Fortsätt till huvudinnehåll

Asiatisk sallad med sjögräsnudlar och parmesanstekta nuggets

 


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore
Hallojsan!

Jag hade ju lovat att lägga in den här i måndags, men jobbelijobb kom emellan. Ber ödmjukast om ursäkt för detta. 

Jag gjorde den här maträtten för första gången i Stockholm när jag var där för ett par månader sedan. Den uppskattades verkligen. Så himla fräsch och ändå mättande. Chicken nuggets med parmesan hittar du även receptet på här och då använder jag mig av kokosmjöl istället för pofiber. Det ger en annan härlig smak åt dem. (där hittar du även recept på en enkel och god dipsås, ifall man bara vill göra nuggets och dip någon gång)). Men har du inte kokosmjöl hemma så ta pofiber istället som även är gosigt för magen.  

Sjögräsnudlar ger en sån härlig krispighet och fräschhet till denna rätt. De är totalt utan smak men suger upp smaker fantastiskt bra såsom i det här receptet där jag dressar dem med lite sesamolja. och pressad citron Sjögräsnudlar brukar finnas bland asiatiska varor i affären. 

Det är viktigt att du använder kycklinglårfilé för att det ska bli saftiga nuggets. Använder du vanlig filé så blir det bäst om du mixar fileéerna och formar dem till små bollar som du plattar till lite innan du vänder i mjöl, ägg och sist parmesan. 

Det här är en enkel sallad där du själv kan bestämma hur mycket du vill ha av varje ingrediens. Jag skriver bara upp ungefärliga mått då jag bara pytsat i godtyckligt utan exakta mått. 

4 port

700 g kycklinglårfilé

1/4 liten butternutpumpa

1 pkt sjögräsnudlar

½ knippe rädisor

1 cantaloupemelon

crispsallad

1 paprika

ca 10 droppar sesamolja

ca 1 tsk - ½ msk pressad citron

kokosmjöl eller pofiber

3 ägg

paprikapulver

parmesanost 

Neutral kokosolja till stekning. Renée Voltaire har kokosolja som inte renats med citronsyra (svartmögel) 

Gör såhär:

  1. Börja med att skära varje lårfilé i 3-4 bitar. Häll upp lite mjöl tillsammans med paprikapulver (kan uteslutas) i en bunke och lägg i kycklingbitarna. Rör runt så du ser att alla bitar täcks med ett tunt lager mjöl. 
  2. I en annan skål vispar du upp äggen och i en tredje bunke finriven parmesan. 
  3. Ta upp och skaka av vare filébit så det inte blir för mycket mjöl på dom och lägg ner dem i de vispade äggen. Rör runt och lägg sedan ner dem i den rivna parmesanen. Rulla runt dem i osten noga. 
  4. Skölj nudlarna i kallt vatten och klipp dem lite så de inte är så långa. Lägg över i en stor salladsskål och dressa sesamolja över nudlarna och rör om noga. 
  5. Skala och finriv pumpan, ta en sked och gräv ur melonen i mindre bitar, skiva rädisor, skär paprikan i bitar. Blanda allt i skålen tillsammans med skuren crispsallad. Dressa över pressad citron. Smaka av.
  6. Ta upp kycklingfiléerna och stek dem gyllenbruna runt om i mycket kokosolja. De ska nästan friteras i oljan. Servera dem vid sidan om salladen. Vänder du ner dem i salladen så förlorar de sin krispighet. 

Sriracha mayo är gott till samt ev lite god Tamarisoya att servera vid sidan om. 

Nästa gång ska jag rova att lägga till salladsost i denna rätt. för det tror jag skulle bli supergott, men då skippar jag sojan som tillbehör.

P.S. Bodystore har rea på massor av produkter just nu, så passa på D.S


Värme & Kärlek
Christina







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Hoisinsås hemlagad

Hoisinsås är en sås som jag tycker är så användbar, både i och till asiatisk mat, men även till olika former av pulled chicken eller pulled beef.  Såsen är söt, salt och nötig. Mums!   Jag tycker dock att den köpta är för söt och innehåller raffinerat socker som jag håller mig ifrån.  Jag hittade för ett tag sedan ett recept på hoisinsås från Epicurious som jag brukar använda. I stort är det samma recept, med bara små pytteändringar. God så det förslår är den och faktiskt mer användbar än "vanlig" hoisin tycker jag.  Det här receptet kan även användas av den som är nötallergiker så man kan använda sesampasta (tahini) istället för jordnötssmör.  Ett kycklingrecept med denna fina sås kommer i nästa inlägg.  Använder du den som kall sås så kan du tillsätta pyttelite fiberhusk för att göra den lite mer gelé-ig, men inget måste.    1 msk misopasta (utan mjöl) 1 msk jordnötssmör eller sesampasta 4 msk tamaris...