½ omelettrulle |
Vad sägs om en ljuvligt god skagen med en fluffig omelett som omsveper härligheten? Sååå gott!!
Ni får ursäkta fotot som absolut inte gör rättvisa av hur gott detta är.
Den här omeletten är en lite matigare och i mitt tycke godare variant än vanlig omelett och passar dessutom utmärkt att göra goda rullar med olika fyllningar i. Perfekt att ha med i picknick-korgen eller på buffébordet. Den här tillsammans med min paprika- ost- och skinkpaj mättar enkelt 4 personer.
Jag fick så med beröm på vår picknick när jag serverade detta och vi åt tills vi var sprickfärdiga. Men allt tog slut, till sista smulan.
Tänk på att använda ekologiska produkter, allra helst citronen som du även ska använda skalet av. De oekologiska är besprutade med nervgift.
Omelett:
4 ägg
2 msk majonnäs, hemgjord eller Hellmans
Herbamare örtsalt, peppar
Smör till stekning
- Vispa ihop ägg med majonnäsen. Det gör inget om det inte blir en helt slät smet.
- Krydda.
- Smält smör i en stekpanna. Häll i smeten och låt omeletten sakta stagnera på medelvärme.
- Vicka på pannan mellan varven. Lyft lite på omeletten och låt smet rinna ner under kanterna.
- Om omeletten har svårt att stagnera på ovansidan så kan du lägga en tallrik över omeletten och flippa över omeletten på den. Lägg tillbaka i pannan igen med den ostekta sidan nedåt. Låt steka en liten stund till.
- Låt den sedan kallna medan du gör skagenröran.
Skagenröra:
500 g räkor med skal
1 dl majonnäs, hemgjord eller Hellmans
1 dl creme fraiche
½ kruka färsk dill, finhackad
1 citron, skal av den samt ½- 1 tsk citronsaft
1 krm herbamare örtsalt
1 krm nymalen svartpeppar
½-1 tsk whisky eller cognac, valfritt men ger det där lilla extra utan att man känner vad hemligheten är.....
- Skala och hacka räkorna grovt.
- Riv skalet på citronen fint. Ta inte med det vita som finns innanför det gula skalet.
- Blanda med de övriga ingrediensern
Kommentarer
Skicka en kommentar