SNART JUL!
Jag stökar i köket och myser till julmusik. Det här är så underbart. Jag får hem min dotter och längtan är så stor. Tycker heller inte vi ska glömma bort varför vi firar jul. Vi firar ju en viktig födelse. Vill vi inte fira den födelsen - varför fira jul över huvud taget då? Bara en fundering.... Det handlar även om att tänka till lite extra om omtanke, kärlek och glädje. Det kan vi förhoppningsvis ge varandra, även till dem vi inte känner. Det behövs så lite. (Ja, inte bara till jul)
Jag håller hårt på mina egna recept på julen. Jag har lyckats få ihop en fin och god samling som jag tycker håller år från år.
Köttbullarna har jag dock fått revidera. Fibrex har ju utgått, så nu torkar jag och mixar mitt eget skorpmjöl av glutenfritt bröd, eller köper glutenfritt skorpmjöl. Jag köper annars aldrig mitt bröd, utan bakar själv utan tillsatser och utan rismjöl. Men glutenfritt skorpmjöl använder jag enbart till köttbullar och då funkar det tycker jag. Till vardags kan jag även välja bort ströbrödet till förmån för pofiber eller kikärtsmjöl.
Jag kommer att lägga upp ett nytt recept på köttbullar senare. Ska mäta ingredienserna i receptet först ;)
Annars hittar ni alla goda julrecept HÄR och under fliken JUL i receptsamlingen. Jansson, kålrotslådan, rödbetssalladen, senapssillen och revbensspjällen med honung, apelsin och ingefära är grrrymma!!
En riktigt God Jul alla Ni därute och tack för att Ni läser min blogg. Ni är guld värda. Så roligt att få dela med mig till Er.
Jag stökar i köket och myser till julmusik. Det här är så underbart. Jag får hem min dotter och längtan är så stor. Tycker heller inte vi ska glömma bort varför vi firar jul. Vi firar ju en viktig födelse. Vill vi inte fira den födelsen - varför fira jul över huvud taget då? Bara en fundering.... Det handlar även om att tänka till lite extra om omtanke, kärlek och glädje. Det kan vi förhoppningsvis ge varandra, även till dem vi inte känner. Det behövs så lite. (Ja, inte bara till jul)
Jag håller hårt på mina egna recept på julen. Jag har lyckats få ihop en fin och god samling som jag tycker håller år från år.
Köttbullarna har jag dock fått revidera. Fibrex har ju utgått, så nu torkar jag och mixar mitt eget skorpmjöl av glutenfritt bröd, eller köper glutenfritt skorpmjöl. Jag köper annars aldrig mitt bröd, utan bakar själv utan tillsatser och utan rismjöl. Men glutenfritt skorpmjöl använder jag enbart till köttbullar och då funkar det tycker jag. Till vardags kan jag även välja bort ströbrödet till förmån för pofiber eller kikärtsmjöl.
Jag kommer att lägga upp ett nytt recept på köttbullar senare. Ska mäta ingredienserna i receptet först ;)
Annars hittar ni alla goda julrecept HÄR och under fliken JUL i receptsamlingen. Jansson, kålrotslådan, rödbetssalladen, senapssillen och revbensspjällen med honung, apelsin och ingefära är grrrymma!!
En riktigt God Jul alla Ni därute och tack för att Ni läser min blogg. Ni är guld värda. Så roligt att få dela med mig till Er.
Kommentarer
Skicka en kommentar