Jag gillar ju när mat går fort att laga, När jag är ledig så kan det få ta tid. Det tycker jag bara är mysigt.
Men sådär på en måndag.... ska det bara säga TJOPP, så är maten klar.
Gjorde något igår som jag inte tog ur min kommande hälsobok och som jag kan dela med mig av. Det blev en lite mer rejäl mat i kokosmjölk. Enkelt snabbt och jättegott.
Valfritt tillbehör, ex blomkålsris, broccoli, fräsch sallad eller något annat nyttigt.
Kom ihåg att äta mer av grönsakerna som du har till måltiden än av proteinet på menyn. Se till att variera dina grönsaker så att kroppen får något nytt. Att äta samma, samma hela tiden är inte bra för kroppen.
Ett problem är att äta sig nöjd och inte mätt. Äter man mer detoxmat så får man en lättare känsla i kroppen. Någon dag med enbart raw-food är heller inte så dumt.
Det blir till 2 port (om du äter rejält med grönsaker till, vilket du ska göra om/när du detoxar)
Kycklingfiléer ca 200 g i tunna skivor
Tinade upp den sakta i ugnen på 75 grader (Japp, jag hade glömt att planera för middagen ;))
1 dm purjolök i tjocka strimlor
1 stor champinjon i skivor
1 tomat i skivor
1 dl kokosmjölk/kokosgrädde
3/4 tsk vitvinsvinäger
½ kycklingbuljongtärning
paprikapulver
vitlökspulver
örtsalt
chiliflakes
nymalen svartpeppar
färsk basilika, bladen från 2 stjälkar, hackad
1 tsk oregano, torkad
kokosolja att steka i
- Värm kokosoljan i en panna
- Lägg i kycklingskivorna, krydda med massor av paprikapulver och vitlökspulver, Pudra över chiliflakes, svartpeppar och örtsalt.
- Fräs på svag-normal värme i mycket kokosolja. Filéerna ska inte ta färg.
- Efter en minut tillsätter du purjon och champinjonskivorna och tomatskivor. Fräs tills champinjonerna inte är genomskinliga längre och purjon har mjuknat.
- Häll i kokosmjölken/kokosgrädde och vitvinsvinägern
- Smula ner buljongtärningen
- Krydda upp med oregano och färsk hackad basilika och smaka av
KLART!!
Hade varit jättegott med ex bambuskott och andra blandade asiatiska grönsaker i rätten. (Dock tänker jag nu inte på tjocka frysta wokgrönsaker.....utan tunna krispiga grönsaker från asiatiska butiken).
Det är bara så svårt, för att inte säga omöjligt att hitta ekologiska sådana.
Vilken kycklingbuljongtärning använder du? Hittar bara sådana med en massa "fejk" ingredienser :(
SvaraRaderaHej!
RaderaJa du, det är inte lätt. Jag håller fullständigt med dig. Jag använder mestadels Bong som inte har smakförstärkare och är utan härdat fett. Kung Markatta brukar jag också använda. De har ekologiska ingredienser samt har havssalt i sin buljong. Bong har en aning mer köttprocent i sig. Dock innehåller båda glukossirap som inte alls är bra.
Ett alternativ är att köpa Scandinavian Organics buljong och kanske salta upp den lite själv med ekologiskt örtsalt, såsom herbamare/trocomare. Av den blir det då lite mer vätska i maten. Den hittar du i kyldisken som färskvara i burk. Kanon att använda i soppor eller enbart att dricka som värmande buljong. Jättefin! Men i det här receptet använde jag Bong.
Kram/Christina