Fortsätt till huvudinnehåll

Lyxig sallad med kyckling. chèvre och valnötter


Ibland vill jag bara ha en fräsch och god sallad till middag. Tycker även det kan vara en idealisk helgmat om man lyxar till den med lite fina ingredienser. Älskar att blanda och testa. Den här salladen blev så god och med den här dressingen blev den fantastisk. Riktigt helglyxig. Alla ingredienser gifte sig fantastiskt med varandra. En ynka sallad. Yup! 
Här räcker den till 2 pers och en matlåda. Perfa! 
Ekologiska produkter


3 port
Lyxig sallad med kyckling 
1/3 av en stor salladskål, strimlad
2 salladslökar, skivade
1 pak soi i bitar
1/2 påse babyspenat
1/2 påse skördesallad
1 knippe sparrisknoppar, kokade på svag värme i 2 min
1 stjälk selleri, finhackad
100 g gurka, i bitar
100 rött äpple med skal, i bitar. (Gärna hemäpple). Kan bytas ut mot päron
1-2 st avokado i skivor eller bitar
Oliver, blandade valfri mängd
3 st soltorkade tomater, hackade
40 g valnötter, grovhackade
Färsk vitkål, i riktigt tunna strimlor
1 bit chèvreost, i tunna skivor
Herbamare örtsalt 
Kokosolja
Grillad kyckling, valfri mängd skurna i mindre bitar eller skivor.


• Strimla, hacka och skär grönsakerna enligt ovan. 
• Koka sparrisen (se ovan) 
• Låt pak soi få lite färg i en stekpanna med kokosolja. Tillsätt sedan salladslöken och låt den få mjukna en aning. Krydda med örtsalt 
• Blanda alla ingredienser med varandra och garnera med sparrisknopparna.
TIPS! Vill du ha den matigare så kan du tillsätta 2 kokta ägg


Dressing
4 msk olivolja
2 tsk dijonsenap
2,5 tsk pressad citron
2 krm Herbamare örtsalt 
1-1,5 tsk opastöriserad honung 

• Rör ihop dressingen tills den tjocknat, smaka av och blanda ner den i salladen.
(Ska du ha den även till matlåda så servera salladsdressingen vid sidan om).

Värme & Kärlek 
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att