Fortsätt till huvudinnehåll

Ljuvligt krämig kantarellsås med fläskfilé. (Går även att göra vegetarisk).





Innehåller annonslänk till Bodystore.
Här kommer ett supergott recept på fläskfilé med kantareller i ljuvligt krämig sås, fyllig smak med vitt vin, brynt och karamelliserad lök. Perfekt till pasta eller till klyftpotatis om man föredrar det.
Jag väljer pasta från Better Than Pasta. De har många olika att välja på. Tänk på att skölja dem riktigt väl och torka dem gärna i pannan eller på hushållspapper innan servering så suger de åt sig smakerna från maträtten bättre.

Vill du göra rätten vegetarisk så går det utmärkt. Välj då bort köttet och ersätt kycklingbuljongen mot grönsaksbuljong.

TIPS! Allt går att göra i förväg och bara värma på när matgästerna anländer. Blir ni fler så gör bara mer sås med mer kantareller. Köttet räcker till 8-10 pers om man vill. Strimla då köttet istället.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
6 port

1000 g fläskfilé
8 dl grädde
1 ½ röd liten lök
2 brk kantareller (220 g kantareller)
1 paket philadelphiaost, karamelliserad lök
2 dl vitt vin
3½ st kycklingbuljongtärning
2 klyftor vitlök
Örtsalt, nymalen svartpeppar
2 msk hackad persilja + extra till garnering.
1 ask cocktailtomater
Smör att steka i
Ev lite vatten


  • Låt kantarellerna rinna av ordentligt. Hacka löken och vitlöken fint. 
  • Torka av den rumsvarma fläskfilén och skär den i skivor. Dela sedan varje skiva i två delar och stek dem till vacker färg i smör. Lägg över i en kastrull. 
  • Hacka löken och vitlöken fint och stek dem tillsammans med svampen i en panna med ca 2 msk smör. Krydda med ½ tsk örtsalt samt ½ krm nymalen svartpeppar. Ta mer smör om det blir torrt i pannan. Akta så löken inte bränns. 
  • Häll över vinet och låt koka i 30 sekunder. 
  • Tillsätt grädden, ca 1-2 dl i sänder så den kokar sig krämig innan du häller på mer. Rör ner buljongtärningar, persiljan och osten.  Häll i lite vatten om såsen blir allt för tjock. Smaka av med eventuellt mer örtsalt och nymalen svartpeppar. Vill du att den ska vara mindre salt så tillsätt lite vatten och/eller grädde. Blanda ihop såsen med fläskfiléskivorna i kastrullen och låt allt bli varmt utan att koka.  
  • Vänd ner delade cocktailtomater innan servering, samt strö över lite hackad persilja.   
Värme & Kärlek
Christina


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

LCHF Pinocchiotårta

Jamen då har man fyllt igen då...år alltså :) Du som har barn runt omkring dig kan nog hålla med om märkligheten med att barnen blir bara äldre och äldre. Men vi liksom stannar kvar i , runt 28 års åldern. Jag har inget emot att bli äldre. Det har sin skönhet och erfarenhetslåda. Det är liksom livet! Blev i alla fall hyllad rejält igår, trots att jag bara fyllde ojämna, få se nu....nu är jag så gammal att jag måste fundera hur många år jag ska räkna till...53. Japp, 53 härliga år har jag levt. Gjorde en LCHF-tårta. Tänkte först att den verkade bli så liten, men den var mäktig, men ändå lätt i konsistensen. Gott med den gräddiga jordgubbsfyllningen som jag tog riktigt rikligt med. Du kan göra botten dagen före om du vill och fixa fyllningen samma dag du ska bjuda på den.  LCHF Pinocchiotårta: Mandelbotten 1 dl sukrin melis 4 äggulor 150 g smält avsvalnat smör 2 tsk bakpulver  2½ dl mandelmjöl Vispa äggulor och sukrin melis poröst. Vispa ner d...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...