Fortsätt till huvudinnehåll

Enkel, snabb & supergod sallad med makrill




Inlägget innehåller reklamlänkar till Bodystore.
Nu såhär efter alla helger är jag ganska trött på tung mat. Även min kropp säger stopp 😉. Nu vill den ha lätt mat. Sån där som jag vanligtvis lagar till vardags ー Kyckling, fisk, sallader, avokado, ägg, grönsaker och emellanåt en fin köttbit. Till vardags föredrar jag inte så fet mat som grädde och majonnäs, utan hellre kokosmjölk och vinägretter. Jag är absolut inte fettskrämd, utan väljer en annan sorts fett helt enkelt, som min kropp hellre vill ha. Till fest och helger ibland så kan jag unna mig att tillaga mat med grädde och använda majo och bea.

Den här lätta goda salladen går i rasande fart att göra. Få ingredienser och är billig. Riktigt nyttig också — och nämnde jag att den är riktigt god?
Jag älskar att göra den här de gånger jag kommer hem trött och inte orkar stå vid spisen.

Det enda du behöver göra först är att beställa hem Better than rice från Bodystore (Produkterna kommer snabbt). Jag ser till att alltid ha några påsar från "Better than" hemma i skafferiet. Det finns olika sorter såsom pasta, ris och nudlar.
Ska jag till min särbo och äta och han bjuder på pasta eller ris till maten, så tar jag med mig en sån här påse till min måltid. Sköljer bara av och äter det till det som bjuds. Plättlätt!!








Den här salladen är även idealisk för dig som viktminskar.

1 pkt Better than rice (klickbar länk)
1/4 - ½ pkt frysta broccolibuketter, eko
½ romansallad, eko
½ ask cocktailtomater, eko
1 brk makrill i tomatsås. Välj en konserv som inte innehåller bisfenoler. Se min undersökning om det HÄR, så vet du vilken du kan välja.
Herbamare eller Trocomare örtsalt
Nymalen svartpeppar
Italiensk lättdressing Felix


  • Skölj riset riktigt noga i kallt vatten i en trådsil och låt torka lite mellan hushållspapper.
  • Lägg fryst broccoli i kokhett saltat vatten i några minuter och sila av. Dela på buketterna om de är för stora.
  • Blanda allt med grovstrimlad romansallad, delade cocktailtomater och makrill i tomatsås ー Jag köper ICA:s.
  • Krydda med ganska mycket örtsalt och lite nymalen svartpeppar.
  • Dressa över Italiensk lättdressing. Inte för att jag är fettskrämd utan för att jag helt enkelt tycker den är riktigt god. Felix lättdressing innehåller heller inga smak- eller färgämnen, smakförstärkare eller konserveringsmedel. Vill du ha fettet så tillsätt även lite olivolja.


Värme & Kärlek
Christina 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Hoisinsås hemlagad

Hoisinsås är en sås som jag tycker är så användbar, både i och till asiatisk mat, men även till olika former av pulled chicken eller pulled beef.  Såsen är söt, salt och nötig. Mums!   Jag tycker dock att den köpta är för söt och innehåller raffinerat socker som jag håller mig ifrån.  Jag hittade för ett tag sedan ett recept på hoisinsås från Epicurious som jag brukar använda. I stort är det samma recept, med bara små pytteändringar. God så det förslår är den och faktiskt mer användbar än "vanlig" hoisin tycker jag.  Det här receptet kan även användas av den som är nötallergiker så man kan använda sesampasta (tahini) istället för jordnötssmör.  Ett kycklingrecept med denna fina sås kommer i nästa inlägg.  Använder du den som kall sås så kan du tillsätta pyttelite fiberhusk för att göra den lite mer gelé-ig, men inget måste.    1 msk misopasta (utan mjöl) 1 msk jordnötssmör eller sesampasta 4 msk tamaris...