Oj vad det var länge sedan jag skrev här. Min hyperpara har slagit ut mig lite, så tröttheten har varit total.
Men skam den som ger sig. Jag vet hur mycket kosten betyder för mig, och jag vet att om jag fuskar det minsta så får jag betala för det. Så nu är det upp på hästen igen med gröna näringsrika smoothies, fisk i alla dess sorter, vitaminrika ägg, någon enstaka frukt och bär, benbuljong, kyckling och gräsbeteskött. Jag har även gjort lite ändringar i mina tillskott där jag nu utesluter kalcium tills efter operationen och äter nu magnesiumkelat, matsmältningsenzymer, K2, samt dricker ½ dl granatäppeljuice varje dag. Allt för att föra tillbaka kalciumet till skelettet och rensa mina kärl.
När man har en hyperparasjukdom så har man för högt kalcium i blodet. Det tas från skelettet och tänder. Här gäller det alltså att undvika att få åderförkalkning/åderförfettning.
Det finns mer att ta till som minskar fettavlagringar/kalkavlagringar:
Gurkmeja: Fettavlagringar minskar med 26% vid regelbunden användning
Broccoli: Rensar överflödigt kalcium från kärlen
Olivolja: Ger 41% mindre risk att få stroke
Sparris: Folsyran i sparrisen läker blodkärlen
Rödbetor: Blodrenande och rensar slaggprodukter
Nötter: Mindre risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar
Granatäppeljuice (som jag nämnt här ovan att jag dricker. Det ska vara juice från HELA frukten och inte enbart kärnorna): Gör blodkärlen elastiska och får åderförkalkning att gå tillbaka.
Apelsin: Förbättrar blodkärlsfunktionen
Växtbaserad mat: Såsom rotfrukter, grönsaker, bär, olivolja, linser etc, har i studier visat att risken för män att få hjärtinfarkt minskar med 24%
http://www.sund.nu/docs/printArtikel.asp?art=1961&tem=3&und=0
Så mycket som möjligt ekologiskt för att min kropp ska kunna ta upp näringen.
Ett snacks vill jag gärna unna mig, och bland det godaste jag vet är kokosfriterad grönkål. Det går inte att förklara hur gott det är.
Bara att riva bladen från stjälken och steka bladen i en panna med massor av kokosolja. Jag slängde även i skivad purjolök på slutet. Vänd bladen mellan varven, krydda med herbamare örtsalt och när de börjar bli lite mjukare och mörkare i färgen så är de klara. Se upp så dom inte bränns. Stek bara på medelvärme. Det tar ca 3 minuter. Släng upp benen i soffan och njut av detta frasiga hälsosamma godis.
Släng inte de näringsrika stjälkarna som blir över, utan mixa ner dem i din smoothie.
I morse hade jag kokat mig ägg, strimlat vitkål, gjort en blandsallad och till detta makrill. Slängde på en klick kokosolja och skulle ringla över olivolja....
Tog flaska med "olivolja" och splaschade över maträtten. Det var bara det att det var inte olivolja, utan gammalt rödvin som blivit över och som jag sparat för att ha i matlagning. BLÄÄÄÄH!!!!
Gör om gör rätt..
Ha det så himla gott!
Värme & Kärlek
Christina
Men skam den som ger sig. Jag vet hur mycket kosten betyder för mig, och jag vet att om jag fuskar det minsta så får jag betala för det. Så nu är det upp på hästen igen med gröna näringsrika smoothies, fisk i alla dess sorter, vitaminrika ägg, någon enstaka frukt och bär, benbuljong, kyckling och gräsbeteskött. Jag har även gjort lite ändringar i mina tillskott där jag nu utesluter kalcium tills efter operationen och äter nu magnesiumkelat, matsmältningsenzymer, K2, samt dricker ½ dl granatäppeljuice varje dag. Allt för att föra tillbaka kalciumet till skelettet och rensa mina kärl.
När man har en hyperparasjukdom så har man för högt kalcium i blodet. Det tas från skelettet och tänder. Här gäller det alltså att undvika att få åderförkalkning/åderförfettning.
Det finns mer att ta till som minskar fettavlagringar/kalkavlagringar:
Gurkmeja: Fettavlagringar minskar med 26% vid regelbunden användning
Broccoli: Rensar överflödigt kalcium från kärlen
Olivolja: Ger 41% mindre risk att få stroke
Sparris: Folsyran i sparrisen läker blodkärlen
Rödbetor: Blodrenande och rensar slaggprodukter
Nötter: Mindre risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar
Granatäppeljuice (som jag nämnt här ovan att jag dricker. Det ska vara juice från HELA frukten och inte enbart kärnorna): Gör blodkärlen elastiska och får åderförkalkning att gå tillbaka.
Apelsin: Förbättrar blodkärlsfunktionen
Växtbaserad mat: Såsom rotfrukter, grönsaker, bär, olivolja, linser etc, har i studier visat att risken för män att få hjärtinfarkt minskar med 24%
http://www.sund.nu/docs/printArtikel.asp?art=1961&tem=3&und=0
Så mycket som möjligt ekologiskt för att min kropp ska kunna ta upp näringen.
Ett snacks vill jag gärna unna mig, och bland det godaste jag vet är kokosfriterad grönkål. Det går inte att förklara hur gott det är.
Bara att riva bladen från stjälken och steka bladen i en panna med massor av kokosolja. Jag slängde även i skivad purjolök på slutet. Vänd bladen mellan varven, krydda med herbamare örtsalt och när de börjar bli lite mjukare och mörkare i färgen så är de klara. Se upp så dom inte bränns. Stek bara på medelvärme. Det tar ca 3 minuter. Släng upp benen i soffan och njut av detta frasiga hälsosamma godis.
Släng inte de näringsrika stjälkarna som blir över, utan mixa ner dem i din smoothie.
Något annat som är gott som ett litet mellanmål är att ta lite ekologisk keso, vaniljpulver (inte vaniljsocker), lite äpple och någon klyfta apelsin i bitar och strössla över kanel. MUMS!
I morse hade jag kokat mig ägg, strimlat vitkål, gjort en blandsallad och till detta makrill. Slängde på en klick kokosolja och skulle ringla över olivolja....
Tog flaska med "olivolja" och splaschade över maträtten. Det var bara det att det var inte olivolja, utan gammalt rödvin som blivit över och som jag sparat för att ha i matlagning. BLÄÄÄÄH!!!!
Gör om gör rätt..
Ha det så himla gott!
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar