Åh en sån underbart trevlig kväll det har varit. Finaste vännerna kom på besök. Vi har skrattat, tokat oss, ätit och druckit gott.
En av väninnorna bor numera ända nere i 'Skåneland' och några av vännerna 10 mil bort. Sedan har vi en som turligt nog bor i närheten. Så förstå att det var roligt att få dom samlade allihop som på den gamla tiden.
Här serveras det kycklingsallad med currydressing, senapsdressing, kokta tärnade ekologiska rödbetor och äkta ekologisk grekisk fetaost. Till efterrätt blev det en söt och god smulpaj med syrliga hemäpplen. (Spannmålsfri såklart). Serverad med lättvispad vaniljgrädde.
Kycklingsalladen är en pimpad version av kycklingsalladen jag har recept på HÄR. Där är den lite enklare med mindre råvaror men minst lika god.
Den här är kanske lite festligare med fler ingredienser och roligare att ha som bjudrätt. Enligt besökare 20 poäng av 10. Ja. det betyget kan man ju inte klaga på :)
Currydressingen är ungefär densamma som till den andra kycklingsalladen. Hade denna gång enbart 3 dl crème fraiche hemma så receptet blev då såhär..skålen skrapades ren kan jag säga, så gör gärna lite mer av den om ni är många.
Currydressing 4-5 port
3 dl creme fraicheen aning vatten för att få den lite lättare i konsistensen
1 pressad vitlöksklyfta
1 grovrivet syrligt äpple
2 msk majonnäs
Curry efter tycke och smak. Jag mätte inte, men allt från 3 till 5 tsk
½ tsk fransk honungssenap. Det går även att ta dijonsenap med lite honung.
Låt stå att dra i ett dygn innan servering.
Kycklingsallad 6 port
900 g kycklingfilé
paprikapulver, curry, havssalt, nymalen svartpeppar
smör
½ melon
½ mango
frön från ½ granatäpple
1 äpple
½ salladshuvud
½ påse ekologisk ruccola
purjolök (ca 10 cm)
½-1 msk pinjenötter
2 nävar pumpakärnor
1 pkt ekologiskt bacon
flingsalt, chiliflingor, olivolja
Börja med att rosta pumpakärnorna och pinjenötterna i torr het panna tills dom 'poppar' i pannan och pinjenötterna blivit gyllenbruna. Lägg över i en stor salladsskål.
Ta bort kärnhuset ur melonen och gröp ur fruktköttet med en dessertsked.
Skala och skär bitar av mangon. Skala och skär äpplet i bitar. Gröp ur granatäpplet.
Finhacka purjolöken. Lägg över allt i skålen.
Klipp baconet i bitar och stek knaprigt i lite smör. Lägg över i skålen tillsammans med fettet från stekpannan.
Skär kycklingfiléerna i lagom stora munsbitar och krydda dom ordentligt med paprikapulver, curry, havssalt samt lite nymalen svartpeppar. Blanda om så att kryddorna kommer överallt på bitarna.
Stek i smör i omgångar tills dom fått fin färg runt om. Dela på en bit för att se så att dom är genomstekta. Stek inte för länge för då blir dom torra och inte goda.
Blanda ner allt i salladen. Ta även här med eventuellt fett från pannan ner i salladen. Mycket av smaken sitter här.
Krydda salladen med någon nypa flingsalt, aningen med chiliflingor och dressa över lite fin extra virgin olivolja. Blanda runt den ljuvliga salladen och låt den stå en halv timme i kylen för att dra åt sig alla smaker.
Servera med kokta rödbetor i bitar i en separat skål samt den fina ekologiska fetaosten i en annan skål.
Ät och njuuut!!!
Här fixas det lite frisyrer :)
Den söta smulpajen med syrliga äpplen hittar du HÄR
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar