Fortsätt till huvudinnehåll

Panerade kycklingfiléer fyllda med pesto, skinka, mozzarella & soltorkade tomater






Har varit till ett roligt fik i helgen. Det ligger utanför Gällö och heter ”Götas”. Där kan man hitta mängder av grejer att titta på från förr. Såg en jättesöt mjölkbuss, en helikopter som skulle få den tuffaste att darra av obehag över att sätta sig i kan jag tänka, Roliga skyltar etc.

Jag har ju även varit på en 50-årsfest i älvornas tecken, och då dök födelsebarnets barn och syster upp som snövit, sju dvärgar och häxa upp. Sååå söta! Jag klädde inte ut mig, jag är ju så mycket älva ändå, hmmm eller? ;) hehe.


De 7 dvärgarna. Fattas 2 stycken på bild. Men visst är de för gulliga?!

Födelsedagsbarnet och "snövits snygga häxa":)


Nåja, nu till goda kycklingfiléer. De blir så saftiga när de tillagas i ugn, och smakrika då de först ligger och gottar till sig i en härlig marinad.

Använd ekologiska råvaror så långt du kan. De innehåller då fler näringsämnen och din kropp slipper alla gifter.

2 stora kycklingfiléer, halvfrysta
ghee till stekning
ca 2 dl mandelmjöl
ca 0,5 dl arrowrotsmjöl
1 ägg

Tillbehör:
turkisk yoghurt
vitlök
nymalen svartpeppar
Förslag ytterligare tillbehör: Sötpotatis skuren till strips, och ev små potatishalvor (Ja, jag unnar mig potatis ibland, men absolut inte ofta och inte mycket). Ett alternativ till potatis är majrova som du skalar och skär till strips. Supergott!

Marinad:
1 msk kycklingfond
1 msk tamarisoja
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 msk olja

·         Skär en stor ficka i varje kycklingfilé. Se till att sidorna förblir intakta. Det är lättast att skära när kycklingen är halvfrusen. Låt sedan kycklingen tina helt
·         Blanda ihop allt till marinaden i en påse och lägg ner kycklingen. Massera kycklingfiléerna så att marinaden kommer överallt
·         Låt filéerna marineras. Beräkna några timmar till detta.
·         Vänd på påsen då och då.

Fyllning:
50 g rökt skinka i strimlor
60 g riven mozzarella
5 tsk pesto
10-15 g soltorkade tomater

·        Sätt ugnen på 175°C och smält rejält med ghee i en stekpanna.
·        Ta upp kycklingfiléerna ur marinaden och fyll dem med fyllningen
·        Doppa filéerna i arrowrot, sedan i ett uppvispat ägg och slutligen i mandelmjöl
·       Stek dem genast i en het panna med ghee tills de fått en gyllenbrun yta runt om. Lägg över dem i en ugnsform smord med lite ghee. Förslagsvis lägger du filéerna tillsammans med tillbehör, såsom sötpotatis och små potatishalvor eller majrova. Krydda tillbehören med örtsalt.
·       Fortsätt stekningen i ugn 175°C i ca 20-30 min. Öka värmen till 225°C och stek ytterligare 10 minuter. Kycklingen ska ha en innertemperatur på minst 72°C
·       Servera tillsammans med en röra av turkisk yoghurt, pressad vitlök och nymalen svartpeppar.


Gammal mjölkbuss

Gammal bensinstation




Kungen av liljor vill jag dela med mig av till er!

Värme & Kärlek
Christina



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Hoisinsås hemlagad

Hoisinsås är en sås som jag tycker är så användbar, både i och till asiatisk mat, men även till olika former av pulled chicken eller pulled beef.  Såsen är söt, salt och nötig. Mums!   Jag tycker dock att den köpta är för söt och innehåller raffinerat socker som jag håller mig ifrån.  Jag hittade för ett tag sedan ett recept på hoisinsås från Epicurious som jag brukar använda. I stort är det samma recept, med bara små pytteändringar. God så det förslår är den och faktiskt mer användbar än "vanlig" hoisin tycker jag.  Det här receptet kan även användas av den som är nötallergiker så man kan använda sesampasta (tahini) istället för jordnötssmör.  Ett kycklingrecept med denna fina sås kommer i nästa inlägg.  Använder du den som kall sås så kan du tillsätta pyttelite fiberhusk för att göra den lite mer gelé-ig, men inget måste.    1 msk misopasta (utan mjöl) 1 msk jordnötssmör eller sesampasta 4 msk tamaris...