Fortsätt till huvudinnehåll

Gulasch och bovetefrallor


Idag har jag mellan jobb, bakat och lagat mat. I morgon kommer nämligen min dotter hem från Stockholm, tillsammans med ett helt gäng vänner.
Själv kommer jag inte att få plats i lägenheten ;),

Gjorde min goda gulasch, men ökade på mängden till den dubbla. Sedan hittade jag ett fantastiskt recept på så gott bröd. Bovetefrallor. Det går inte att tro att det är glutenfritt. Var tvungen att provsmaka en igår.
Receptet kommer från Nillas kök.

Vaknade jättetidigt i morse, runt 4 av ett dunkande ljud. Tänkte att det var någon av mina grannar som kanske köpt sig en studsmatta. Märklig tid att börja motionera. 
Men hörde samtidigt ett svischande, vinande ljud, så jag låg och funderade på om det kanske var en maskin av något slag. Men tiden gick och dunsandet avtog inte och det var samma intensitet heeeela tiden. Vilken energisk outtröttlig människa det måste vara.... 

1 timme gick och då gav jag upp försöken till att sova. Knallade upp och hörde ljudet ännu skarpare. Följde ljudet in till mitt eget vardagsrum. Där låg en massagekudde som jag fick av Christer i julklapp, liggande uppe på soffans ryggkuddar, vänd med massagekulorna mot väggen och i full gång att ge väggen en rejäl omgång. Dunk, dunk, dunk..... 
Teknikens under. Stackars grannar.

Nu ska jag dunka igång dammsugaren. 
Ha ett trevligt slut på veckan!

Kärlek & Värme
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och