2 stora kycklingfiléer eller annan valfri mängd
- Skär kycklingen i tunna skivor
- Stek i kokosolja och lägg undan
- Stek ekologiska wokgrönsaker och blanda dem sedan med den stekta kycklingen
- Ringla över tahinisåsen och servera med extra tahinisås vid sidan om
Syrligt god tahinisås:
Saft från 1 citron och 1 lime
6 msk tahini
5-6 msk soja (gärna tamarisoja som inte innehåller gluten)
4-5 cm riven och skalad ingefära i bitar
4-5 vitlöksklyftor
2 tsk lönnsirap (äkta lönnsirap höjer inte ditt blodsocker utan tvärt om...)
0,5 chili, finhackad
0,5 kruka koriander, hackad
- Blanda allt utom chili och koriander och mixa i en blender eller allra helst en bra mixerstav.
- Tillsätt chili och koriander.
Såsen räcker gott och väl till 6 portioner och håller sig i kylskåp upp till ca en vecka.
Receptet har jag hittat på nätet för ett tag sedan från en annan blogg eller tidningsartikel, men kommer inte ihåg varifrån tyvärr. Kommer ihåg att jag då valde att halvera mängden citron och lime vilket är denna version. Men tillsätt mer lime/citron om du vill ha mer syrligt. Känn dig även fri att tillsätta mer soja och/eller tahini. Det ska vara en fin balans mellan syrligt och salt.

Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar