Fortsätt till huvudinnehåll

Enkel, snabb & supergod sallad med makrill




Inlägget innehåller reklamlänkar till Bodystore.
Nu såhär efter alla helger är jag ganska trött på tung mat. Även min kropp säger stopp 😉. Nu vill den ha lätt mat. Sån där som jag vanligtvis lagar till vardags ー Kyckling, fisk, sallader, avokado, ägg, grönsaker och emellanåt en fin köttbit. Till vardags föredrar jag inte så fet mat som grädde och majonnäs, utan hellre kokosmjölk och vinägretter. Jag är absolut inte fettskrämd, utan väljer en annan sorts fett helt enkelt, som min kropp hellre vill ha. Till fest och helger ibland så kan jag unna mig att tillaga mat med grädde och använda majo och bea.

Den här lätta goda salladen går i rasande fart att göra. Få ingredienser och är billig. Riktigt nyttig också — och nämnde jag att den är riktigt god?
Jag älskar att göra den här de gånger jag kommer hem trött och inte orkar stå vid spisen.

Det enda du behöver göra först är att beställa hem Better than rice från Bodystore (Produkterna kommer snabbt). Jag ser till att alltid ha några påsar från "Better than" hemma i skafferiet. Det finns olika sorter såsom pasta, ris och nudlar.
Ska jag till min särbo och äta och han bjuder på pasta eller ris till maten, så tar jag med mig en sån här påse till min måltid. Sköljer bara av och äter det till det som bjuds. Plättlätt!!








Den här salladen är även idealisk för dig som viktminskar.

1 pkt Better than rice (klickbar länk)
1/4 - ½ pkt frysta broccolibuketter, eko
½ romansallad, eko
½ ask cocktailtomater, eko
1 brk makrill i tomatsås. Välj en konserv som inte innehåller bisfenoler. Se min undersökning om det HÄR, så vet du vilken du kan välja.
Herbamare eller Trocomare örtsalt
Nymalen svartpeppar
Italiensk lättdressing Felix


  • Skölj riset riktigt noga i kallt vatten i en trådsil och låt torka lite mellan hushållspapper.
  • Lägg fryst broccoli i kokhett saltat vatten i några minuter och sila av. Dela på buketterna om de är för stora.
  • Blanda allt med grovstrimlad romansallad, delade cocktailtomater och makrill i tomatsås ー Jag köper ICA:s.
  • Krydda med ganska mycket örtsalt och lite nymalen svartpeppar.
  • Dressa över Italiensk lättdressing. Inte för att jag är fettskrämd utan för att jag helt enkelt tycker den är riktigt god. Felix lättdressing innehåller heller inga smak- eller färgämnen, smakförstärkare eller konserveringsmedel. Vill du ha fettet så tillsätt även lite olivolja.


Värme & Kärlek
Christina 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam