Fortsätt till huvudinnehåll

Nu är leverreningen klar. Utvärdering



Ja, nu var det klart. Reningen! :)

Det skulle ju börjas med epsomsaltet utblandat i vatten. Herremindagar.... det var nog bland det värsta jag försökt svälja ner. Inte konstigt att det även kallas bittersalt. 
Nåja, jag tog tjuren vid hornen. 4 dl totalt, innan själva olivoljeblandningen med grape och citron som inmundigades innan sovdags. Den blandningen gick förvånansvärt bra att få i sig. Inga problem alls.

Lade mig på höger sida och magen började mullra som värsta åskan. 
Somnade och vaknade vid 7 och tog 2 dl till av magnesiumsaltet/epsomsaltet. Somnade om och vaknade kl 9 för de sista 2 dl. Dessa två gånger smakade inte blandningen lika vidrigt som de första två gångerna. Konstigt! Så det gick snabbt att dricka. 

Nu drog det igång.......
Jag kan säga såhär.... Det såg ut som om jag inte ätit någonting annat än lakritskola de sista veckorna. Kolsvart!!!! 😱

Några stenar såg jag inte till, (men vad vet jag), men någon sorts utrensning skedde helt klart. Har aldrig sett något värre 😂
Men om det kom från levern, gallblåsan, gallgångarna eller tarmarna, det vet jag inte. Spelar faktiskt inte någon större roll, då jag ändå kände att det kom ut saker som inte borde legat kvar. 

Nu på eftermiddagen är jag totalt tömd och måste säga att det känns bra. 

Det blir som en tarmsköljning. Så jag kan rekommendera att man tar probiotika efteråt. När man blir så rensad/renad så följer säkert både goda och dåliga bakterier ut och de goda vill vi ju få tillbaka till mage/tarmar.

Jag mådde lite illa de första timmarna när jag gått och lagt mig och det trots att jag är/varit mycket noga med min kost. Men det kan även bero på att jag äter medicin som inte ska kombineras med grapefrukt, eftersom biverkningarna kan bli starkare. 

Så se till att ni detoxar kroppen med mängder av grönsaker och bladgrönsaker. innan ni gör reningen så kroppen inte får en chock. Prata med din läkare om du äter mediciner eller är sjuk på ngt sätt. 

Lycka till om du känner att du vill prova. Jag kommer att göra om det. Kanske 1 gång per år kan vara lagom. 
HÄR kan ni läsa om grunderna i den fantastiska reningen och hur du ska hjälpa  levern före denna utrensning.

Värme & Kärlek
Christina




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Ugnsrostade rödbetor med citronsmör

Ibland önskar man sig ju bara något lätt, vegetariskt eller något gott som tillbehör.  Det här åt vi i helgen och valde då att äta den som en egen liten rätt och tog då även rivna morötter till. Smöret smälte sakta ner över de varma rödbetorna. Åh Guuud så gott! Prova även som tillbehör till ex lax. Jag använde  osaltat smör och saltade det med ekologiskt örtsalt, eftersom det saltade smöret innehåller raffinerat salt som inte är hälsosamt. Väljer du ett saltat smör så välj då ekologiskt smör. Jag väntar och längtar till den dagen det kommer ett osaltat ekologiskt smör) Citronsmör: 1 port 1 msk osaltat smör   1½ tsk pressad citron 1 krm rivet skal av citron 1 pressad liten vitlöksklyfta 1 krm smulad torkad timjan örtsalt (herbamare eller trocomare) Rödbetor i ugn:.  Skala ekologiska rödbetor, så många du vill ha. Klyfta dem och droppa över lite olja. Krydda med örtsalt. Använder du extra virgine olivolja så rostar du dem långsamt i ugnen på 150-1...