Fortsätt till huvudinnehåll

Gott snacks, mellis och lista på mat som förhindrar åderförkalkning/åderförfettning

Oj vad det var länge sedan jag skrev här. Min hyperpara har slagit ut mig lite, så tröttheten har varit total.
Men skam den som ger sig. Jag vet hur mycket kosten betyder för mig, och jag vet att om jag fuskar det minsta så får jag betala för det. Så nu är det upp på hästen igen med gröna näringsrika smoothies, fisk i alla dess sorter, vitaminrika ägg, någon enstaka frukt och bär, benbuljong, kyckling och gräsbeteskött. Jag har även gjort lite ändringar i mina tillskott där jag nu utesluter kalcium tills efter operationen och äter nu magnesiumkelat, matsmältningsenzymer, K2, samt dricker ½ dl granatäppeljuice varje dag. Allt för att föra tillbaka kalciumet till skelettet och rensa mina kärl.
När man har en hyperparasjukdom så har man för högt kalcium i blodet. Det tas från skelettet och tänder. Här gäller det alltså att undvika att få åderförkalkning/åderförfettning.

Det finns mer att ta till som minskar fettavlagringar/kalkavlagringar:

Gurkmeja: Fettavlagringar minskar med 26% vid regelbunden användning
Broccoli: Rensar överflödigt kalcium från kärlen
Olivolja: Ger 41% mindre risk att få stroke
Sparris: Folsyran i sparrisen läker blodkärlen
Rödbetor: Blodrenande och rensar slaggprodukter
Nötter: Mindre risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar
Granatäppeljuice (som jag nämnt här ovan att jag dricker. Det ska vara juice från HELA frukten och inte enbart kärnorna): Gör blodkärlen elastiska och får åderförkalkning att gå tillbaka.
Apelsin: Förbättrar blodkärlsfunktionen
Växtbaserad mat: Såsom rotfrukter, grönsaker, bär, olivolja, linser etc, har i studier visat att risken för män att få hjärtinfarkt minskar med 24%

http://www.sund.nu/docs/printArtikel.asp?art=1961&tem=3&und=0

Så mycket som möjligt ekologiskt för att min kropp ska kunna ta upp näringen.

Ett snacks vill jag gärna unna mig, och bland det godaste jag vet är kokosfriterad grönkål. Det går inte att förklara hur gott det är.
Bara att riva bladen från stjälken och steka bladen i en panna med massor av kokosolja. Jag slängde även i skivad purjolök på slutet. Vänd bladen mellan varven, krydda med herbamare örtsalt och när de börjar bli lite mjukare och mörkare i färgen så är de klara. Se upp så dom inte bränns. Stek bara på medelvärme. Det tar ca 3 minuter. Släng upp benen i soffan och njut av detta frasiga hälsosamma godis.
Släng inte de näringsrika stjälkarna som blir över, utan mixa ner dem i din smoothie.






Något annat som är gott som ett litet mellanmål är att ta lite ekologisk keso, vaniljpulver (inte vaniljsocker), lite äpple och någon klyfta apelsin i bitar och strössla över kanel. MUMS! 






I morse hade jag kokat mig ägg, strimlat vitkål, gjort en blandsallad och till detta makrill. Slängde på en klick kokosolja och skulle ringla över olivolja....
Tog flaska med "olivolja" och splaschade över maträtten. Det var bara det att det var inte olivolja, utan gammalt rödvin som blivit över och som jag sparat för att ha i matlagning. BLÄÄÄÄH!!!!



Gör om gör rätt..

Ha det så himla gott!

Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ört- & fetaostfyllda lammfärsspett med smörstekta kantareller, rostad pumpa & tomatsås

Ljuvlig helgmat när den är som bäst. Örterna med salvia, rivet citronskal, mynta, timjan och rosmarin är himmelskt tillsammans med lammet. Att lägga till äkta fetaost som förutom att ge en krämighet även höjer den magra lammfärsen, gör att man inte behöver vare sig ströbröd eller grädde.
Dessa lammspett gifter sig fantastiskt med butternutpumpa som rostats tillsammans med vitlök, lök, örtsalt och svartpeppar.
Servera spetten på en bädd av tomatsås. Tomatsåsen gjorde jag enkel för att den inte ska överta smakerna av huvudrätten. Den här rätten är inte bara fantastiskt god utan dessutom är det ren hälsomat. Jag hade turen att få tag på ekologisk lammfärs till superpris. Så roligt att göra något riktigt lyxigt av den. Butternutpumpa är billig och de färska örterna brukar allt som oftast vara på extrapris i affärerna. Så det blev en ekonomisk festmåltid. En enkel färdig salladsmix till.... och lite gott i glasen. Jag nöjde mig med vatten - renat sådant och iskallt. 
Jag hade ekologiska…

Milier

Uppdaterad med en lite enklare version.

Idag tänkte jag skriva lite om milier. Det är något som är mycket vanligt och de flesta får dem någon eller några gånger. Oftast något som dyker upp på torr hy eller genom tilltäppande, uttorkande och felaktiga produkter

Milier brukar synas som synliga små vita knutor/kulor under huden och mestadels sitta runt ögonen eller kinderna. Det är små keratincystor som bildas i epidermis, det översta hudlagret. Det vita består av celler från det döda hudlagret (hornlagret) som är det yttersta skiktet i översta hudlagret, samt talg som blir inkapslade. Dessa sitter som små knutor/kulor under huden. Tittar man på dem i mikroskop så ser man att varje milie har tre "huvuden".

Många förväxlar dessa med acne (finnar) men dessa små hårda milier har ingen utförsgång (por) såsom acne eller pormaskar har. Milier är ingenting farligt men kan kännas lite missprydande. Ofta sitter även flera stycken samlade på ett område.


Förebyggande

När Du på kvällen reng…

Grön nyttig smoothie som smakar glass

Hej på er!
Här är det förkylt kan jag säga. Fy sån feber jag har haft, men nu är jag på återgång. Ska ha en liten tjejträff i morgon så jag sitter och planerar menyn för fullt. Sååå kul!!
Tänkte ha en massa smårätter, nästan som förrätter att mumsa på tills vi blir mätta. Goda drinkar, både alkoholfria och de med lite mer drag i. Det kommer att bli lite mindre hälsosamma val i vissa fall. Men så får det bli. Ekologiskt kör jag ändå alltid med.
Men nu kommer ett hälsosamt inlägg. Genom att fibrerna är med, i motsats till när man juicar så håller man blodsockret nere. Frukten och bären ger pektin. När man mixar det gröna och sönderfördelar det så frigörs näringen  i bladens celler mer effektivt än om du bara tuggar dem. Denna smoothie är så god, så god, gooood … smakar faktiskt lite glass. Drick den medan är iskall och härlig.
1 näve babyspenat 60 g mango ½ dl frysta jordgubbar 2 dl vatten 1 dl kokosmjölk 50 g skalad apelsin ½ nässelpulver
Mixa allt i en blender eller riktigt bra m…