Fortsätt till huvudinnehåll

Lyxig sallad med kyckling. chèvre och valnötter


Ibland vill jag bara ha en fräsch och god sallad till middag. Tycker även det kan vara en idealisk helgmat om man lyxar till den med lite fina ingredienser. Älskar att blanda och testa. Den här salladen blev så god och med den här dressingen blev den fantastisk. Riktigt helglyxig. Alla ingredienser gifte sig fantastiskt med varandra. En ynka sallad. Yup! 
Här räcker den till 2 pers och en matlåda. Perfa! 
Ekologiska produkter


3 port
Lyxig sallad med kyckling 
1/3 av en stor salladskål, strimlad
2 salladslökar, skivade
1 pak soi i bitar
1/2 påse babyspenat
1/2 påse skördesallad
1 knippe sparrisknoppar, kokade på svag värme i 2 min
1 stjälk selleri, finhackad
100 g gurka, i bitar
100 rött äpple med skal, i bitar. (Gärna hemäpple). Kan bytas ut mot päron
1-2 st avokado i skivor eller bitar
Oliver, blandade valfri mängd
3 st soltorkade tomater, hackade
40 g valnötter, grovhackade
Färsk vitkål, i riktigt tunna strimlor
1 bit chèvreost, i tunna skivor
Herbamare örtsalt 
Kokosolja
Grillad kyckling, valfri mängd skurna i mindre bitar eller skivor.


• Strimla, hacka och skär grönsakerna enligt ovan. 
• Koka sparrisen (se ovan) 
• Låt pak soi få lite färg i en stekpanna med kokosolja. Tillsätt sedan salladslöken och låt den få mjukna en aning. Krydda med örtsalt 
• Blanda alla ingredienser med varandra och garnera med sparrisknopparna.
TIPS! Vill du ha den matigare så kan du tillsätta 2 kokta ägg


Dressing
4 msk olivolja
2 tsk dijonsenap
2,5 tsk pressad citron
2 krm Herbamare örtsalt 
1-1,5 tsk opastöriserad honung 

• Rör ihop dressingen tills den tjocknat, smaka av och blanda ner den i salladen.
(Ska du ha den även till matlåda så servera salladsdressingen vid sidan om).

Värme & Kärlek 
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...