Fortsätt till huvudinnehåll

Sallad med kyckling. Snabb, mättande och supergod



Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore
Det här är en sallad som jag och min kära särbo ofta gör. Han är meeer än förtjust i den. Sallad kan vara så fräsch, god och ändå riktigt mättande. Jag har recept på en annan kycklingsallad som också är supergod och som jag gärna bjuder mina vänner på. Den har lite mer ingredienser och blir sådär festgod. Du hittar den HÄR.
Den här salladen går dock lite snabbare att sno ihop efter en lång arbetsdag. Jag kärnar oftast alltid ur gurka och tomater om det är så att vi ska ha matlåda eller spara den någon dag i kylen. Då bildas det ingen vätska och salladen håller sig krispig och fräsch längre.

Jag äter ju ekologiskt för att min kropp ska få så mycket näring som möjligt och inte en massa gifter. Baconet väljer jag nitritfritt. Nitrit (E 250) är ett riktigt gift och det är det som ger skinkan, korven och andra fläskköttprodukter en så onaturligt rosa färg. Man påstår att det bör tillsättas som ett konserveringsmedel, men det märkliga är att oprocessade livsmedel såsom skinkstek, kotletter, karré, fläskfilé etc klarar sig utan det ämnet, hmmm.... Det är därför jag gör min egen skinka att ha på smörgås. Vill du ha receptet på den så hittar du det HÄR

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
Ekologiska produkter. Du väljer själv mängd utifrån portionsstorlek

2 port

Isbergssallad 
Salladsmix
1 stjälk blekselleri i skivor
1 bit urkärnad gurka i fina små bitar
1 pkt stekt nitritfritt bacon (ta med baconfettet som bildats och tillsätt det i salladen) 
1/2 stort oskalat äpple i små bitar bitar eller grovrivet
2 plommon (eller 1 päron om du inte får tag på plommon) i bitar
1/2 grillad kyckling
1 bit purjolök eller salladslök i tunna strimlor
1/2 pkt fetaost 
Herbamare örtsalt 

Skölj sallad och övriga grönsaker. Skär dem i bitar och strimlor. Rensa kycklingen och ta bort skinnet om du köper färdiggrillad. Den innehåller både socker och andra konstiga ingredienser. Har du gjort kycklingen själv så behåll gärna det kryddiga skinnet.
Skär eller klipp baconet i bitar och stek det knaprigt. Behåll baconfettet som bildats i pannan.
Koka "riset".
Blanda alla ingredienser. Ringla över fettet från baconet. Strö över pyttelite örtsalt och rör om. Smula över fetaosten.
Servera med en vinägrett med dijonsenap, eller majonnäs med currykrydda.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och