Fortsätt till huvudinnehåll

Gott snacks, mellis och lista på mat som förhindrar åderförkalkning/åderförfettning

Oj vad det var länge sedan jag skrev här. Min hyperpara har slagit ut mig lite, så tröttheten har varit total.
Men skam den som ger sig. Jag vet hur mycket kosten betyder för mig, och jag vet att om jag fuskar det minsta så får jag betala för det. Så nu är det upp på hästen igen med gröna näringsrika smoothies, fisk i alla dess sorter, vitaminrika ägg, någon enstaka frukt och bär, benbuljong, kyckling och gräsbeteskött. Jag har även gjort lite ändringar i mina tillskott där jag nu utesluter kalcium tills efter operationen och äter nu magnesiumkelat, matsmältningsenzymer, K2, samt dricker ½ dl granatäppeljuice varje dag. Allt för att föra tillbaka kalciumet till skelettet och rensa mina kärl.
När man har en hyperparasjukdom så har man för högt kalcium i blodet. Det tas från skelettet och tänder. Här gäller det alltså att undvika att få åderförkalkning/åderförfettning.

Det finns mer att ta till som minskar fettavlagringar/kalkavlagringar:

Gurkmeja: Fettavlagringar minskar med 26% vid regelbunden användning
Broccoli: Rensar överflödigt kalcium från kärlen
Olivolja: Ger 41% mindre risk att få stroke
Sparris: Folsyran i sparrisen läker blodkärlen
Rödbetor: Blodrenande och rensar slaggprodukter
Nötter: Mindre risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar
Granatäppeljuice (som jag nämnt här ovan att jag dricker. Det ska vara juice från HELA frukten och inte enbart kärnorna): Gör blodkärlen elastiska och får åderförkalkning att gå tillbaka.
Apelsin: Förbättrar blodkärlsfunktionen
Växtbaserad mat: Såsom rotfrukter, grönsaker, bär, olivolja, linser etc, har i studier visat att risken för män att få hjärtinfarkt minskar med 24%

http://www.sund.nu/docs/printArtikel.asp?art=1961&tem=3&und=0

Så mycket som möjligt ekologiskt för att min kropp ska kunna ta upp näringen.

Ett snacks vill jag gärna unna mig, och bland det godaste jag vet är kokosfriterad grönkål. Det går inte att förklara hur gott det är.
Bara att riva bladen från stjälken och steka bladen i en panna med massor av kokosolja. Jag slängde även i skivad purjolök på slutet. Vänd bladen mellan varven, krydda med herbamare örtsalt och när de börjar bli lite mjukare och mörkare i färgen så är de klara. Se upp så dom inte bränns. Stek bara på medelvärme. Det tar ca 3 minuter. Släng upp benen i soffan och njut av detta frasiga hälsosamma godis.
Släng inte de näringsrika stjälkarna som blir över, utan mixa ner dem i din smoothie.






Något annat som är gott som ett litet mellanmål är att ta lite ekologisk keso, vaniljpulver (inte vaniljsocker), lite äpple och någon klyfta apelsin i bitar och strössla över kanel. MUMS! 






I morse hade jag kokat mig ägg, strimlat vitkål, gjort en blandsallad och till detta makrill. Slängde på en klick kokosolja och skulle ringla över olivolja....
Tog flaska med "olivolja" och splaschade över maträtten. Det var bara det att det var inte olivolja, utan gammalt rödvin som blivit över och som jag sparat för att ha i matlagning. BLÄÄÄÄH!!!!



Gör om gör rätt..

Ha det så himla gott!

Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Ugnsrostade rödbetor med citronsmör

Ibland önskar man sig ju bara något lätt, vegetariskt eller något gott som tillbehör.  Det här åt vi i helgen och valde då att äta den som en egen liten rätt och tog då även rivna morötter till. Smöret smälte sakta ner över de varma rödbetorna. Åh Guuud så gott! Prova även som tillbehör till ex lax. Jag använde  osaltat smör och saltade det med ekologiskt örtsalt, eftersom det saltade smöret innehåller raffinerat salt som inte är hälsosamt. Väljer du ett saltat smör så välj då ekologiskt smör. Jag väntar och längtar till den dagen det kommer ett osaltat ekologiskt smör) Citronsmör: 1 port 1 msk osaltat smör   1½ tsk pressad citron 1 krm rivet skal av citron 1 pressad liten vitlöksklyfta 1 krm smulad torkad timjan örtsalt (herbamare eller trocomare) Rödbetor i ugn:.  Skala ekologiska rödbetor, så många du vill ha. Klyfta dem och droppa över lite olja. Krydda med örtsalt. Använder du extra virgine olivolja så rostar du dem långsamt i ugnen på 150-1...

Grymt goda pommes strips på kålrabbi

Ibland finns det bara sådär supergoda alternativ som gör att man aldrig behöver längta tillbaka till de mindre nyttiga "originalen". Vill man hellre fritera dessa så går det naturligtvis jättebra. Använd då avokadoolja, druvkärneolja eller kokosolja som alla har en hög rykpunkt, vilket gör att inga giftiga ångor bildas. Doppa dem gärna i arrowrot före friteringen. Salta och krydda efteråt. Jag har den här gången valt ugnen eftersom jag inte hade så mycket olja hemma och för att även ugnsrostade kålrabbistrips blir supergott. Det här tillbehöret kommer även dina barn att älska. Serverad till en god köttbit och kanske lite bea så går knappt att känna skillnad på vanliga strips och de här. Såhär gott kryddade blir de en riktig hit! Åh nu blir jag ju jättesugen. Man när klockan är över 21 på kvällen så blir det ingenting av med det snålvattnet... 😋 Kålrabbi Kokosolja Herbamare/Troccomare örtsalt Paprikapulver (Paprika är otroligt besprutat så använd ekologis...