naturligtvis är frukosten ekologisk, annars är det inte mycket till näring. Allt är ekologiskt förutom äggen som jag väljer från frigående utehöns. De ekologiska matas tyvärr med fiskpellets/fiskmjöl som innehåller hälsofarliga gifter. Jag har gjort inlägg om det tidigare. Du kan även läsa om det HÄR
Naturligtvis är frukosten ekologisk, annars är det inte mycket till näring. Allt är ekologiskt förutom äggen som jag väljer från frigående utehöns. De ekologiska matas tyvärr med fiskpellets/fiskmjöl som innehåller hälsofarliga gifter. Jag har gjort inlägg om det tidigare. Du kan även läsa om det HÄR
Jag har inga problem med att kliva upp 10 minuter tidigare för att ge min kropp extra näring. Jag vet att det lönar sig i att jag blir både piggare och orkar mer. Så de 10 minuterna tar jag igen med råge.
Vill jag ge mig själv ytterligare nyttigheter och boost så äter jag en krämig härlig grön smoothie till lunch, kanske med ett frökex.
Jaa, det måste jag göra idag.....
Receptet på en supergod grön smoothie kan jag ge er i nästa inlägg, så håll ögonen öppna.
Grönsaksfräs:
5 st babyplommontomater halverade.
Vitkål i strimlor
2 stora champinjoner i skivor eller bitar
1 bit zucchini i bitar
1 bit zucchini i bitar
Purjolök i strimlor
Örtsalt, lökpulver, svartpeppar.
Kokosolja till stekning
Äggröra :
2 ägg
1 msk kokosmjölk
Örtsalt , nymalen svartpeppar samt några stänk gurkmeja.
Kokosolja till stekning.
Gör såhär:
- Börja med att steka tomathalvorna först av allt i kokosolja med snittytan nedåt tills de får lite färg 1-2 min.
- Tillsätt sedan vitkålen, champinjoner, zucchini och purjolök.
- Krydda med örtsalt, lökpulver, svartpeppar. Lägg upp på tallrik.
- Vispa upp äggen med kokosmjölk. Krydda med örtsalt, nymalen svartpeppar samt några stänk gurkmeja.
- Stek krämig i kokosolja under omrörning.
Servera med färska örter ex basilika och timjan samt skivade sugersnaps
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar