Fortsätt till huvudinnehåll

Första dagens detox

Morot, Grönkål, Valnötter, Tomater, Vegetabiliska, Mat

Ja, då var första dagens detox-kost gjord. :)
Hur har det gått för er? 
Detoxen kommer att pågå i 30 dagar, tillsammans med mildare rening av njurar och lever. Ni som har missat informationen om detta kan läsa om det här


Jag har fått några mail på min fb-sida från flera som hakar på. Jättekul! Oj, sån energi vi kommer att få och vi kommer dessutom att gå ner några kilo som bonus, om vi är i behov av det. 


Många tror att det inte finns något som heter detox, p.g.a att vi får höra så från läkarhåll. Hörde det senast idag av en läkare på tv.
Saken är dock den att läkare inte får just någon kostkunskap i sin utbildning. Mellan 5 och 13 timmar brukar handla om just kost. Yup!


Att detox finns och fungerar finns det ju många exempel på. Många har som yrke att hjälpa människor med kost och att driva ut gifter ur sjuka kroppar. Att äta sig frisk är ingen nyhet. Att gifter försvinner ur kroppen när vi undviker ex besprutad mat kan man se i videon där man studerade en barnfamilj som lade om kosten till ekologiskt. 

Detox betyder avgiftning och när man tillämpar en kost som är ekologisk så avgiftas kroppen ganska snabbt från bekämpningsmedel.
Tillämpar man dessutom en kost där man undviker skadliga E-nummer (inte alla är skadliga) så renas kroppen även från det. Vissa örter och kryddor kan även driva ut tungmetaller ur kroppen. Det finns även ytterligare saker man kan göra och tänka på som hjälper kroppen att bli friskare. 


Jag har gjort ett program/kostplan där man bl.a har en kosthållning som är enkel att genomföra, men som har mer än dessa avgiftningar i åtanke för att göra kroppen friskare. Detta program kommer att landa i en bok så småningom. Ska ha den klar inom detta år. Denna bok blev till efter 25 år av olika sjukdomstillstånd. 
Idag är jag pigg, frisk och med en energi som jag inte haft sedan 30-års åldern. Allt detta har jag just denna kostplan och program att tacka för.  
Eftersom den håller på att utvecklas till en bok, med flera sidor av jättefin information och många tips, många växter/örter/kryddors effekt, samt med lätta, snabba och goda recept m.m, m.m, så kan jag tyvärr inte lägga ut exakta recept på hur en dag ser ut. 

Men tänk såhär: 

Enbart ekologisk föda så långt det går, inget rött kött – håll dig till fågel, fisk, ägg (om du tål det), avokado, chiafrön, gör gröna smoothies, stek i ghee och kokosolja, inga raffinerade produkter, Stek inte – utan fräs och ångkoka maten. Ät mängder av ovanjordgrönsaker, sallader och färska kryddor. Inga mjölkprodukter, Kokosmjölk är suveränt – se bara till att den inte innehåller tillsatser. Tetror från Garant och extra creamy kokosmjölk från Santa Maria är fina. Bär och någon lättare frukt ibland kan ingå. Inte banan eller vindruvor.  Gör egna buljonger från kyckling med ben. 
Physilliumfröskal är fantastiskt för magen. Se till att dricka mycket då bara. Etc....

Nu kör vi! :)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Hoisinsås hemlagad

Hoisinsås är en sås som jag tycker är så användbar, både i och till asiatisk mat, men även till olika former av pulled chicken eller pulled beef.  Såsen är söt, salt och nötig. Mums!   Jag tycker dock att den köpta är för söt och innehåller raffinerat socker som jag håller mig ifrån.  Jag hittade för ett tag sedan ett recept på hoisinsås från Epicurious som jag brukar använda. I stort är det samma recept, med bara små pytteändringar. God så det förslår är den och faktiskt mer användbar än "vanlig" hoisin tycker jag.  Det här receptet kan även användas av den som är nötallergiker så man kan använda sesampasta (tahini) istället för jordnötssmör.  Ett kycklingrecept med denna fina sås kommer i nästa inlägg.  Använder du den som kall sås så kan du tillsätta pyttelite fiberhusk för att göra den lite mer gelé-ig, men inget måste.    1 msk misopasta (utan mjöl) 1 msk jordnötssmör eller sesampasta 4 msk tamaris...