Fortsätt till huvudinnehåll

Gott snacks, mellis och lista på mat som förhindrar åderförkalkning/åderförfettning

Oj vad det var länge sedan jag skrev här. Min hyperpara har slagit ut mig lite, så tröttheten har varit total.
Men skam den som ger sig. Jag vet hur mycket kosten betyder för mig, och jag vet att om jag fuskar det minsta så får jag betala för det. Så nu är det upp på hästen igen med gröna näringsrika smoothies, fisk i alla dess sorter, vitaminrika ägg, någon enstaka frukt och bär, benbuljong, kyckling och gräsbeteskött. Jag har även gjort lite ändringar i mina tillskott där jag nu utesluter kalcium tills efter operationen och äter nu magnesiumkelat, matsmältningsenzymer, K2, samt dricker ½ dl granatäppeljuice varje dag. Allt för att föra tillbaka kalciumet till skelettet och rensa mina kärl.
När man har en hyperparasjukdom så har man för högt kalcium i blodet. Det tas från skelettet och tänder. Här gäller det alltså att undvika att få åderförkalkning/åderförfettning.

Det finns mer att ta till som minskar fettavlagringar/kalkavlagringar:

Gurkmeja: Fettavlagringar minskar med 26% vid regelbunden användning
Broccoli: Rensar överflödigt kalcium från kärlen
Olivolja: Ger 41% mindre risk att få stroke
Sparris: Folsyran i sparrisen läker blodkärlen
Rödbetor: Blodrenande och rensar slaggprodukter
Nötter: Mindre risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar
Granatäppeljuice (som jag nämnt här ovan att jag dricker. Det ska vara juice från HELA frukten och inte enbart kärnorna): Gör blodkärlen elastiska och får åderförkalkning att gå tillbaka.
Apelsin: Förbättrar blodkärlsfunktionen
Växtbaserad mat: Såsom rotfrukter, grönsaker, bär, olivolja, linser etc, har i studier visat att risken för män att få hjärtinfarkt minskar med 24%

http://www.sund.nu/docs/printArtikel.asp?art=1961&tem=3&und=0

Så mycket som möjligt ekologiskt för att min kropp ska kunna ta upp näringen.

Ett snacks vill jag gärna unna mig, och bland det godaste jag vet är kokosfriterad grönkål. Det går inte att förklara hur gott det är.
Bara att riva bladen från stjälken och steka bladen i en panna med massor av kokosolja. Jag slängde även i skivad purjolök på slutet. Vänd bladen mellan varven, krydda med herbamare örtsalt och när de börjar bli lite mjukare och mörkare i färgen så är de klara. Se upp så dom inte bränns. Stek bara på medelvärme. Det tar ca 3 minuter. Släng upp benen i soffan och njut av detta frasiga hälsosamma godis.
Släng inte de näringsrika stjälkarna som blir över, utan mixa ner dem i din smoothie.






Något annat som är gott som ett litet mellanmål är att ta lite ekologisk keso, vaniljpulver (inte vaniljsocker), lite äpple och någon klyfta apelsin i bitar och strössla över kanel. MUMS! 






I morse hade jag kokat mig ägg, strimlat vitkål, gjort en blandsallad och till detta makrill. Slängde på en klick kokosolja och skulle ringla över olivolja....
Tog flaska med "olivolja" och splaschade över maträtten. Det var bara det att det var inte olivolja, utan gammalt rödvin som blivit över och som jag sparat för att ha i matlagning. BLÄÄÄÄH!!!!



Gör om gör rätt..

Ha det så himla gott!

Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Syrade grönsaker/Surkål

Det här är fantastisk för din maghälsa. De goda tarmbakterierna kommer att sjunga Haaaallelujah! 𝅘𝅥𝅲🎝😀🙏👏
Sedan jag började äta syrade grönsaker och probiotika varje dag så är halsbrännan ett minne blott. Jag riktigt känner hur magen bockar och tackar mig.
Det här är ett superenkelt recept. Går supersnabbt att göra, men dessvärre är väntan tills man får äta grönsakerna desto längre.
Jag väljer att tillsätta saltvatten, precis som man gör med många andra syrade grönsaker istället för att använda enbart salt och som man då därefter måste pressa vitkålen tills vätska kommer ut. Det här är ett enklare och snabbare sätt, samt att krispet i vitkålen stannar kvar. Så gott!

Missa inte receptet på min superduper-goda kimchi som jag lagt upp tidigare. Du hittar den lite längre ner här i inläggen, eller under etiketten ”grönsaker”. Den blir klar på bara några dagar och är minst liks nyttig.





Var noga med att använda ekologiska grönsaker för att få bästa resultat.
Effekter av surkål: Stimul…

Portimão

Oj! Nu börjar veckan ta slut här nere i Portugal. Igår åkte vi till  Portimão för att bada.

Så väldigt likt Albufeira där jag var med min syster och pappa för sisådär 30 år sedan. Helt fantastiskt med dessa klippformationer i havet, som rauker. Ni får förlåta dålig kvalitet på bilderna. 
Dagen innan tog vi en sväng i Vilamoura och marinan. Gjorde misstaget att äta där. Såg fint ut, var dyrt men smakade NADA!!! (Ingenting).



Jag valde stekta räkor med koriander och ris. Min mat var ändå hyfsad mot de som beställde in kött.  Men trevligt och mysigt hade vi i alla fall. 
I kväll ska vi dock äta på en äkta portugisisk restaurang. Där ska det visst vara ofantligt god mat och man kan få en tre-rätters för runt 100kr..
Nu ska visst värmen återkomma till Sverige, så hoppas att även ni får njuta  
Värme & Kärlek  Christina 

Grillade inlagda/marinerade paprikor. Godaste tillbehöret ever!

Har du provat att grilla och lägga in dina paprikor?
Om inte, då har du missat något suveränt gott. Visst, det finns grillad paprika på burk att köpa, men jag har inte hittat någon gjord på  ekologisk paprika (rätta mig gärna om jag har fel)
Ljuvligt på en köttbit, till grillat eller i din sallad eller pizza - ja på och till allt nästan. 
Varför ekologiska paprikor. Jo, för de är bland de mest besprutade grönsakerna. Det vill vi ju inte ha...

Av någon konstig anledning så har gula paprikor lättare för att släppa skalet efter grillningen. Men det gör inget om det blir lite skal kvar, så få inte panik om det sitter fast.
Jag använder Monini ekologisk olivolja. Alltså, den är såååå god. Doften är ljuvlig och fantastisk även på huden utan att lukta illa som jag tycker andra olivoljor kan göra.



Förvara dina grillade tomater kallt och mörkt. Olivolja blir grumlig när den förvaras kallt. Vill du så kan du ställa den en stund i rumstemperatur innan servering så blir den fin igen, men för smakens…