Fortsätt till huvudinnehåll

Gott snabb-bröd, gluten- och mejerifritt. LCHF/Paleo/Keto


God morgon folks!
Jag har faktiskt tagit mig några dagars ledighet och började denna morgon med att snabbt fixa mig några goda mackor. Kröp sedan upp i soffan i morgonrock, kaffe och dessa godingar för att titta på morgon-tv. Hur mysigt är inte det???
Det här är verkligen snabbt bröd och gott att äta med exempelvis ostskivor, sallad och tomatskivor.
Jag stoppade i mig allt!! Men det är inte så farligt. Du kan se beräkningen nedan.
Hade tänkt kolla om de går att frysa in, men åt ju upp allt. Så går det när man är glupsk 😉 (och när det är gott). Frysa in ska dock inte vara något problem tänker jag....
Det här brödet är ju också finfint tillbehör till exempelvis sallad eller som bröd till en hamburgare.

Både pofiber och kokosmjöl brukar finnas på hyllan bland glutenfritt i affären. Kolla annars bland mjöler.


2 ägg
1,5 msk kokosmjöl
1 msk (eller mer) riven parmesanost eller liknande, valfritt
1 msk pofiber
1 nypa oraffinerat salt

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225°C. 

  • Vispa upp äggen och rör ner resterande ingredienser. Låt svälla i 1-2 minuter. 
  • Klicka ut och bred ut 4 stycken rundlar med hjälp av baksidan av en sked, på en bakplåtsklädd plåt. Ca 1 cm tjocka rundlar är lagom. 
  • Grädda 8-10 min i mitten av ugnen.
Det här brödet är även perfekt för dig som äter LCHF, Paleo (om du utesluter osten) samt ketogen kost.



Värme & Kärlek
Christina 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam