Hej kära ni!
Nu får jag äntligen tag på örten till njurreningen. Den kommer nästa vecka. Tror faktiskt att jag är i behov av den, då mina njurar bråkar lite med mig. Sedan tar jag tag i leverreningen. Det blev lite sent med allt sånt. Men den som väntar på något gott....
Detox-dagarna går snabbt och bra. Hoppas att de gör det för er oxå. Känner mig piggare för varje dag. Behöver inte lika mycket sömn och roligt att få höra av människor jag stöter på att jag ser pigg ut :) och säger att dom vill köpa boken när den kommer ut. Att de också vill bli pigga och få rosiga kinder, LER STORT :)
Har ju på senaste tiden ätit mycket näringstätt, noga och efter min bok som ska komma ut (hoppas jag)..... JO, men det ska den. Det måste den. Måste putsa ordentligt på den först.
Blir även tvungen att fixa mig en bättre kamera och ta om alla bilder... 90 stycken. Aaah men alltså... hur övermäktigt känns inte det?? Men jag skaaaaaa klara av de... Tålamod.... Behöver pengar till en sån först. Kan man fixa en fond kanske hihi :D
Hade ingen mat hemma idag och alldeles för mycket att göra för att hinna åka och handla.
Grävde i kylen och hittade en makrillburk och purjo. I frysen hade jag grönkål. Lite glasnudlar av mungbönor hittade jag också. Jamen, det här kan man säkert göra nåt med, tänkte jag. Hade väl inga högre förväntningar.
Men hallå, så fantastiskt gott det blev!!! Och snabblagat. Grymt nyttigt på köpet. Kan det bli bättre?
Nu mätte jag inte upp något, men ni ska få ingredienserna och ungefärliga mått. Allt är alltså cirka-mått.
5 dl fryst grönkål
1 dl strimlad purjo
herbamare örtsalt
nymalen svartpeppar
½-1 krm chiliflakes
1 tsk gurkmeja
1 krm färskriven muskotnöt
ghee och kokosolja
1 st makrill på burk (Jag kör med Icas eller Abbas)
1/4 paket glasnudlar av mungbönor. (Se till att den inte innehåller några extra tillsatser). Eller ännu hellre shiratakinudlar som inte innehåller några kolhydrater
citronolivolja
Jag tar bort tomatsåsen från makrillen pga av att den kan ha sugit åt sig aluminiumet och gör egen av passerade tomater och lite vatten. Smaksatt med örtsalt och ev lite tomatpuré ibland.
Har du aldrig gjort ghee så tycker jag absolut att du ska prova. Det är så superenkelt och sköter sig helt själv på spisen. Det är så otroligt nyttigt samt välgörande för tarmarna. Jag har skrivit ned alla nyttigheter samt hur du gör ghee HÄR.
För den som vill veta så ger 1/4 påse glasnudlar 21 g kolhydrater. Jag brukar inte själv beräkna längre, så länge som jag inte tror att det barkar iväg. Äter vi nyttigt med mycket grönt, nyttiga fetter och lägger till lite motion, så behöver man inte oroa sig.
Nu får jag äntligen tag på örten till njurreningen. Den kommer nästa vecka. Tror faktiskt att jag är i behov av den, då mina njurar bråkar lite med mig. Sedan tar jag tag i leverreningen. Det blev lite sent med allt sånt. Men den som väntar på något gott....
Detox-dagarna går snabbt och bra. Hoppas att de gör det för er oxå. Känner mig piggare för varje dag. Behöver inte lika mycket sömn och roligt att få höra av människor jag stöter på att jag ser pigg ut :) och säger att dom vill köpa boken när den kommer ut. Att de också vill bli pigga och få rosiga kinder, LER STORT :)
Har ju på senaste tiden ätit mycket näringstätt, noga och efter min bok som ska komma ut (hoppas jag)..... JO, men det ska den. Det måste den. Måste putsa ordentligt på den först.
Blir även tvungen att fixa mig en bättre kamera och ta om alla bilder... 90 stycken. Aaah men alltså... hur övermäktigt känns inte det?? Men jag skaaaaaa klara av de... Tålamod.... Behöver pengar till en sån först. Kan man fixa en fond kanske hihi :D
Hade ingen mat hemma idag och alldeles för mycket att göra för att hinna åka och handla.
Grävde i kylen och hittade en makrillburk och purjo. I frysen hade jag grönkål. Lite glasnudlar av mungbönor hittade jag också. Jamen, det här kan man säkert göra nåt med, tänkte jag. Hade väl inga högre förväntningar.
Men hallå, så fantastiskt gott det blev!!! Och snabblagat. Grymt nyttigt på köpet. Kan det bli bättre?
Nu mätte jag inte upp något, men ni ska få ingredienserna och ungefärliga mått. Allt är alltså cirka-mått.
5 dl fryst grönkål
1 dl strimlad purjo
herbamare örtsalt
nymalen svartpeppar
½-1 krm chiliflakes
1 tsk gurkmeja
1 krm färskriven muskotnöt
ghee och kokosolja
1 st makrill på burk (Jag kör med Icas eller Abbas)
1/4 paket glasnudlar av mungbönor. (Se till att den inte innehåller några extra tillsatser). Eller ännu hellre shiratakinudlar som inte innehåller några kolhydrater
citronolivolja
- Värm upp ghee och kokosolja i en kastrull och lägg grönkål och purjo
- Krydda.
- Fräs tills allt vatten kokat in
- Servera med glasnudlar/shiratakinudlar och en burk makrill.
- Ringla över lite citronolivolja
Jag tar bort tomatsåsen från makrillen pga av att den kan ha sugit åt sig aluminiumet och gör egen av passerade tomater och lite vatten. Smaksatt med örtsalt och ev lite tomatpuré ibland.
Har du aldrig gjort ghee så tycker jag absolut att du ska prova. Det är så superenkelt och sköter sig helt själv på spisen. Det är så otroligt nyttigt samt välgörande för tarmarna. Jag har skrivit ned alla nyttigheter samt hur du gör ghee HÄR.
För den som vill veta så ger 1/4 påse glasnudlar 21 g kolhydrater. Jag brukar inte själv beräkna längre, så länge som jag inte tror att det barkar iväg. Äter vi nyttigt med mycket grönt, nyttiga fetter och lägger till lite motion, så behöver man inte oroa sig.
Kommentarer
Skicka en kommentar