Fortsätt till huvudinnehåll

Nu är leverreningen klar. UtvärderingJa, nu var det klart. Reningen! :)

Det skulle ju börjas med epsomsaltet utblandat i vatten. Herremindagar.... det var nog bland det värsta jag försökt svälja ner. Inte konstigt att det även kallas bittersalt. 
Nåja, jag tog tjuren vid hornen. 4 dl totalt, innan själva olivoljeblandningen med grape och citron som inmundigades innan sovdags. Den blandningen gick förvånansvärt bra att få i sig. Inga problem alls.

Lade mig på höger sida och magen började mullra som värsta åskan. 
Somnade och vaknade vid 7 och tog 2 dl till av magnesiumsaltet/epsomsaltet. Somnade om och vaknade kl 9 för de sista 2 dl. Dessa två gånger smakade inte blandningen lika vidrigt som de första två gångerna. Konstigt! Så det gick snabbt att dricka. 

Nu drog det igång.......
Jag kan säga såhär.... Det såg ut som om jag inte ätit någonting annat än lakritskola de sista veckorna. Kolsvart!!!! 😱

Några stenar såg jag inte till, (men vad vet jag), men någon sorts utrensning skedde helt klart. Har aldrig sett något värre 😂
Men om det kom från levern, gallblåsan, gallgångarna eller tarmarna, det vet jag inte. Spelar faktiskt inte någon större roll, då jag ändå kände att det kom ut saker som inte borde legat kvar. 

Nu på eftermiddagen är jag totalt tömd och måste säga att det känns bra. 

Det blir som en tarmsköljning. Så jag kan rekommendera att man tar probiotika efteråt. När man blir så rensad/renad så följer säkert både goda och dåliga bakterier ut och de goda vill vi ju få tillbaka till mage/tarmar.

Jag mådde lite illa de första timmarna när jag gått och lagt mig och det trots att jag är/varit mycket noga med min kost. Men det kan även bero på att jag äter medicin som inte ska kombineras med grapefrukt, eftersom biverkningarna kan bli starkare. 

Så se till att ni detoxar kroppen med mängder av grönsaker och bladgrönsaker. innan ni gör reningen så kroppen inte får en chock. Prata med din läkare om du äter mediciner eller är sjuk på ngt sätt. 

Lycka till om du känner att du vill prova. Jag kommer att göra om det. Kanske 1 gång per år kan vara lagom. 
HÄR kan ni läsa om grunderna i den fantastiska reningen och hur du ska hjälpa  levern före denna utrensning.

Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fläskfilé med gudomlig rosépepparsås

Heeej!

Här hare varit kalajs. Fyllde ju år den 11:e. Blev så bortskämt uppvaktad och det var jättemysigt. Kaffe på säng, som jag iof sig alltid får när det är helg, paket och besök. Svärmor hade med sig tårta som hon hade bakat. Hon är en bra bit över 80 och jag tycker hon är fantastisk som orkar.

Dagen till ära så gjorde jag fläskfilé med en GUDOOOOMLIG rosépepparsås.

”Såsen ger sån eftersmak att det vattnas i munnen”. Det var min mans kommentar när vi satt och åt. Och så tog han mer... och mer... och till slut bara potatis och sås. 
Ja den blev faktiskt sagolikt god. Åt ju en rosépepparsås i Portugal och tänkte att ja må prova då jag faktiskt aldrig gjort den. Den blev inte lika i smaken, för jag tror att den i Portugal var gjord på enbart grädde och utan tillsatt annan smak förutom just pepparn. 
Jag föreställde mig att det skulle vara gott med vitt vin och dijon. Joooo men visst! Åååh den smaken!! Försöker ju själv att undvika mejerier, eller bara äta pytte-pytt. Men här gick jag all…

Milier

Uppdaterad med en lite enklare version.

Idag tänkte jag skriva lite om milier. Det är något som är mycket vanligt och de flesta får dem någon eller några gånger. Oftast något som dyker upp på torr hy eller genom tilltäppande, uttorkande och felaktiga produkter

Milier brukar synas som synliga små vita knutor/kulor under huden och mestadels sitta runt ögonen eller kinderna. Det är små keratincystor som bildas i epidermis, det översta hudlagret. Det vita består av celler från det döda hudlagret (hornlagret) som är det yttersta skiktet i översta hudlagret, samt talg som blir inkapslade. Dessa sitter som små knutor/kulor under huden. Tittar man på dem i mikroskop så ser man att varje milie har tre "huvuden".

Många förväxlar dessa med acne (finnar) men dessa små hårda milier har ingen utförsgång (por) såsom acne eller pormaskar har. Milier är ingenting farligt men kan kännas lite missprydande. Ofta sitter även flera stycken samlade på ett område.


Förebyggande

När Du på kvällen reng…

Stora kryddiga kycklingköttbullar i tomatsås

Hej från ett brandröksfyllt Jämtland. Jag flydde till stugan men se, då började det brinna runt knutarna även där. När det var som värst så var det nästan så att man inte ville andas och det blev svårt att sova då värmen krävde att fönstren stod öppna. Nu flyger det helikoptrar, ända upp till 9 st runt om här. Hoppas och tror att de får bukt på bränderna nu. 
Igår gjorde jag stora härliga kryddiga köttbullar på kycklingfärs. Så gott med en kraftig tomatsås att lägga ner godingarna i. 

Servera med valfri glutenfri pasta, men  se upp för de som innehåller rismjöl och tillsatser. Paulun har bra pasta, shiratakinudlar, zoodles, linspasta eller bönpasta om du inte äter det för ofta. Sojabönor kan vara hormonstörande i större mängder. Blomkål är också gott till. 
Börja med tomatsåsen eftersom den ska stå och puttra ett tag. 
Alltigenom ekologiska produkter. Även kryddorna
Enkel tomatsås:  390 g krossade tomater 1 1/2 röd lök, hackad 2 1/2 msk tomatpuré  2 msk kyckling- eller kalvfond 1…