Får jag presentera mina "håll-käften-och-ät"-goda biffar. Jag satt själv och njöt högt vid varje tugga. Nominomnom :) Servera dem som de är, eller som tillbehör till exempelvis goda kycklingköttbullar.
Jag har jättelänge tänkt göra vegetariska biffar. Faktiskt sedan jag köpte färdiga rödbetsbiffar för ett halvår sedan, och i mitt tycke, mjöliga och smaklösa.
Välj ekologiska alternativ för att få så mycket näring som möjligt, utan gifter.
8 biffar
100 g vitkål
250 g rödbetor (färska)
ca 35 g röd lök
100 g morot
2 ägg
½ tsk herbamare örtsalt
nymalen svartpeppar
- Skala grönsakerna och grovriv allt
- Pressa ur så mycket vätska som möjligt
- Salta och peppra och rör ner äggen
- Forma till biffar.
- Stek i rejält med kokosolja på medelstark värme
- Vänd på dem då och då
Stek sammanlagt ca 7-8 min
Dofta över pyttelite extra örtsalt på ena sidan av biffarna och servera genast. Gärna tillsammans med färsk basilika
Ät och njut!!!
Såg ni förresten månen igår? Heeelt fantastisk! Det var så vackert att tiden måste ha stått stilla.
Dagen var gnistrande klar och solig.
Ha en fortsatt trevlig söndag och början på en ny oskriven vecka. Fyll den med något minnesrikt! <3
Värme & Kärlek
Christina
Det där såg gott ut!
SvaraRaderaJa det är nästan onödigt gott! :)
Radera