Hej på er!
Igår föll det sig naturligt att inte stå alltför mycket i köket och greja med mat. Efter en ganska omfattande operation av foten och hälen så har jag hoppat mig fram på kryckor. Jag har mått oförskämt bra efter op med nästan ingen smärta. Tänk så fel det kan gå när man då tror att "YES! Klart jag klarar att dammsuga lägenheten. Jag kan ju ha kryckan i andra handen". OJ, så foten protesterade. Suturen gick upp och nu så sörni, nu har jag rejält ont.Ja vad vore livet utan lite pain? Hmmm? ;)
Nåja, man behöver ju inte ge upp hälsan för det. Det blev en sallad på kyckling som jag hade klar i kylen. Lite tomater, pinjenötter (som brukar vara oförskämt gott att rosta och ha i sallad, vilket jag inte gjorde för att det skulle gå fort), salladsdressing på olivolja, balsamicovinäger, flingsalt och krydda.
Inget märkvärdigt alls egentligen. Men mat gjord på under 10 min uppskattas :)
Senare på kvällen när jag satt och tittade på Hannibal rising (huga!!), så blev jag lite sugen på något.
Kom på att jag hade sötpotatis i kylen. Skalade den och gjorde sötpotatischips.
Har ni provat det? Om inte, gör det till helgen. Ofantligt gott!
Man kan göra lika med t.ex palsternacka, men det bli lite fler kolisar, men gudagott!
Detta är ett mycket hälsosammare alternativ än köpta potatischips som innehåller akrylamid och den mindre nyttiga solrosoljan.
Även barn brukar uppskatta det här alternativet och att tänka på deras hälsa är ju så viktigt. Ännu mer brukar chipsen uppskattas om man släpper in barnen i köket och dom får vara med och göra dem. Man kan även blanda sötpotatis och palsternacka på plåten.
Sötpotatis har ingenting med potatis att göra, utan är faktiskt en ört. Den finns där man köper grönsaker i vanliga affärer.
Helgmys med sötpotatischips
Skiva den skalade sötpotatisen tunt, tunt, ( man kan använda mandolin eller osthyvel också) och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla lite avokadoolja över, färsk rosmarin, Rosted Garlic & Pepper från Santa Maria och rör runt. Man behöver inte ta på krydda, men det blir gott.
Man får se till att skivorna inte ligger på varandra för mycket, för annars blir dom mjuka istället för krispiga.
Tillaga dem på 125-150°C i ca drygt 1 timme. Jag öppnade ugnsluckan några sekunder ett par gånger för att släppa ut ånga.
Sista 30 min kan du strö över lite maizena för att suga upp vätska och göra det knaprigare. Inte heller det är nödvändigt om man inte har maizena hemma eller om du kör Paleo. Ta ut plåten och strö över oraffinerat salt
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar