Fortsätt till huvudinnehåll

Jättegod Dijon- och Timjankyckling

Hej på er!

Häromdagen gjorde jag en jättegod kycklingrätt. God till lchf-pasta eller någon annan spannmålsfri pasta. (Jag själv håller mig dock ifrån glutenfri pasta som innehåller arsenikgiftigt rismjöl och konstiga tillsatser).
En snabb variant till pasta är noodles gjorda på zucchini. Använd dig då av zucchini som är mindre i storleken och som då har ett mindre kärnhus. Ta hjälp av en osthyvel och hyvla remsor eller använd dig av en så kallad zoodler som gör spagettiliknande långa remsor. Lägg dem i hett vatten högst 1 minut. Annars är glasnudlar eller shiratakinudlar jättefina alternativ. Tänk bara på att skölja shiratakinudlarna jättenoga. Torka sedan av dem med hushållspapper. De tar nämligen upp såserna och dess smaker bättre när de är torra.

Använd dig av ekologiska och gärna kravmärkta produkter så långt det går

Nu till receptet:

kycklinginnerfiléer, valfri mängd. Ta bort den vita senan som sitter i mitten på filéerna om du vill.
1-2 tsk kokosolja
2 finhackade stora vitlöksklyftor
torkad finhackad lök (Finns ekologisk från Urtekram)
örtsalt
2 dl grädde
ca 1 dl vatten
3 tsk dijonsenap. (Kung markattan har utan citronsyra. Ica´s har tillsatt citronsyra i sin ekologiska och har benämnt det enbart som syra. Lurigt värre). 
ca 1 msk torkad smulad timjan
0,5 kycklingbuljongtärning
1 msk tomatpuré


  1. Stek kycklingfiléerna i kokosolja och krydda dem rejält med örtsalt och torkad lök
  2. Tillsätt de hackade vitlöksklyftorna
  3. Blanda i grädden, senap, timjan, buljong och tomatpuré
  4. Låt koka ihop
  5. När grädden tjocknat så tillsätter du vatten allt eftersom det kokar ihop. Kanske behöver du mer vatten än 1 dl. 
  6. Smaka av




Jag hoppas ni har överseende med att jag inte skriver så mycket just nu. Det kommer att bättra sig när jag kommer hem från stugan och får tillgång till bättre wi-fi. Jag har det som en liten semester här i stugan med så lite dator och mobil som möjligt.



Ja e ere fest så serveras det lite smått och gott till badet. Grönsakerna (Blomkål, morötter och gurkstavar med hemgjord dip blev faktiskt favoriten och chipsen blev över och fick slängas. Härligt när det mer hälsosamma vinner kriget 😉


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Syrade grönsaker/Surkål

Det här är fantastisk för din maghälsa. De goda tarmbakterierna kommer att sjunga Haaaallelujah! 𝅘𝅥𝅲🎝😀🙏👏
Sedan jag började äta syrade grönsaker och probiotika varje dag så är halsbrännan ett minne blott. Jag riktigt känner hur magen bockar och tackar mig.
Det här är ett superenkelt recept. Går supersnabbt att göra, men dessvärre är väntan tills man får äta grönsakerna desto längre.
Jag väljer att tillsätta saltvatten, precis som man gör med många andra syrade grönsaker istället för att använda enbart salt och som man då därefter måste pressa vitkålen tills vätska kommer ut. Det här är ett enklare och snabbare sätt, samt att krispet i vitkålen stannar kvar. Så gott!

Missa inte receptet på min superduper-goda kimchi som jag lagt upp tidigare. Du hittar den lite längre ner här i inläggen, eller under etiketten ”grönsaker”. Den blir klar på bara några dagar och är minst liks nyttig.





Var noga med att använda ekologiska grönsaker för att få bästa resultat.
Effekter av surkål: Stimul…

Portimão

Oj! Nu börjar veckan ta slut här nere i Portugal. Igår åkte vi till  Portimão för att bada.

Så väldigt likt Albufeira där jag var med min syster och pappa för sisådär 30 år sedan. Helt fantastiskt med dessa klippformationer i havet, som rauker. Ni får förlåta dålig kvalitet på bilderna. 
Dagen innan tog vi en sväng i Vilamoura och marinan. Gjorde misstaget att äta där. Såg fint ut, var dyrt men smakade NADA!!! (Ingenting).



Jag valde stekta räkor med koriander och ris. Min mat var ändå hyfsad mot de som beställde in kött.  Men trevligt och mysigt hade vi i alla fall. 
I kväll ska vi dock äta på en äkta portugisisk restaurang. Där ska det visst vara ofantligt god mat och man kan få en tre-rätters för runt 100kr..
Nu ska visst värmen återkomma till Sverige, så hoppas att även ni får njuta  
Värme & Kärlek  Christina 

Grillade inlagda/marinerade paprikor. Godaste tillbehöret ever!

Har du provat att grilla och lägga in dina paprikor?
Om inte, då har du missat något suveränt gott. Visst, det finns grillad paprika på burk att köpa, men jag har inte hittat någon gjord på  ekologisk paprika (rätta mig gärna om jag har fel)
Ljuvligt på en köttbit, till grillat eller i din sallad eller pizza - ja på och till allt nästan. 
Varför ekologiska paprikor. Jo, för de är bland de mest besprutade grönsakerna. Det vill vi ju inte ha...

Av någon konstig anledning så har gula paprikor lättare för att släppa skalet efter grillningen. Men det gör inget om det blir lite skal kvar, så få inte panik om det sitter fast.
Jag använder Monini ekologisk olivolja. Alltså, den är såååå god. Doften är ljuvlig och fantastisk även på huden utan att lukta illa som jag tycker andra olivoljor kan göra.



Förvara dina grillade tomater kallt och mörkt. Olivolja blir grumlig när den förvaras kallt. Vill du så kan du ställa den en stund i rumstemperatur innan servering så blir den fin igen, men för smakens…