Fortsätt till huvudinnehåll

Grönsaksfräs med krämig äggröra LCHF/Paleo


Läckra frästa kryddade grönsaker tillsammans med en sammetslen äggröra, toppade med färska kryddor och sugarsnaps - Det var min härliga frukost i morse.



Grönsaker är ett underbart sätt att ge kroppen mängder av näring och energi och är ett perfekt sätt att starta dagen med. Ägg är ju också så näringsrikt så kombinationen är oslagbar. 

Så härligt att strunta i charkuterier med en massa nitriter och satsa på att ge kroppen lite vegetarisk smakrik mat. Jag kan nästan lova att du inte kommer att sakna vare sig kött eller mejerier när du äter den här goda frullen.

Naturligtvis är frukosten ekologisk, annars är det inte mycket till näring. Allt är ekologiskt förutom äggen som jag väljer från frigående utehöns. De ekologiska matas tyvärr med fiskpellets/fiskmjöl som innehåller hälsofarliga gifter. Jag har gjort inlägg om det tidigare. Du kan även läsa om det HÄR

Jag har inga problem med att kliva upp 10 minuter tidigare för att ge min kropp extra näring. Jag vet att det lönar sig i att jag blir både piggare och orkar mer. Så de 10 minuterna tar jag igen med råge. 
Vill jag ge mig själv ytterligare nyttigheter och boost så äter jag en krämig härlig grön smoothie till lunch, kanske med ett frökex. 
Jaa, det måste jag göra idag..... 
Receptet på en supergod grön smoothie kan jag ge er i nästa inlägg, så håll ögonen öppna.



Grönsaksfräs
5 st babyplommontomater halverade. 
Vitkål i strimlor 
2 stora champinjoner i skivor eller bitar
1 bit zucchini i bitar 
Purjolök i strimlor
Örtsalt, lökpulver, svartpeppar. 
Kokosolja till stekning

Äggröra
2 ägg 
1 msk kokosmjölk
Örtsalt , nymalen svartpeppar samt några stänk gurkmeja. 
Kokosolja till stekning. 

Gör såhär:

  1. Börja med att steka tomathalvorna först av allt i kokosolja med snittytan nedåt tills de får lite färg 1-2 min. 
  2. Tillsätt sedan vitkålen, champinjoner, zucchini och purjolök. 
  3. Krydda med örtsalt, lökpulver, svartpeppar. Lägg upp på tallrik. 

  1. Vispa upp äggen med kokosmjölk. Krydda med örtsalt, nymalen svartpeppar samt några stänk gurkmeja. 
  2. Stek krämig i kokosolja under omrörning. 

Servera med färska örter ex basilika och timjan samt skivade sugersnaps

Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam