Fortsätt till huvudinnehåll

Bruten arm och julmatsidéer

Ja fint till jul så har jag brutit högerarmen. Handleden var bakåtroterad så det blev en operation med metallplatta som nu sitter fastskruvad för att stabilisera.. Gips i några veckor och 1 månads sjukskrivning.
Skriver nu pekfingervalsen med högerhanden.


Det här blev ju inte riktigt vad jag tänkt mig och kan ju tyvärr inte lova det jag skrev i förra inlägget om att lägga ut vad och hur jag nu äter (med beräkningar) för viktminskning. Jag lovar att återkomma med det när armen går att skriva med igen. Nu blir det tyvärr ett lite längre uppehåll, men jag hoppas jag har er kvar tills jag kommer tillbaka 💓.

Ni har väl inte missat all god julmat som finns om du klickar HÄR (Julmaten finns även att hitta under snabbmenyn i etiketten JUL) 🌲 Där hittar ni även härligt goda sallader och grönsaker som vi ofta annars missar att ställa fram på julbordet. Det jag i år kommer att lägga till är Jessica Frejs grönkålssallad, samt brysselkål som jag kommer att dela i kvartar, steka i ghee och pressa över lite vitlök och örtsalt. Tycker man att brysselkål är för beskt så droppa över lite honung.

Nu vill jag önska er en riktigt fridfull och mysig julhelg. Ät gott, undvik stressen och njut av levande ljus och sällskapet av dig själv och/eller familjen om du har ynnesten att ha de dina omkring dig..

Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

  1. Ha en härlig jul du med och njut lite extra nu när du faktiskt inte KAN hålla på och hjälpa till så mycket. Låt andra ta hand om dig, det är skönt ibland det med. God Jul!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla rara för omtanken! Ja det är sannerligen viktigt att tänka på sig själv lite mer ibland. Blir bara lite svårt att stå bredvid när det är så kul att laga mat hahaha. Men bra lärdom. God Jul till dig med! Hoppas den blir mysig och fridfull.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...