Fortsätt till huvudinnehåll

Panerade kycklingfiléer fyllda med pesto, skinka, mozzarella & soltorkade tomater






Har varit till ett roligt fik i helgen. Det ligger utanför Gällö och heter ”Götas”. Där kan man hitta mängder av grejer att titta på från förr. Såg en jättesöt mjölkbuss, en helikopter som skulle få den tuffaste att darra av obehag över att sätta sig i kan jag tänka, Roliga skyltar etc.

Jag har ju även varit på en 50-årsfest i älvornas tecken, och då dök födelsebarnets barn och syster upp som snövit, sju dvärgar och häxa upp. Sååå söta! Jag klädde inte ut mig, jag är ju så mycket älva ändå, hmmm eller? ;) hehe.


De 7 dvärgarna. Fattas 2 stycken på bild. Men visst är de för gulliga?!

Födelsedagsbarnet och "snövits snygga häxa":)


Nåja, nu till goda kycklingfiléer. De blir så saftiga när de tillagas i ugn, och smakrika då de först ligger och gottar till sig i en härlig marinad.

Använd ekologiska råvaror så långt du kan. De innehåller då fler näringsämnen och din kropp slipper alla gifter.

2 stora kycklingfiléer, halvfrysta
ghee till stekning
ca 2 dl mandelmjöl
ca 0,5 dl arrowrotsmjöl
1 ägg

Tillbehör:
turkisk yoghurt
vitlök
nymalen svartpeppar
Förslag ytterligare tillbehör: Sötpotatis skuren till strips, och ev små potatishalvor (Ja, jag unnar mig potatis ibland, men absolut inte ofta och inte mycket). Ett alternativ till potatis är majrova som du skalar och skär till strips. Supergott!

Marinad:
1 msk kycklingfond
1 msk tamarisoja
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 msk olja

·         Skär en stor ficka i varje kycklingfilé. Se till att sidorna förblir intakta. Det är lättast att skära när kycklingen är halvfrusen. Låt sedan kycklingen tina helt
·         Blanda ihop allt till marinaden i en påse och lägg ner kycklingen. Massera kycklingfiléerna så att marinaden kommer överallt
·         Låt filéerna marineras. Beräkna några timmar till detta.
·         Vänd på påsen då och då.

Fyllning:
50 g rökt skinka i strimlor
60 g riven mozzarella
5 tsk pesto
10-15 g soltorkade tomater

·        Sätt ugnen på 175°C och smält rejält med ghee i en stekpanna.
·        Ta upp kycklingfiléerna ur marinaden och fyll dem med fyllningen
·        Doppa filéerna i arrowrot, sedan i ett uppvispat ägg och slutligen i mandelmjöl
·       Stek dem genast i en het panna med ghee tills de fått en gyllenbrun yta runt om. Lägg över dem i en ugnsform smord med lite ghee. Förslagsvis lägger du filéerna tillsammans med tillbehör, såsom sötpotatis och små potatishalvor eller majrova. Krydda tillbehören med örtsalt.
·       Fortsätt stekningen i ugn 175°C i ca 20-30 min. Öka värmen till 225°C och stek ytterligare 10 minuter. Kycklingen ska ha en innertemperatur på minst 72°C
·       Servera tillsammans med en röra av turkisk yoghurt, pressad vitlök och nymalen svartpeppar.


Gammal mjölkbuss

Gammal bensinstation




Kungen av liljor vill jag dela med mig av till er!

Värme & Kärlek
Christina



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Syrade grönsaker/Surkål

Det här är fantastisk för din maghälsa. De goda tarmbakterierna kommer att sjunga Haaaallelujah! 𝅘𝅥𝅲🎝😀🙏👏
Sedan jag började äta syrade grönsaker och probiotika varje dag så är halsbrännan ett minne blott. Jag riktigt känner hur magen bockar och tackar mig.
Det här är ett superenkelt recept. Går supersnabbt att göra, men dessvärre är väntan tills man får äta grönsakerna desto längre.
Jag väljer att tillsätta saltvatten, precis som man gör med många andra syrade grönsaker istället för att använda enbart salt och som man då därefter måste pressa vitkålen tills vätska kommer ut. Det här är ett enklare och snabbare sätt, samt att krispet i vitkålen stannar kvar. Så gott!

Missa inte receptet på min superduper-goda kimchi som jag lagt upp tidigare. Du hittar den lite längre ner här i inläggen, eller under etiketten ”grönsaker”. Den blir klar på bara några dagar och är minst liks nyttig.





Var noga med att använda ekologiska grönsaker för att få bästa resultat.
Effekter av surkål: Stimul…

Portimão

Oj! Nu börjar veckan ta slut här nere i Portugal. Igår åkte vi till  Portimão för att bada.

Så väldigt likt Albufeira där jag var med min syster och pappa för sisådär 30 år sedan. Helt fantastiskt med dessa klippformationer i havet, som rauker. Ni får förlåta dålig kvalitet på bilderna. 
Dagen innan tog vi en sväng i Vilamoura och marinan. Gjorde misstaget att äta där. Såg fint ut, var dyrt men smakade NADA!!! (Ingenting).



Jag valde stekta räkor med koriander och ris. Min mat var ändå hyfsad mot de som beställde in kött.  Men trevligt och mysigt hade vi i alla fall. 
I kväll ska vi dock äta på en äkta portugisisk restaurang. Där ska det visst vara ofantligt god mat och man kan få en tre-rätters för runt 100kr..
Nu ska visst värmen återkomma till Sverige, så hoppas att även ni får njuta  
Värme & Kärlek  Christina 

Grillade inlagda/marinerade paprikor. Godaste tillbehöret ever!

Har du provat att grilla och lägga in dina paprikor?
Om inte, då har du missat något suveränt gott. Visst, det finns grillad paprika på burk att köpa, men jag har inte hittat någon gjord på  ekologisk paprika (rätta mig gärna om jag har fel)
Ljuvligt på en köttbit, till grillat eller i din sallad eller pizza - ja på och till allt nästan. 
Varför ekologiska paprikor. Jo, för de är bland de mest besprutade grönsakerna. Det vill vi ju inte ha...

Av någon konstig anledning så har gula paprikor lättare för att släppa skalet efter grillningen. Men det gör inget om det blir lite skal kvar, så få inte panik om det sitter fast.
Jag använder Monini ekologisk olivolja. Alltså, den är såååå god. Doften är ljuvlig och fantastisk även på huden utan att lukta illa som jag tycker andra olivoljor kan göra.



Förvara dina grillade tomater kallt och mörkt. Olivolja blir grumlig när den förvaras kallt. Vill du så kan du ställa den en stund i rumstemperatur innan servering så blir den fin igen, men för smakens…