Fortsätt till huvudinnehåll

Godaste tunnpannkakan med keso och chiafrön


Åh Guuuu va gott!!
Jag velade mellan att vilja ha omelett eller plättar. Det blev ett mellanting. Det blev en keso- & chiapannkaka. En riktigt god tunnpannkaka serverad med hemgjord hallonsylt som jag snodde ihop på några minuter.

Pannkakssmeten får svälla under tiden som stekpannan blir varm. I och med att den innehåller chiafrön så blir den riktigt mättande och fiberhusk ger hälsosamma fibrer och prebiotika. En mycket lyxig frukost eller lunch. Sa jag att den är grymt god?! Mmmm-mums.

Det var länge sedan jag skrev här nu. Jag skyller på att jag faktiskt har jobbat 12 timmar varje dag i en och en halv vecka.
Jag har börjat ett arbete med barn på ett korttidsboende som stödperson. Jag har timvikariat, men nu till sommaren ska jag gå på schema. Det är sååå roligt.
Jag provade även på ett annat arbete, men det var inte riktigt något för mig. Därav alla timmar.

På torsdag åker vi till stugan och blir där över hela påsken. Isen ligger kvar på sjön så vi kommer att åka skoter, sola och fiska och naturligtvis äta gott.
Min lammstek (klickbar länk) är ett givet inslag, sill, ägg och annat gott. Jag kommer även att prova på att göra en ny förrätt som jag filurat på ett bra tag nu.


Mer påskmat hittar ni HÄR (klickbar länk)

ーーーーーーーーーーーーーー
1 port

2 ägg
½ burk eko keso
ca 1,5 msk fiberhusk
3 tsk chiafrön
1-2 krm salt (Himalaya eller annat oprocessat salt)
1 msk virgin kokosolja


  1. Vispa ihop allt med en gaffel och låt svälla under tiden stekpannan blir varm (medelvärme)
  2. Smält kokosoljan och häll i smeten. 
  3. Vicka pannan och lyft på pannkakan så att smet kan rinna in under sidorna. Stek tills pannkakan stagnerat på ytan. 
  4. Vänd den genom att låta pannkakan glida över på en tallrik och flippa sedan över den tillbaka till stekpannan med den ogräddade sidan nedåt. Verkar det torrt i pannan så tillsätt lite extra kokosolja i pannan. 

Servera med hallonsylt:
Frysta ekologiska hallon
Björksocker
Fibersirap gold


  • Koka hallonen och rör ner björksocker och en liten klick fibersirap efter ditt eget tycke och smak.

Björksocker höjer inte blodsockret och är bra för tänderna. Fibersirap ger dig prebiotika och innehåller minimalt med kolhydrater.


Nu vill jag önska er alla en riktigt härlig helg! Kramar i mängder!

Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...

Plankstek - traditionell & fantastiskt god

Det blev plankstek hemma hos oss i helgen. Vi hade mycket att fira.... jag och Christer firade 7 år som par, min kusin som är inneboende hos mig fyllde år, samt att det var farsdag. Hade även en väninna på besök över helgen. Kunde inte blivit mysigare ☺️😊 Plankan gjordes på älg-innanlår i 3 cm tjocka skivor (200 g per skiva). Skivorna kryddades med örtsalt och peppar, stektes 1 min på var sida i mycket smör på hög värme. De fick sedan vila under smörpapper och folie. Det blir fantastiskt saftigt och mört samt fint rosafärgat. Rullade in sparris i bacon och stekte dem runt om. Sedan bryntes tomaterna med snittytan nedåt i pannan i fettet efter det stekta baconet. Potatismos av mjölig kokt potatis, äggula, mjölk, grädde, smör, riven västerbottenost, örtsalt och svartpeppar.  Allt lades på plankan (moset spritsas runt om). Smält smör och köttsaft ringlades över sparris och kött. In i ugnen 250 grader ca 12 min, eller tills mos-topparna fick vacker brun färg.  Tryf...