Har
varit till ett roligt fik i helgen. Det ligger utanför Gällö och heter ”Götas”.
Där kan man hitta mängder av grejer att titta på från förr. Såg en jättesöt
mjölkbuss, en helikopter som skulle få den tuffaste att darra av obehag över
att sätta sig i kan jag tänka, Roliga skyltar etc.
Jag
har ju även varit på en 50-årsfest i älvornas tecken, och då dök födelsebarnets
barn och syster upp som snövit, sju dvärgar och häxa upp. Sååå söta! Jag klädde
inte ut mig, jag är ju så mycket älva ändå, hmmm eller? ;) hehe.
De 7 dvärgarna. Fattas 2 stycken på bild. Men visst är de för gulliga?! |
Födelsedagsbarnet och "snövits snygga häxa":) |
Nåja,
nu till goda kycklingfiléer. De blir så saftiga när de tillagas i ugn, och
smakrika då de först ligger och gottar till sig i en härlig marinad.
Använd
ekologiska råvaror så långt du kan. De innehåller då fler näringsämnen och din
kropp slipper alla gifter.
2 stora kycklingfiléer, halvfrysta
ghee till stekning
ca 2 dl mandelmjöl
ca 0,5 dl arrowrotsmjöl
1 ägg
Tillbehör:
turkisk yoghurt
vitlök
nymalen svartpeppar
Förslag ytterligare tillbehör:
Sötpotatis skuren till strips, och ev små potatishalvor (Ja, jag unnar mig
potatis ibland, men absolut inte ofta och inte mycket). Ett alternativ till
potatis är majrova som du skalar och skär till strips. Supergott!
Marinad:
1 msk kycklingfond
1 msk tamarisoja
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 msk olja
·
Skär
en stor ficka i varje kycklingfilé. Se till att sidorna förblir intakta. Det är
lättast att skära när kycklingen är halvfrusen. Låt sedan kycklingen tina helt
·
Blanda
ihop allt till marinaden i en påse och lägg ner kycklingen. Massera
kycklingfiléerna så att marinaden kommer överallt
·
Låt
filéerna marineras. Beräkna några timmar till detta.
·
Vänd
på påsen då och då.
Fyllning:
50 g rökt skinka i strimlor
60 g riven mozzarella
5 tsk pesto
10-15 g soltorkade tomater
· Sätt
ugnen på 175°C och smält rejält med ghee i en stekpanna.
· Ta
upp kycklingfiléerna ur marinaden och fyll dem med fyllningen
· Doppa
filéerna i arrowrot, sedan i ett uppvispat ägg och slutligen i mandelmjöl
· Stek
dem genast i en het panna med ghee tills de fått en gyllenbrun yta runt om.
Lägg över dem i en ugnsform smord med lite ghee. Förslagsvis lägger du filéerna
tillsammans med tillbehör, såsom sötpotatis och små potatishalvor eller
majrova. Krydda tillbehören med örtsalt.
· Fortsätt
stekningen i ugn 175°C i ca 20-30 min. Öka värmen till 225°C och stek
ytterligare 10 minuter. Kycklingen ska ha en innertemperatur på minst 72°C
· Servera
tillsammans med en röra av turkisk yoghurt, pressad vitlök och nymalen
svartpeppar.
![]() |
Gammal mjölkbuss |
![]() |
Gammal bensinstation |
Kungen av liljor vill jag dela med mig av till er!
Värme & Kärlek
Christina
|
Kommentarer
Skicka en kommentar