Fortsätt till huvudinnehåll

Bruten arm och julmatsidéer

Ja fint till jul så har jag brutit högerarmen. Handleden var bakåtroterad så det blev en operation med metallplatta som nu sitter fastskruvad för att stabilisera.. Gips i några veckor och 1 månads sjukskrivning.
Skriver nu pekfingervalsen med högerhanden.


Det här blev ju inte riktigt vad jag tänkt mig och kan ju tyvärr inte lova det jag skrev i förra inlägget om att lägga ut vad och hur jag nu äter (med beräkningar) för viktminskning. Jag lovar att återkomma med det när armen går att skriva med igen. Nu blir det tyvärr ett lite längre uppehåll, men jag hoppas jag har er kvar tills jag kommer tillbaka 💓.

Ni har väl inte missat all god julmat som finns om du klickar HÄR (Julmaten finns även att hitta under snabbmenyn i etiketten JUL) 🌲 Där hittar ni även härligt goda sallader och grönsaker som vi ofta annars missar att ställa fram på julbordet. Det jag i år kommer att lägga till är Jessica Frejs grönkålssallad, samt brysselkål som jag kommer att dela i kvartar, steka i ghee och pressa över lite vitlök och örtsalt. Tycker man att brysselkål är för beskt så droppa över lite honung.

Nu vill jag önska er en riktigt fridfull och mysig julhelg. Ät gott, undvik stressen och njut av levande ljus och sällskapet av dig själv och/eller familjen om du har ynnesten att ha de dina omkring dig..

Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

  1. Ha en härlig jul du med och njut lite extra nu när du faktiskt inte KAN hålla på och hjälpa till så mycket. Låt andra ta hand om dig, det är skönt ibland det med. God Jul!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla rara för omtanken! Ja det är sannerligen viktigt att tänka på sig själv lite mer ibland. Blir bara lite svårt att stå bredvid när det är så kul att laga mat hahaha. Men bra lärdom. God Jul till dig med! Hoppas den blir mysig och fridfull.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Ugnsrostade rödbetor med citronsmör

Ibland önskar man sig ju bara något lätt, vegetariskt eller något gott som tillbehör.  Det här åt vi i helgen och valde då att äta den som en egen liten rätt och tog då även rivna morötter till. Smöret smälte sakta ner över de varma rödbetorna. Åh Guuud så gott! Prova även som tillbehör till ex lax. Jag använde  osaltat smör och saltade det med ekologiskt örtsalt, eftersom det saltade smöret innehåller raffinerat salt som inte är hälsosamt. Väljer du ett saltat smör så välj då ekologiskt smör. Jag väntar och längtar till den dagen det kommer ett osaltat ekologiskt smör) Citronsmör: 1 port 1 msk osaltat smör   1½ tsk pressad citron 1 krm rivet skal av citron 1 pressad liten vitlöksklyfta 1 krm smulad torkad timjan örtsalt (herbamare eller trocomare) Rödbetor i ugn:.  Skala ekologiska rödbetor, så många du vill ha. Klyfta dem och droppa över lite olja. Krydda med örtsalt. Använder du extra virgine olivolja så rostar du dem långsamt i ugnen på 150-1...

Grymt goda pommes strips på kålrabbi

Ibland finns det bara sådär supergoda alternativ som gör att man aldrig behöver längta tillbaka till de mindre nyttiga "originalen". Vill man hellre fritera dessa så går det naturligtvis jättebra. Använd då avokadoolja, druvkärneolja eller kokosolja som alla har en hög rykpunkt, vilket gör att inga giftiga ångor bildas. Doppa dem gärna i arrowrot före friteringen. Salta och krydda efteråt. Jag har den här gången valt ugnen eftersom jag inte hade så mycket olja hemma och för att även ugnsrostade kålrabbistrips blir supergott. Det här tillbehöret kommer även dina barn att älska. Serverad till en god köttbit och kanske lite bea så går knappt att känna skillnad på vanliga strips och de här. Såhär gott kryddade blir de en riktig hit! Åh nu blir jag ju jättesugen. Man när klockan är över 21 på kvällen så blir det ingenting av med det snålvattnet... 😋 Kålrabbi Kokosolja Herbamare/Troccomare örtsalt Paprikapulver (Paprika är otroligt besprutat så använd ekologis...