Fortsätt till huvudinnehåll

Bruten arm och julmatsidéer

Ja fint till jul så har jag brutit högerarmen. Handleden var bakåtroterad så det blev en operation med metallplatta som nu sitter fastskruvad för att stabilisera.. Gips i några veckor och 1 månads sjukskrivning.
Skriver nu pekfingervalsen med högerhanden.


Det här blev ju inte riktigt vad jag tänkt mig och kan ju tyvärr inte lova det jag skrev i förra inlägget om att lägga ut vad och hur jag nu äter (med beräkningar) för viktminskning. Jag lovar att återkomma med det när armen går att skriva med igen. Nu blir det tyvärr ett lite längre uppehåll, men jag hoppas jag har er kvar tills jag kommer tillbaka 💓.

Ni har väl inte missat all god julmat som finns om du klickar HÄR (Julmaten finns även att hitta under snabbmenyn i etiketten JUL) 🌲 Där hittar ni även härligt goda sallader och grönsaker som vi ofta annars missar att ställa fram på julbordet. Det jag i år kommer att lägga till är Jessica Frejs grönkålssallad, samt brysselkål som jag kommer att dela i kvartar, steka i ghee och pressa över lite vitlök och örtsalt. Tycker man att brysselkål är för beskt så droppa över lite honung.

Nu vill jag önska er en riktigt fridfull och mysig julhelg. Ät gott, undvik stressen och njut av levande ljus och sällskapet av dig själv och/eller familjen om du har ynnesten att ha de dina omkring dig..

Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

  1. Ha en härlig jul du med och njut lite extra nu när du faktiskt inte KAN hålla på och hjälpa till så mycket. Låt andra ta hand om dig, det är skönt ibland det med. God Jul!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla rara för omtanken! Ja det är sannerligen viktigt att tänka på sig själv lite mer ibland. Blir bara lite svårt att stå bredvid när det är så kul att laga mat hahaha. Men bra lärdom. God Jul till dig med! Hoppas den blir mysig och fridfull.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Smarrig paprika- skink- & ostpaj naturligt glutenfri, LCHF

Nu är sommaren här och vad är inte mysigare än att sitta ute och njuta av god mat. Jag hade främmande från Kalifornien igår och vi spenderade hela dagen utomhus i den vackra miljö som Jämtland och i detta fall Östersund/Frösön har att erbjuda. Solen sken men det blåste lite så det blev ljuvligt att vistas ute. Såg på min stegmätare att vi faktiskt gick över en mil sammanlagt.








På Stocke-Titt på vackra Frösön finns möjlighet att ha med sig sin egen mat och sitta ute i solen. Sagt och gjort, där plockade vi upp vår picknick-mat. I detta fall en smarrig paj med skinka, smakrik ost, purjo och paprika. En omelett med skagenröra, sallad och härlig iskall vattenmelon

I det här inlägget får du receptet på pajen och i ett senare inlägget kommer receptet på den ljuvliga omeletten med skagen. Jag gör omelettsmeten lite matigare så att den håller ihop bättre och blir fantastiskt god. Små knep med mycket lite insats från kocken 😉

Den här pajen har ett pajskal som inte bara är nyttigt utan helt fa…

Omelettrulle med ljuvlig skagenröra

Vad sägs om en ljuvligt god skagen med en fluffig omelett som omsveper härligheten? Sååå gott!!
Ni får ursäkta fotot som absolut inte gör rättvisa av hur gott detta är.

Den här omeletten är en lite matigare och i mitt tycke godare variant än vanlig omelett och passar dessutom utmärkt att göra goda rullar med olika fyllningar i. Perfekt att ha med i picknick-korgen eller på buffébordet. Den här tillsammans med min paprika- ost- och skinkpaj mättar enkelt 4 personer.
Jag fick så med beröm på vår picknick när jag serverade detta och vi åt tills vi var sprickfärdiga. Men allt tog slut, till sista smulan.

Tänk på att använda ekologiska produkter, allra helst citronen som du även ska använda skalet av. De oekologiska är besprutade med nervgift.

Omelett:
4 ägg
2 msk majonnäs, hemgjord eller Hellmans
Herbamare örtsalt, peppar
Smör till stekning
Vispa ihop ägg med majonnäsen. Det gör inget om det inte blir en helt slät smet. Krydda. Smält smör i en stekpanna. Häll i smeten och låt omeletten sakta s…

Ljuvlig torsk i paket, ugnsstekt

Det här är en lyxigare variant av torsk i foliepaket. En symfoni av smaker och skyn är så gudagod. Mosa potatisen i den och njuuuut!! Riktig bjudmat, eller helglyx.  Ekologiska varor, även kryddorna.
4 port = 4 fiskpaket

Sås:
1 tsk citronpeppar
3 dl grädde
1 1/4 dl vitt vin
1-1½ fiskbuljongtärning
1½ tsk rivet citronskal
½ purjolök i skivor ( dela den på längden så du får med det gröna. Det gröna innehåller mer näring och ger massor av smak)


Koka ihop allt tills purjon börjat mjukna. Ställ åt sidan.

750 g fin torskfilé
80 ml grön pesto (halv liten burk)
65 g babyspenat
2 morötter
500 g medelstora potatisar
2 st stjälkar blekselleri
1 knippe grön sparris
½ fänkål
3 st plommontomater
Herbamare örtsalt
Citronpeppar
Ugnsfolie och smörpapper (inte bakplåtspapper)








Sätt ugnen på 200 grader

Strimla morötterna. Borsta och tvätta potatisen och skär den i kvartar, eller storlek av en munsbit. Skiva fänkål och och selleristjälkarna. Skär tomater och sparris i bitar. Ta 4 stora ark folie och lika stora ark smörpapper …