Fortsätt till huvudinnehåll

Godaste tunnpannkakan med keso och chiafrön


Åh Guuuu va gott!!
Jag velade mellan att vilja ha omelett eller plättar. Det blev ett mellanting. Det blev en keso- & chiapannkaka. En riktigt god tunnpannkaka serverad med hemgjord hallonsylt som jag snodde ihop på några minuter.

Pannkakssmeten får svälla under tiden som stekpannan blir varm. I och med att den innehåller chiafrön så blir den riktigt mättande och fiberhusk ger hälsosamma fibrer och prebiotika. En mycket lyxig frukost eller lunch. Sa jag att den är grymt god?! Mmmm-mums.

Det var länge sedan jag skrev här nu. Jag skyller på att jag faktiskt har jobbat 12 timmar varje dag i en och en halv vecka.
Jag har börjat ett arbete med barn på ett korttidsboende som stödperson. Jag har timvikariat, men nu till sommaren ska jag gå på schema. Det är sååå roligt.
Jag provade även på ett annat arbete, men det var inte riktigt något för mig. Därav alla timmar.

På torsdag åker vi till stugan och blir där över hela påsken. Isen ligger kvar på sjön så vi kommer att åka skoter, sola och fiska och naturligtvis äta gott.
Min lammstek (klickbar länk) är ett givet inslag, sill, ägg och annat gott. Jag kommer även att prova på att göra en ny förrätt som jag filurat på ett bra tag nu.


Mer påskmat hittar ni HÄR (klickbar länk)

ーーーーーーーーーーーーーー
1 port

2 ägg
½ burk eko keso
ca 1,5 msk fiberhusk
3 tsk chiafrön
1-2 krm salt (Himalaya eller annat oprocessat salt)
1 msk virgin kokosolja


  1. Vispa ihop allt med en gaffel och låt svälla under tiden stekpannan blir varm (medelvärme)
  2. Smält kokosoljan och häll i smeten. 
  3. Vicka pannan och lyft på pannkakan så att smet kan rinna in under sidorna. Stek tills pannkakan stagnerat på ytan. 
  4. Vänd den genom att låta pannkakan glida över på en tallrik och flippa sedan över den tillbaka till stekpannan med den ogräddade sidan nedåt. Verkar det torrt i pannan så tillsätt lite extra kokosolja i pannan. 

Servera med hallonsylt:
Frysta ekologiska hallon
Björksocker
Fibersirap gold


  • Koka hallonen och rör ner björksocker och en liten klick fibersirap efter ditt eget tycke och smak.

Björksocker höjer inte blodsockret och är bra för tänderna. Fibersirap ger dig prebiotika och innehåller minimalt med kolhydrater.


Nu vill jag önska er alla en riktigt härlig helg! Kramar i mängder!

Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Hoisinsås hemlagad

Hoisinsås är en sås som jag tycker är så användbar, både i och till asiatisk mat, men även till olika former av pulled chicken eller pulled beef.  Såsen är söt, salt och nötig. Mums!   Jag tycker dock att den köpta är för söt och innehåller raffinerat socker som jag håller mig ifrån.  Jag hittade för ett tag sedan ett recept på hoisinsås från Epicurious som jag brukar använda. I stort är det samma recept, med bara små pytteändringar. God så det förslår är den och faktiskt mer användbar än "vanlig" hoisin tycker jag.  Det här receptet kan även användas av den som är nötallergiker så man kan använda sesampasta (tahini) istället för jordnötssmör.  Ett kycklingrecept med denna fina sås kommer i nästa inlägg.  Använder du den som kall sås så kan du tillsätta pyttelite fiberhusk för att göra den lite mer gelé-ig, men inget måste.    1 msk misopasta (utan mjöl) 1 msk jordnötssmör eller sesampasta 4 msk tamaris...