Fortsätt till huvudinnehåll

Panerade kycklingfiléer fyllda med pesto, skinka, mozzarella & soltorkade tomater






Har varit till ett roligt fik i helgen. Det ligger utanför Gällö och heter ”Götas”. Där kan man hitta mängder av grejer att titta på från förr. Såg en jättesöt mjölkbuss, en helikopter som skulle få den tuffaste att darra av obehag över att sätta sig i kan jag tänka, Roliga skyltar etc.

Jag har ju även varit på en 50-årsfest i älvornas tecken, och då dök födelsebarnets barn och syster upp som snövit, sju dvärgar och häxa upp. Sååå söta! Jag klädde inte ut mig, jag är ju så mycket älva ändå, hmmm eller? ;) hehe.


De 7 dvärgarna. Fattas 2 stycken på bild. Men visst är de för gulliga?!

Födelsedagsbarnet och "snövits snygga häxa":)


Nåja, nu till goda kycklingfiléer. De blir så saftiga när de tillagas i ugn, och smakrika då de först ligger och gottar till sig i en härlig marinad.

Använd ekologiska råvaror så långt du kan. De innehåller då fler näringsämnen och din kropp slipper alla gifter.

2 stora kycklingfiléer, halvfrysta
ghee till stekning
ca 2 dl mandelmjöl
ca 0,5 dl arrowrotsmjöl
1 ägg

Tillbehör:
turkisk yoghurt
vitlök
nymalen svartpeppar
Förslag ytterligare tillbehör: Sötpotatis skuren till strips, och ev små potatishalvor (Ja, jag unnar mig potatis ibland, men absolut inte ofta och inte mycket). Ett alternativ till potatis är majrova som du skalar och skär till strips. Supergott!

Marinad:
1 msk kycklingfond
1 msk tamarisoja
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 msk olja

·         Skär en stor ficka i varje kycklingfilé. Se till att sidorna förblir intakta. Det är lättast att skära när kycklingen är halvfrusen. Låt sedan kycklingen tina helt
·         Blanda ihop allt till marinaden i en påse och lägg ner kycklingen. Massera kycklingfiléerna så att marinaden kommer överallt
·         Låt filéerna marineras. Beräkna några timmar till detta.
·         Vänd på påsen då och då.

Fyllning:
50 g rökt skinka i strimlor
60 g riven mozzarella
5 tsk pesto
10-15 g soltorkade tomater

·        Sätt ugnen på 175°C och smält rejält med ghee i en stekpanna.
·        Ta upp kycklingfiléerna ur marinaden och fyll dem med fyllningen
·        Doppa filéerna i arrowrot, sedan i ett uppvispat ägg och slutligen i mandelmjöl
·       Stek dem genast i en het panna med ghee tills de fått en gyllenbrun yta runt om. Lägg över dem i en ugnsform smord med lite ghee. Förslagsvis lägger du filéerna tillsammans med tillbehör, såsom sötpotatis och små potatishalvor eller majrova. Krydda tillbehören med örtsalt.
·       Fortsätt stekningen i ugn 175°C i ca 20-30 min. Öka värmen till 225°C och stek ytterligare 10 minuter. Kycklingen ska ha en innertemperatur på minst 72°C
·       Servera tillsammans med en röra av turkisk yoghurt, pressad vitlök och nymalen svartpeppar.


Gammal mjölkbuss

Gammal bensinstation




Kungen av liljor vill jag dela med mig av till er!

Värme & Kärlek
Christina



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu. 
Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.  

Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gått många processer för att bli doftlös.

För att återgå till Airfryern så var jag naturligtvis tvungen att kolla vad den var gjord av. Jag menar, är man l…

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife



Hejhej!

Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉

Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du HÄR och HÄR

Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort....

Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och ICA:s. Jag vänt…

Milier

Uppdaterad med en lite enklare version.

Idag tänkte jag skriva lite om milier. Det är något som är mycket vanligt och de flesta får dem någon eller några gånger. Oftast något som dyker upp på torr hy eller genom tilltäppande, uttorkande och felaktiga produkter

Milier brukar synas som synliga små vita knutor/kulor under huden och mestadels sitta runt ögonen eller kinderna. Det är små keratincystor som bildas i epidermis, det översta hudlagret. Det vita består av celler från det döda hudlagret (hornlagret) som är det yttersta skiktet i översta hudlagret, samt talg som blir inkapslade. Dessa sitter som små knutor/kulor under huden. Tittar man på dem i mikroskop så ser man att varje milie har tre "huvuden".

Många förväxlar dessa med acne (finnar) men dessa små hårda milier har ingen utförsgång (por) såsom acne eller pormaskar har. Milier är ingenting farligt men kan kännas lite missprydande. Ofta sitter även flera stycken samlade på ett område.


Förebyggande

När Du på kvällen reng…