Fortsätt till huvudinnehåll

Enkel, snabb & supergod sallad med makrill




Inlägget innehåller reklamlänkar till Bodystore.
Nu såhär efter alla helger är jag ganska trött på tung mat. Även min kropp säger stopp 😉. Nu vill den ha lätt mat. Sån där som jag vanligtvis lagar till vardags ー Kyckling, fisk, sallader, avokado, ägg, grönsaker och emellanåt en fin köttbit. Till vardags föredrar jag inte så fet mat som grädde och majonnäs, utan hellre kokosmjölk och vinägretter. Jag är absolut inte fettskrämd, utan väljer en annan sorts fett helt enkelt, som min kropp hellre vill ha. Till fest och helger ibland så kan jag unna mig att tillaga mat med grädde och använda majo och bea.

Den här lätta goda salladen går i rasande fart att göra. Få ingredienser och är billig. Riktigt nyttig också — och nämnde jag att den är riktigt god?
Jag älskar att göra den här de gånger jag kommer hem trött och inte orkar stå vid spisen.

Det enda du behöver göra först är att beställa hem Better than rice från Bodystore (Produkterna kommer snabbt). Jag ser till att alltid ha några påsar från "Better than" hemma i skafferiet. Det finns olika sorter såsom pasta, ris och nudlar.
Ska jag till min särbo och äta och han bjuder på pasta eller ris till maten, så tar jag med mig en sån här påse till min måltid. Sköljer bara av och äter det till det som bjuds. Plättlätt!!








Den här salladen är även idealisk för dig som viktminskar.

1 pkt Better than rice (klickbar länk)
1/4 - ½ pkt frysta broccolibuketter, eko
½ romansallad, eko
½ ask cocktailtomater, eko
1 brk makrill i tomatsås. Välj en konserv som inte innehåller bisfenoler. Se min undersökning om det HÄR, så vet du vilken du kan välja.
Herbamare eller Trocomare örtsalt
Nymalen svartpeppar
Italiensk lättdressing Felix


  • Skölj riset riktigt noga i kallt vatten i en trådsil och låt torka lite mellan hushållspapper.
  • Lägg fryst broccoli i kokhett saltat vatten i några minuter och sila av. Dela på buketterna om de är för stora.
  • Blanda allt med grovstrimlad romansallad, delade cocktailtomater och makrill i tomatsås ー Jag köper ICA:s.
  • Krydda med ganska mycket örtsalt och lite nymalen svartpeppar.
  • Dressa över Italiensk lättdressing. Inte för att jag är fettskrämd utan för att jag helt enkelt tycker den är riktigt god. Felix lättdressing innehåller heller inga smak- eller färgämnen, smakförstärkare eller konserveringsmedel. Vill du ha fettet så tillsätt även lite olivolja.


Värme & Kärlek
Christina 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

LCHF Pinocchiotårta

Jamen då har man fyllt igen då...år alltså :) Du som har barn runt omkring dig kan nog hålla med om märkligheten med att barnen blir bara äldre och äldre. Men vi liksom stannar kvar i , runt 28 års åldern. Jag har inget emot att bli äldre. Det har sin skönhet och erfarenhetslåda. Det är liksom livet! Blev i alla fall hyllad rejält igår, trots att jag bara fyllde ojämna, få se nu....nu är jag så gammal att jag måste fundera hur många år jag ska räkna till...53. Japp, 53 härliga år har jag levt. Gjorde en LCHF-tårta. Tänkte först att den verkade bli så liten, men den var mäktig, men ändå lätt i konsistensen. Gott med den gräddiga jordgubbsfyllningen som jag tog riktigt rikligt med. Du kan göra botten dagen före om du vill och fixa fyllningen samma dag du ska bjuda på den.  LCHF Pinocchiotårta: Mandelbotten 1 dl sukrin melis 4 äggulor 150 g smält avsvalnat smör 2 tsk bakpulver  2½ dl mandelmjöl Vispa äggulor och sukrin melis poröst. Vispa ner d...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...