Fortsätt till huvudinnehåll

Gott snacks, mellis och lista på mat som förhindrar åderförkalkning/åderförfettning

Oj vad det var länge sedan jag skrev här. Min hyperpara har slagit ut mig lite, så tröttheten har varit total.
Men skam den som ger sig. Jag vet hur mycket kosten betyder för mig, och jag vet att om jag fuskar det minsta så får jag betala för det. Så nu är det upp på hästen igen med gröna näringsrika smoothies, fisk i alla dess sorter, vitaminrika ägg, någon enstaka frukt och bär, benbuljong, kyckling och gräsbeteskött. Jag har även gjort lite ändringar i mina tillskott där jag nu utesluter kalcium tills efter operationen och äter nu magnesiumkelat, matsmältningsenzymer, K2, samt dricker ½ dl granatäppeljuice varje dag. Allt för att föra tillbaka kalciumet till skelettet och rensa mina kärl.
När man har en hyperparasjukdom så har man för högt kalcium i blodet. Det tas från skelettet och tänder. Här gäller det alltså att undvika att få åderförkalkning/åderförfettning.

Det finns mer att ta till som minskar fettavlagringar/kalkavlagringar:

Gurkmeja: Fettavlagringar minskar med 26% vid regelbunden användning
Broccoli: Rensar överflödigt kalcium från kärlen
Olivolja: Ger 41% mindre risk att få stroke
Sparris: Folsyran i sparrisen läker blodkärlen
Rödbetor: Blodrenande och rensar slaggprodukter
Nötter: Mindre risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar
Granatäppeljuice (som jag nämnt här ovan att jag dricker. Det ska vara juice från HELA frukten och inte enbart kärnorna): Gör blodkärlen elastiska och får åderförkalkning att gå tillbaka.
Apelsin: Förbättrar blodkärlsfunktionen
Växtbaserad mat: Såsom rotfrukter, grönsaker, bär, olivolja, linser etc, har i studier visat att risken för män att få hjärtinfarkt minskar med 24%

http://www.sund.nu/docs/printArtikel.asp?art=1961&tem=3&und=0

Så mycket som möjligt ekologiskt för att min kropp ska kunna ta upp näringen.

Ett snacks vill jag gärna unna mig, och bland det godaste jag vet är kokosfriterad grönkål. Det går inte att förklara hur gott det är.
Bara att riva bladen från stjälken och steka bladen i en panna med massor av kokosolja. Jag slängde även i skivad purjolök på slutet. Vänd bladen mellan varven, krydda med herbamare örtsalt och när de börjar bli lite mjukare och mörkare i färgen så är de klara. Se upp så dom inte bränns. Stek bara på medelvärme. Det tar ca 3 minuter. Släng upp benen i soffan och njut av detta frasiga hälsosamma godis.
Släng inte de näringsrika stjälkarna som blir över, utan mixa ner dem i din smoothie.






Något annat som är gott som ett litet mellanmål är att ta lite ekologisk keso, vaniljpulver (inte vaniljsocker), lite äpple och någon klyfta apelsin i bitar och strössla över kanel. MUMS! 






I morse hade jag kokat mig ägg, strimlat vitkål, gjort en blandsallad och till detta makrill. Slängde på en klick kokosolja och skulle ringla över olivolja....
Tog flaska med "olivolja" och splaschade över maträtten. Det var bara det att det var inte olivolja, utan gammalt rödvin som blivit över och som jag sparat för att ha i matlagning. BLÄÄÄÄH!!!!



Gör om gör rätt..

Ha det så himla gott!

Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att