Fortsätt till huvudinnehåll

Örtig kyckling i kokosmjölk. Dag 8



Ja tänk att man nu är inne på dag 8 i detox redan. Det går ju som smort det här. Äter massor av god mat och härligt friska gröna drinkar. Allt ekologiskt naturligtvis.

Jag gillar ju när mat går fort att laga, När jag är ledig så kan det få ta tid. Det tycker jag bara är mysigt.
Men sådär på en måndag.... ska det bara säga TJOPP, så är maten klar.

Gjorde något igår som jag inte tog ur min kommande hälsobok och som jag kan dela med mig av. Det blev en lite mer rejäl mat i kokosmjölk. Enkelt snabbt och jättegott. 

Valfritt tillbehör, ex blomkålsris, broccoli, fräsch sallad eller något annat nyttigt.
Kom ihåg att äta mer av grönsakerna som du har till måltiden än av proteinet på menyn. Se till att variera dina grönsaker så att kroppen får något nytt. Att äta samma, samma hela tiden är inte bra för kroppen. 

Ett problem är att äta sig nöjd och inte mätt. Äter man mer detoxmat så får man en lättare känsla i kroppen. Någon dag med enbart raw-food är heller inte så dumt.



Det blir till 2 port (om du äter rejält med grönsaker till, vilket du ska göra om/när du detoxar)

Kycklingfiléer ca 200 g i tunna skivor
Tinade upp den sakta i ugnen på 75 grader (Japp, jag hade glömt att planera för middagen ;))

1 dm purjolök i tjocka strimlor
1 stor champinjon i skivor
1 tomat i skivor
1 dl kokosmjölk/kokosgrädde
3/4 tsk vitvinsvinäger
½ kycklingbuljongtärning
paprikapulver
vitlökspulver
örtsalt
chiliflakes
nymalen svartpeppar
färsk basilika, bladen från 2 stjälkar, hackad
1 tsk oregano, torkad
kokosolja att steka i


  • Värm kokosoljan i en panna
  • Lägg i kycklingskivorna, krydda med massor av paprikapulver och vitlökspulver, Pudra över chiliflakes, svartpeppar och örtsalt. 
  • Fräs på svag-normal värme i mycket kokosolja. Filéerna ska inte ta färg.
  • Efter en minut tillsätter du purjon och champinjonskivorna och tomatskivor. Fräs tills champinjonerna inte är genomskinliga längre och purjon har mjuknat.
  • Häll i kokosmjölken/kokosgrädde och vitvinsvinägern
  • Smula ner buljongtärningen
  • Krydda upp med oregano och färsk hackad basilika och smaka av
KLART!! 

Hade varit jättegott med ex bambuskott och andra blandade asiatiska grönsaker i rätten. (Dock tänker jag nu inte på tjocka frysta wokgrönsaker.....utan tunna krispiga grönsaker från asiatiska butiken). 
Det är bara så svårt, för att inte säga omöjligt att hitta ekologiska sådana. 

Kommentarer

  1. Vilken kycklingbuljongtärning använder du? Hittar bara sådana med en massa "fejk" ingredienser :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Ja du, det är inte lätt. Jag håller fullständigt med dig. Jag använder mestadels Bong som inte har smakförstärkare och är utan härdat fett. Kung Markatta brukar jag också använda. De har ekologiska ingredienser samt har havssalt i sin buljong. Bong har en aning mer köttprocent i sig. Dock innehåller båda glukossirap som inte alls är bra.

      Ett alternativ är att köpa Scandinavian Organics buljong och kanske salta upp den lite själv med ekologiskt örtsalt, såsom herbamare/trocomare. Av den blir det då lite mer vätska i maten. Den hittar du i kyldisken som färskvara i burk. Kanon att använda i soppor eller enbart att dricka som värmande buljong. Jättefin! Men i det här receptet använde jag Bong.
      Kram/Christina

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och