Fortsätt till huvudinnehåll

Sallad med kyckling. Snabb, mättande och supergod



Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore
Det här är en sallad som jag och min kära särbo ofta gör. Han är meeer än förtjust i den. Sallad kan vara så fräsch, god och ändå riktigt mättande. Jag har recept på en annan kycklingsallad som också är supergod och som jag gärna bjuder mina vänner på. Den har lite mer ingredienser och blir sådär festgod. Du hittar den HÄR.
Den här salladen går dock lite snabbare att sno ihop efter en lång arbetsdag. Jag kärnar oftast alltid ur gurka och tomater om det är så att vi ska ha matlåda eller spara den någon dag i kylen. Då bildas det ingen vätska och salladen håller sig krispig och fräsch längre.

Jag äter ju ekologiskt för att min kropp ska få så mycket näring som möjligt och inte en massa gifter. Baconet väljer jag nitritfritt. Nitrit (E 250) är ett riktigt gift och det är det som ger skinkan, korven och andra fläskköttprodukter en så onaturligt rosa färg. Man påstår att det bör tillsättas som ett konserveringsmedel, men det märkliga är att oprocessade livsmedel såsom skinkstek, kotletter, karré, fläskfilé etc klarar sig utan det ämnet, hmmm.... Det är därför jag gör min egen skinka att ha på smörgås. Vill du ha receptet på den så hittar du det HÄR

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
Ekologiska produkter. Du väljer själv mängd utifrån portionsstorlek

2 port

Isbergssallad 
Salladsmix
1 stjälk blekselleri i skivor
1 bit urkärnad gurka i fina små bitar
1 pkt stekt nitritfritt bacon (ta med baconfettet som bildats och tillsätt det i salladen) 
1/2 stort oskalat äpple i små bitar bitar eller grovrivet
2 plommon (eller 1 päron om du inte får tag på plommon) i bitar
1/2 grillad kyckling
1 bit purjolök eller salladslök i tunna strimlor
1/2 pkt fetaost 
Herbamare örtsalt 

Skölj sallad och övriga grönsaker. Skär dem i bitar och strimlor. Rensa kycklingen och ta bort skinnet om du köper färdiggrillad. Den innehåller både socker och andra konstiga ingredienser. Har du gjort kycklingen själv så behåll gärna det kryddiga skinnet.
Skär eller klipp baconet i bitar och stek det knaprigt. Behåll baconfettet som bildats i pannan.
Koka "riset".
Blanda alla ingredienser. Ringla över fettet från baconet. Strö över pyttelite örtsalt och rör om. Smula över fetaosten.
Servera med en vinägrett med dijonsenap, eller majonnäs med currykrydda.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...

Plankstek - traditionell & fantastiskt god

Det blev plankstek hemma hos oss i helgen. Vi hade mycket att fira.... jag och Christer firade 7 år som par, min kusin som är inneboende hos mig fyllde år, samt att det var farsdag. Hade även en väninna på besök över helgen. Kunde inte blivit mysigare ☺️😊 Plankan gjordes på älg-innanlår i 3 cm tjocka skivor (200 g per skiva). Skivorna kryddades med örtsalt och peppar, stektes 1 min på var sida i mycket smör på hög värme. De fick sedan vila under smörpapper och folie. Det blir fantastiskt saftigt och mört samt fint rosafärgat. Rullade in sparris i bacon och stekte dem runt om. Sedan bryntes tomaterna med snittytan nedåt i pannan i fettet efter det stekta baconet. Potatismos av mjölig kokt potatis, äggula, mjölk, grädde, smör, riven västerbottenost, örtsalt och svartpeppar.  Allt lades på plankan (moset spritsas runt om). Smält smör och köttsaft ringlades över sparris och kött. In i ugnen 250 grader ca 12 min, eller tills mos-topparna fick vacker brun färg.  Tryf...