Fortsätt till huvudinnehåll

Grönsaksfräs med krämig äggröra LCHF/Paleo


Läckra frästa kryddade grönsaker tillsammans med en sammetslen äggröra, toppade med färska kryddor och sugarsnaps - Det var min härliga frukost i morse.



Grönsaker är ett underbart sätt att ge kroppen mängder av näring och energi och är ett perfekt sätt att starta dagen med. Ägg är ju också så näringsrikt så kombinationen är oslagbar. 

Så härligt att strunta i charkuterier med en massa nitriter och satsa på att ge kroppen lite vegetarisk smakrik mat. Jag kan nästan lova att du inte kommer att sakna vare sig kött eller mejerier när du äter den här goda frullen.

Naturligtvis är frukosten ekologisk, annars är det inte mycket till näring. Allt är ekologiskt förutom äggen som jag väljer från frigående utehöns. De ekologiska matas tyvärr med fiskpellets/fiskmjöl som innehåller hälsofarliga gifter. Jag har gjort inlägg om det tidigare. Du kan även läsa om det HÄR

Jag har inga problem med att kliva upp 10 minuter tidigare för att ge min kropp extra näring. Jag vet att det lönar sig i att jag blir både piggare och orkar mer. Så de 10 minuterna tar jag igen med råge. 
Vill jag ge mig själv ytterligare nyttigheter och boost så äter jag en krämig härlig grön smoothie till lunch, kanske med ett frökex. 
Jaa, det måste jag göra idag..... 
Receptet på en supergod grön smoothie kan jag ge er i nästa inlägg, så håll ögonen öppna.



Grönsaksfräs
5 st babyplommontomater halverade. 
Vitkål i strimlor 
2 stora champinjoner i skivor eller bitar
1 bit zucchini i bitar 
Purjolök i strimlor
Örtsalt, lökpulver, svartpeppar. 
Kokosolja till stekning

Äggröra
2 ägg 
1 msk kokosmjölk
Örtsalt , nymalen svartpeppar samt några stänk gurkmeja. 
Kokosolja till stekning. 

Gör såhär:

  1. Börja med att steka tomathalvorna först av allt i kokosolja med snittytan nedåt tills de får lite färg 1-2 min. 
  2. Tillsätt sedan vitkålen, champinjoner, zucchini och purjolök. 
  3. Krydda med örtsalt, lökpulver, svartpeppar. Lägg upp på tallrik. 

  1. Vispa upp äggen med kokosmjölk. Krydda med örtsalt, nymalen svartpeppar samt några stänk gurkmeja. 
  2. Stek krämig i kokosolja under omrörning. 

Servera med färska örter ex basilika och timjan samt skivade sugersnaps

Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Ugnsrostade rödbetor med citronsmör

Ibland önskar man sig ju bara något lätt, vegetariskt eller något gott som tillbehör.  Det här åt vi i helgen och valde då att äta den som en egen liten rätt och tog då även rivna morötter till. Smöret smälte sakta ner över de varma rödbetorna. Åh Guuud så gott! Prova även som tillbehör till ex lax. Jag använde  osaltat smör och saltade det med ekologiskt örtsalt, eftersom det saltade smöret innehåller raffinerat salt som inte är hälsosamt. Väljer du ett saltat smör så välj då ekologiskt smör. Jag väntar och längtar till den dagen det kommer ett osaltat ekologiskt smör) Citronsmör: 1 port 1 msk osaltat smör   1½ tsk pressad citron 1 krm rivet skal av citron 1 pressad liten vitlöksklyfta 1 krm smulad torkad timjan örtsalt (herbamare eller trocomare) Rödbetor i ugn:.  Skala ekologiska rödbetor, så många du vill ha. Klyfta dem och droppa över lite olja. Krydda med örtsalt. Använder du extra virgine olivolja så rostar du dem långsamt i ugnen på 150-1...

Grymt goda pommes strips på kålrabbi

Ibland finns det bara sådär supergoda alternativ som gör att man aldrig behöver längta tillbaka till de mindre nyttiga "originalen". Vill man hellre fritera dessa så går det naturligtvis jättebra. Använd då avokadoolja, druvkärneolja eller kokosolja som alla har en hög rykpunkt, vilket gör att inga giftiga ångor bildas. Doppa dem gärna i arrowrot före friteringen. Salta och krydda efteråt. Jag har den här gången valt ugnen eftersom jag inte hade så mycket olja hemma och för att även ugnsrostade kålrabbistrips blir supergott. Det här tillbehöret kommer även dina barn att älska. Serverad till en god köttbit och kanske lite bea så går knappt att känna skillnad på vanliga strips och de här. Såhär gott kryddade blir de en riktig hit! Åh nu blir jag ju jättesugen. Man när klockan är över 21 på kvällen så blir det ingenting av med det snålvattnet... 😋 Kålrabbi Kokosolja Herbamare/Troccomare örtsalt Paprikapulver (Paprika är otroligt besprutat så använd ekologis...