Fortsätt till huvudinnehåll

Detox dag 21. Makrill med fräst grönkål

Hej kära ni!

Nu får jag äntligen tag på örten till njurreningen. Den kommer nästa vecka. Tror faktiskt att jag är i behov av den, då mina njurar bråkar lite med mig. Sedan tar jag tag i leverreningen. Det blev lite sent med allt sånt. Men den som väntar på något gott....


Detox-dagarna går snabbt och bra. Hoppas att de gör det för er oxå. Känner mig piggare för varje dag. Behöver inte lika mycket sömn och roligt att få höra av människor jag stöter på att jag ser pigg ut :) och säger att dom vill köpa boken när den kommer ut. Att de också vill bli pigga och få rosiga kinder, LER STORT :)  

Har ju på senaste tiden ätit mycket näringstätt, noga och efter min bok som ska komma ut (hoppas jag)..... JO, men det ska den. Det måste den. Måste putsa ordentligt på den först. 

Blir även  tvungen att fixa mig en bättre kamera och ta om alla bilder... 90 stycken. Aaah men alltså... hur övermäktigt känns inte det?? Men jag skaaaaaa klara av de... Tålamod.... Behöver pengar till en sån först. Kan man fixa en fond kanske hihi :D

Hade ingen mat hemma idag och alldeles för mycket att göra för att hinna åka och handla.
Grävde i kylen och hittade en makrillburk och purjo. I frysen hade jag grönkål. Lite glasnudlar av mungbönor hittade jag också. Jamen, det här kan man säkert göra nåt med, tänkte jag. Hade väl inga högre förväntningar.


Men hallå, så fantastiskt gott det blev!!! Och snabblagat. Grymt nyttigt på köpet. Kan det bli bättre?





Nu mätte jag inte upp något, men ni ska få ingredienserna och ungefärliga mått. Allt är alltså cirka-mått.

5 dl fryst grönkål
1 dl strimlad purjo
herbamare örtsalt
nymalen svartpeppar
½-1 krm chiliflakes
1 tsk gurkmeja
1 krm färskriven muskotnöt
ghee och kokosolja

1 st makrill på burk (Jag kör med Icas eller Abbas)
1/4 paket glasnudlar av mungbönor. (Se till att den inte innehåller några extra tillsatser). Eller ännu hellre shiratakinudlar som inte innehåller några kolhydrater
citronolivolja


  • Värm upp ghee och kokosolja i en kastrull och lägg grönkål och purjo 
  • Krydda.
  • Fräs tills allt vatten kokat in
  • Servera med glasnudlar/shiratakinudlar och en burk makrill. 
  • Ringla över lite citronolivolja


Jag tar bort tomatsåsen från makrillen pga av att den kan ha sugit åt sig aluminiumet och gör egen av passerade tomater och lite vatten. Smaksatt med örtsalt och ev lite tomatpuré ibland.

Har du aldrig gjort ghee så tycker jag absolut att du ska prova. Det är så superenkelt och sköter sig helt själv på spisen. Det är så otroligt nyttigt samt välgörande för tarmarna. Jag har skrivit ned alla nyttigheter samt hur du gör ghee HÄR.

För den som vill veta så ger 1/4 påse glasnudlar 21 g kolhydrater. Jag brukar inte själv beräkna längre, så länge som jag inte tror att det barkar iväg. Äter vi nyttigt med mycket grönt, nyttiga fetter och lägger till lite motion,  så behöver man inte oroa sig. 



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...

Gudomligt god och krämig tacopaj. Glutenfri/LCHF

Den här pajen har en spröd, knaprig botten, krämigt innehåll och en topping att dö en smula för. Aaah, smaklökarna får verkligen sitt. Fantastiskt god paj! Jag föreslår att du använder dig av ekologisk tacokrydda. Santa Maria, Garant och Spicemaster är några av de som har ekologisk tacokrydda. Då slipper du onödiga tillsatser.  Du kan naturligtvis istället blanda din egen krydda istället för att köpa färdig om du hellre vill det. Blanda då paprikapulver, lökpulver, curry, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin (mycket av den kryddan), örtsalt, torkad oregano, pressad färsk vitlök och chilisås till en pasta som du klickar ner i den stekta färsen. Rör om och tillsätt även lite vatten som får koka in i köttfärsen.  Ca 4 port Pajskal : 2.5 dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl 1 msk pofiber 0,5 dl vita skalade sesamfrön (tänk på att vissa sorter kan vara kontaminerade med gluten i produktionen. Läs på förpackningen om du är riktigt känslig) 1 msk fiberhusk 50 g smör 0,5 tsk oraffi...