Hej på er! Vad sägs om en omelett med krämighet av ost, purjolök och som toppas med mer ost, avokado och tomat? MUMS!
Som ni kanske redan vet så är jag ett stort fan av ägg i alla dess former. Tycker det är ett fantastiskt livsmedel - och supergott.
Jag gillar t.ex att svänga ihop olika omeletter i olika smaker för att variera. En fantastisk sak är att blanda i olika ostar för att ge krämighet och smak. Sedan toppa med det man tycker passar till. Inget avancerat när det är morgon, men är jag ledig så kan jag lyxa mig lite. Då blir det oftast en brunch, eftersom jag gillar att periodfasta.
Den här omeletten är snabb att göra men ändå lyxig.
Gillar du inte grönmögelost så välj exempelvis chevré, brie eller någon god härlig färskost med smak att klicka över. Dock kan färskost bli lite syrligt så jag föreslår någon av de andra ostarna. Men hey.... smaken är ju olika så våga testa.
Välj obesprutade livsmedel.
Om någon dag så kommer en annan grym omelett.... Snabbt, lätt och gott - det är ju min melodi.
2 ägg
½ tsk vatten
1 dl riven ost, gärna med lite smak
½ dl skivad purjolök, även av det gröna
2 cocktailtomater eller 1 stor tomat
Gräddädelost
Avokado
Örtsalt och nymalen svartpeppar
Smör att steka i
½ tsk vatten
1 dl riven ost, gärna med lite smak
½ dl skivad purjolök, även av det gröna
2 cocktailtomater eller 1 stor tomat
Gräddädelost
Avokado
Örtsalt och nymalen svartpeppar
Smör att steka i
Gör såhär:
- Vispa upp ägg, vatten, örtsalt och peppar.
- Rör ner den rivna osten och purjolöken.
- Värm upp en panna med smör och låt smöret bli gyllenbrunt.
- Häll ner smeten i pannan och vrid ner värmen till strax under medeltemperatur.
- Vicka på panna och lyft omeletten lite så att smet kan rinna ner på kanterna.
- När omeletten börjat stagnera lite så drar du av pannan från värmen.
- Lägg på gräddädelosten och avokado. Låt osten få smälta lite och garnera till sist med tomater. Servera bums!
Värme & Kärlek
Kommentarer
Skicka en kommentar