Fortsätt till huvudinnehåll

Asiatisk sallad med sjögräsnudlar och parmesanstekta nuggets

 


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore
Hallojsan!

Jag hade ju lovat att lägga in den här i måndags, men jobbelijobb kom emellan. Ber ödmjukast om ursäkt för detta. 

Jag gjorde den här maträtten för första gången i Stockholm när jag var där för ett par månader sedan. Den uppskattades verkligen. Så himla fräsch och ändå mättande. Chicken nuggets med parmesan hittar du även receptet på här och då använder jag mig av kokosmjöl istället för pofiber. Det ger en annan härlig smak åt dem. (där hittar du även recept på en enkel och god dipsås, ifall man bara vill göra nuggets och dip någon gång)). Men har du inte kokosmjöl hemma så ta pofiber istället som även är gosigt för magen.  

Sjögräsnudlar ger en sån härlig krispighet och fräschhet till denna rätt. De är totalt utan smak men suger upp smaker fantastiskt bra såsom i det här receptet där jag dressar dem med lite sesamolja. och pressad citron Sjögräsnudlar brukar finnas bland asiatiska varor i affären. 

Det är viktigt att du använder kycklinglårfilé för att det ska bli saftiga nuggets. Använder du vanlig filé så blir det bäst om du mixar fileéerna och formar dem till små bollar som du plattar till lite innan du vänder i mjöl, ägg och sist parmesan. 

Det här är en enkel sallad där du själv kan bestämma hur mycket du vill ha av varje ingrediens. Jag skriver bara upp ungefärliga mått då jag bara pytsat i godtyckligt utan exakta mått. 

4 port

700 g kycklinglårfilé

1/4 liten butternutpumpa

1 pkt sjögräsnudlar

½ knippe rädisor

1 cantaloupemelon

crispsallad

1 paprika

ca 10 droppar sesamolja

ca 1 tsk - ½ msk pressad citron

kokosmjöl eller pofiber

3 ägg

paprikapulver

parmesanost 

Neutral kokosolja till stekning. Renée Voltaire har kokosolja som inte renats med citronsyra (svartmögel) 

Gör såhär:

  1. Börja med att skära varje lårfilé i 3-4 bitar. Häll upp lite mjöl tillsammans med paprikapulver (kan uteslutas) i en bunke och lägg i kycklingbitarna. Rör runt så du ser att alla bitar täcks med ett tunt lager mjöl. 
  2. I en annan skål vispar du upp äggen och i en tredje bunke finriven parmesan. 
  3. Ta upp och skaka av vare filébit så det inte blir för mycket mjöl på dom och lägg ner dem i de vispade äggen. Rör runt och lägg sedan ner dem i den rivna parmesanen. Rulla runt dem i osten noga. 
  4. Skölj nudlarna i kallt vatten och klipp dem lite så de inte är så långa. Lägg över i en stor salladsskål och dressa sesamolja över nudlarna och rör om noga. 
  5. Skala och finriv pumpan, ta en sked och gräv ur melonen i mindre bitar, skiva rädisor, skär paprikan i bitar. Blanda allt i skålen tillsammans med skuren crispsallad. Dressa över pressad citron. Smaka av.
  6. Ta upp kycklingfiléerna och stek dem gyllenbruna runt om i mycket kokosolja. De ska nästan friteras i oljan. Servera dem vid sidan om salladen. Vänder du ner dem i salladen så förlorar de sin krispighet. 

Sriracha mayo är gott till samt ev lite god Tamarisoya att servera vid sidan om. 

Nästa gång ska jag rova att lägga till salladsost i denna rätt. för det tror jag skulle bli supergott, men då skippar jag sojan som tillbehör.

P.S. Bodystore har rea på massor av produkter just nu, så passa på D.S


Värme & Kärlek
Christina







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...

Gudomligt god och krämig tacopaj. Glutenfri/LCHF

Den här pajen har en spröd, knaprig botten, krämigt innehåll och en topping att dö en smula för. Aaah, smaklökarna får verkligen sitt. Fantastiskt god paj! Jag föreslår att du använder dig av ekologisk tacokrydda. Santa Maria, Garant och Spicemaster är några av de som har ekologisk tacokrydda. Då slipper du onödiga tillsatser.  Du kan naturligtvis istället blanda din egen krydda istället för att köpa färdig om du hellre vill det. Blanda då paprikapulver, lökpulver, curry, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin (mycket av den kryddan), örtsalt, torkad oregano, pressad färsk vitlök och chilisås till en pasta som du klickar ner i den stekta färsen. Rör om och tillsätt även lite vatten som får koka in i köttfärsen.  Ca 4 port Pajskal : 2.5 dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl 1 msk pofiber 0,5 dl vita skalade sesamfrön (tänk på att vissa sorter kan vara kontaminerade med gluten i produktionen. Läs på förpackningen om du är riktigt känslig) 1 msk fiberhusk 50 g smör 0,5 tsk oraffi...