Hur har er helg varit? Min har varit jätteskön, med massor av god mat, vänner, värmande brasor och promenader. Promenaderna har dock varit lite av de kortare slaget, eftersom det blåser vitvågor på sjön och den lilla snö som kommit yr omkring i det -10°C vädret. Näääh, ingen hit... Men önskar at jag haft kameran i högsta hugg, då en stor fin fluffig räv sprang bara någon meter ifrån mig här på gården. Åh så vacker och ståtlig han var!
När vi kom till stugan i fredags så ville vi ha något som var lätt- och snabblagat. Hungriga som vargar.
Vi bestämde oss för fiskgratäng. Men själv undviker jag mjölkprodukter så lång det går, även om jag äter det ibland (recept kommer senare på lite gräddigt gott).
Så det blev en fiskgratäng utan mejerier. Hittade en från Coop som jag tillagade. Med tinad fiskfilé så blev det klart på 45 min.
Eftersom gratängen innehöll olivolja – och extra virgine olivolja har en ryktemperatur på 190°C, och inte heller är oxidativt stabil vid högre värme, så bestämde jag mig därför att tillaga maten på en svagare värme såsom 160°C mot receptets 200°C. Samt lite andra små-modereringar.
4 port.
400 g fiskfilé av torsk eller sej (MSC-märkt fisk)
1 tsk salt
250 g cocktailtomater, delade
2 salladslökar
2 vitlöksklyftor, rivna
2 msk kapris
45 g babyspenat
1 dl olivolja
0,5 tsk svartpeppar, färskmalen
Lägg fisken i en ugnsform och salta med hälften av saltet
Blanda tomater, spenat, lök, vitlök, kapris, resten av saltet med oljan
Häll över fisken och grädda i ca 45 min 160°C
Vi åt detta med blomkål, morötter och broccoli
När vi kom till stugan i fredags så ville vi ha något som var lätt- och snabblagat. Hungriga som vargar.
Vi bestämde oss för fiskgratäng. Men själv undviker jag mjölkprodukter så lång det går, även om jag äter det ibland (recept kommer senare på lite gräddigt gott).
Så det blev en fiskgratäng utan mejerier. Hittade en från Coop som jag tillagade. Med tinad fiskfilé så blev det klart på 45 min.
Eftersom gratängen innehöll olivolja – och extra virgine olivolja har en ryktemperatur på 190°C, och inte heller är oxidativt stabil vid högre värme, så bestämde jag mig därför att tillaga maten på en svagare värme såsom 160°C mot receptets 200°C. Samt lite andra små-modereringar.
Tänk, så färgerna förändras efter tillagning. Tillagade tomater ger ju oss även massor av det fina lykopenet <3 |
4 port.
400 g fiskfilé av torsk eller sej (MSC-märkt fisk)
1 tsk salt
250 g cocktailtomater, delade
2 salladslökar
2 vitlöksklyftor, rivna
2 msk kapris
45 g babyspenat
1 dl olivolja
0,5 tsk svartpeppar, färskmalen
Lägg fisken i en ugnsform och salta med hälften av saltet
Blanda tomater, spenat, lök, vitlök, kapris, resten av saltet med oljan
Häll över fisken och grädda i ca 45 min 160°C
Vi åt detta med blomkål, morötter och broccoli
Kommentarer
Skicka en kommentar