Ibland önskar man sig ju bara något lätt, vegetariskt eller något gott som tillbehör.
Det här åt vi i helgen och valde då att äta den som en egen liten rätt och tog då även rivna morötter till.
Smöret smälte sakta ner över de varma rödbetorna. Åh Guuud så gott!
Prova även som tillbehör till ex lax.
Jag använde osaltat smör och saltade det med ekologiskt örtsalt, eftersom det saltade smöret innehåller raffinerat salt som inte är hälsosamt. Väljer du ett saltat smör så välj då ekologiskt smör. Jag väntar och längtar till den dagen det kommer ett osaltat ekologiskt smör)
Citronsmör: 1 port
1½ tsk pressad citron
1 krm rivet skal av citron
1 pressad liten vitlöksklyfta
1 krm smulad torkad timjan
örtsalt (herbamare eller trocomare)
Rödbetor i ugn:.
Skala ekologiska rödbetor, så många du vill ha. Klyfta dem och droppa över lite olja. Krydda med örtsalt. Använder du extra virgine olivolja så rostar du dem långsamt i ugnen på 150-160°C. Det är olivoljans högsta temperatur innan den börjar ryka och bli skadlig.Avokadoolja klarar lätt en ugnstemperatur på 225°C, vilket jag valde.
Rosta dem tills du kan sticka igenom en potatissticka, men ändå ha en kärna kvar i rödbetan. Det tar ca 30-40 min, beroende på tjocklek.
Det här kommer att göras många gånger...
Gör gärna mer smör, då det är sååå gott att det kommer gå åt.
Gör gärna mer smör, då det är sååå gott att det kommer gå åt.
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar