Alltså, det här receptet är KUNG! Den inkluderar en så fantastiskt god sås. Provade göra den här maträtten på jobbet och sedan blev det repris här hemma.
Den är sååå lätt att göra och går snabbt att få på matbordet. Prova, Ni blir inte besvikna. Såsen går åt som smör då den är jättesmarrig, och god att mosa i mjölig kokt potatis eller blomkålsmos om ni vill ha måltiden kolhydratsfattig.
Koka då blomkål och låt ånga av ordentligt. Mixa med smör och örtsalt med en stavmixer. KLART!
OBS!
Det är viktigt att du inte äter odlad lax som innehåller massor av gifter då den får fiskpellets fyllda med toxiner. Se till att laxen är vildfångad. Du kan välja chumlax, pinklax eller Findus laxfiléer. Gifterna som du annars får i dig stannar kvar i kroppen i många år. Inget du vill ge dina barn heller. Samt att du använder dig av rena ekologiska produkter, utan citronsyra och andra E-nr.
Nu till det smarriga receptet. Laga och njuuut!
Ugn: 200 °C
400 g vildfångad lax (filéer)
400 g vildfångad lax (filéer)
1 dl créme fraîche
1 dl vatten
2 1/2 dl grädde 40%
2 msk hummerfond (touch of taste)
1 msk dill
2 tsk dijonsenap
Herbamare örtsalt
Svartpeppar
Tina laxfiléerna och lägg dem i en ugnsform. Krydda med örtsalt. Rör ihop övriga ingredienser och häll detta över fisken. Stek i ugn ca 20 min, beroende på tjocklek på filéerna.
Servera förslagsvis med pressad potatis eller blomkål/blomkålsmos. En fräsch sallad är gott till.
Kommentarer
Skicka en kommentar