Fortsätt till huvudinnehåll

Nu är leverreningen klar. UtvärderingJa, nu var det klart. Reningen! :)

Det skulle ju börjas med epsomsaltet utblandat i vatten. Herremindagar.... det var nog bland det värsta jag försökt svälja ner. Inte konstigt att det även kallas bittersalt. 
Nåja, jag tog tjuren vid hornen. 4 dl totalt, innan själva olivoljeblandningen med grape och citron som inmundigades innan sovdags. Den blandningen gick förvånansvärt bra att få i sig. Inga problem alls.

Lade mig på höger sida och magen började mullra som värsta åskan. 
Somnade och vaknade vid 7 och tog 2 dl till av magnesiumsaltet/epsomsaltet. Somnade om och vaknade kl 9 för de sista 2 dl. Dessa två gånger smakade inte blandningen lika vidrigt som de första två gångerna. Konstigt! Så det gick snabbt att dricka. 

Nu drog det igång.......
Jag kan säga såhär.... Det såg ut som om jag inte ätit någonting annat än lakritskola de sista veckorna. Kolsvart!!!! 😱

Några stenar såg jag inte till, (men vad vet jag), men någon sorts utrensning skedde helt klart. Har aldrig sett något värre 😂
Men om det kom från levern, gallblåsan, gallgångarna eller tarmarna, det vet jag inte. Spelar faktiskt inte någon större roll, då jag ändå kände att det kom ut saker som inte borde legat kvar. 

Nu på eftermiddagen är jag totalt tömd och måste säga att det känns bra. 

Det blir som en tarmsköljning. Så jag kan rekommendera att man tar probiotika efteråt. När man blir så rensad/renad så följer säkert både goda och dåliga bakterier ut och de goda vill vi ju få tillbaka till mage/tarmar.

Jag mådde lite illa de första timmarna när jag gått och lagt mig och det trots att jag är/varit mycket noga med min kost. Men det kan även bero på att jag äter medicin som inte ska kombineras med grapefrukt, eftersom biverkningarna kan bli starkare. 

Så se till att ni detoxar kroppen med mängder av grönsaker och bladgrönsaker. innan ni gör reningen så kroppen inte får en chock. Prata med din läkare om du äter mediciner eller är sjuk på ngt sätt. 

Lycka till om du känner att du vill prova. Jag kommer att göra om det. Kanske 1 gång per år kan vara lagom. 
HÄR kan ni läsa om grunderna i den fantastiska reningen och hur du ska hjälpa  levern före denna utrensning.

Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu. 
Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.  

Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gått många processer för att bli doftlös.

För att återgå till Airfryern så var jag naturligtvis tvungen att kolla vad den var gjord av. Jag menar, är man l…

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för GreatlifeHejhej!

Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉

Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du HÄR och HÄR

Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort....

Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och ICA:s. Jag vänt…

Milier

Uppdaterad med en lite enklare version.

Idag tänkte jag skriva lite om milier. Det är något som är mycket vanligt och de flesta får dem någon eller några gånger. Oftast något som dyker upp på torr hy eller genom tilltäppande, uttorkande och felaktiga produkter

Milier brukar synas som synliga små vita knutor/kulor under huden och mestadels sitta runt ögonen eller kinderna. Det är små keratincystor som bildas i epidermis, det översta hudlagret. Det vita består av celler från det döda hudlagret (hornlagret) som är det yttersta skiktet i översta hudlagret, samt talg som blir inkapslade. Dessa sitter som små knutor/kulor under huden. Tittar man på dem i mikroskop så ser man att varje milie har tre "huvuden".

Många förväxlar dessa med acne (finnar) men dessa små hårda milier har ingen utförsgång (por) såsom acne eller pormaskar har. Milier är ingenting farligt men kan kännas lite missprydande. Ofta sitter även flera stycken samlade på ett område.


Förebyggande

När Du på kvällen reng…