Fortsätt till huvudinnehåll

Vegetariska grönsaksbiffar. "Håll-käften-gott" ;)


Får jag presentera mina "håll-käften-och-ät"-goda biffar. Jag satt själv och njöt högt vid varje tugga. Nominomnom :) Servera dem som de är, eller som tillbehör till exempelvis goda kycklingköttbullar.

Jag har jättelänge tänkt göra vegetariska biffar. Faktiskt sedan jag köpte färdiga rödbetsbiffar för ett halvår sedan, och  i mitt tycke, mjöliga och smaklösa.




Välj ekologiska alternativ för att få så mycket näring som möjligt, utan gifter.

8 biffar

100 g vitkål
250 g rödbetor (färska)
ca 35 g röd lök
100 g morot
2 ägg
½ tsk herbamare örtsalt
nymalen svartpeppar


  • Skala grönsakerna och grovriv allt
  • Pressa ur så mycket vätska som möjligt
  • Salta och peppra och rör ner äggen
  • Forma till biffar.  
  • Stek i rejält med kokosolja på medelstark värme 
  • Vänd på dem då och då

Stek sammanlagt ca 7-8 min
Dofta över pyttelite extra örtsalt på ena sidan av biffarna och servera genast. Gärna tillsammans med färsk basilika

Ät och njut!!!


Såg ni förresten månen igår? Heeelt fantastisk! Det var så vackert att tiden måste ha stått stilla.
Dagen var gnistrande klar och solig.

Ha en fortsatt trevlig söndag och början på en ny oskriven vecka. Fyll den med något minnesrikt! <3

Värme & Kärlek
Christina












Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam