Förstår kaoset som är söderöver. Vi här i norr har ju helt andra förutsättningar och klarar denna nederbörd på ett annat sätt. Ja menar... åker en bil på tväran och blir stående på vägen i Stockholm så blir ju massor bilar stående samt att plogbilarna inte hinner med sig. Parkerade bilar överallt, ja Jisses!
Nu är jag glad att jag bor där jag bor. Har varit ute och skottat och tagit in ved till härlig stugvärme.
En sån fantastiskt vacker dag det varit idag. Nu är månen stor och klar på himlen och glittrar på vattnet. Jag sitter i vardagsrummet med stora fönster som vetter ut mot sjön. Isen har inte lagt sig ännu och just nu är det så vindstilla att vattnet är spegelblankt. Svårt att förklara hur vackert det är....
Jag lade undan lite av det marinerade köttet för att ha till dagens recept. Tillsatte lite ingredienser och lät det marinera i ett dygn till.
Så in i baljan gott!!!!
5-6 port
ca 900 g innanlår (vi har älg)Skivas och strimlas tunt. Lägg sedan i marinaden att dra i minst 6 timmar
Marinad:1 dl olivolja,1/4 dl rödvinsvinäger,½-1 dl tamarisoya,1/4 dl tomatpuré,½-1 msk paprikapulver,2 tsk lökpulver, malen svartpeppar
Jag lade undan 300 g av det marinerade köttet. Det räcker till 2 port.
Vild wok med sesam och jordnötter
300 g marinerat kött
1 tsk tahini
2 krm sesamolja
1 tsk sesamfrön
1 näve finstrimlad vitkål
1 salladslök
1 krm sambal oelek
extra herbamare örtsalt
ca 4 tsk hackade jordnötter
Vill du ha till fler portioner så ökar du bara på ingredienserna.
Blanda ihop allt utom hälften av jordnötterna och låt marinera i ett till dygn i kyl.
Stek snabbt i en rejäl klick kokosolja med smak
Servera med romansallad, alfalfagroddar, några tomatskivor och förslagsvis glasnudlar eller väl avsköljda shiratakinudlar, samt lite extra finhackad salladslök av den gröna stjälken.
Strö över resten av de hackade jordnötterna
Lite extra tamarisoja är gott till.
Väljer du glasnudlar, så låt de gärna kallna i kylen, eller skölj dem i iskallt vatten innan du äter dem. Då har det blivit resistent stärkelse som är fantastiskt för tarmfloran och blodsockerbalansen. Dessa kolhydrater tas då inte upp av kroppen på samma sätt som om du äter dem varma.
Naturligtvis kan du använda vilket kött/köttbit du vill till denna maträtt. Men välj gärna ekologiskt/krav eller allra helst gräsbeteskött. Gräsbeteskött ger dig fina omega 3.
Fortfarande blommar löken :) |
Hoppas i alla fall att denna maträtt gör er glada och ger er njutning.
Värme & Kärlek
Christina
En liten kisse som fullkomligt älskar att åka vedbärare |
Ser jättegott ut!
SvaraRaderaGottigt värre! :)
RaderaFin sida ni har!