Det här är en lyxigare variant av torsk i foliepaket. En symfoni av smaker och skyn är så gudagod. Mosa potatisen i den och njuuuut!! Riktig bjudmat, eller helglyx.
Ekologiska varor, även kryddorna.
4 port = 4 fiskpaket
Sås:
1 tsk citronpeppar
3 dl grädde
1 1/4 dl vitt vin
1-1½ fiskbuljongtärning
1½ tsk rivet citronskal
½ purjolök i skivor ( dela den på längden så du får med det gröna. Det gröna innehåller mer näring och ger massor av smak)
- Koka ihop allt tills purjon börjat mjukna. Ställ åt sidan.
750 g fin torskfilé
80 ml grön pesto (halv liten burk)
65 g babyspenat
2 morötter
500 g medelstora potatisar
2 st stjälkar blekselleri
1 knippe grön sparris
½ fänkål
3 st plommontomater
Herbamare örtsalt
Citronpeppar
Ugnsfolie och smörpapper (inte bakplåtspapper)
Sätt ugnen på 200 grader
- Strimla morötterna.
- Borsta och tvätta potatisen och skär den i kvartar, eller storlek av en munsbit.
- Skiva fänkål och och selleristjälkarna.
- Skär tomater och sparris i bitar.
- Ta 4 stora ark folie och lika stora ark smörpapper som du lägger ovanpå folien. (Aluminium är hälsofarligt och sägs bidra till alzheimers och ska inte vara i kontakt med mat).
- Lägg babyspenaten i botten av varje ark och lägg potatisen ovanpå. Krydda med örtsalt.
- Halvera fiskfiléerna och lägg dem på potatisen.
- Fördela all grönsaker runt fisken.
- Krydda fisken med citronpeppar och örtsalt.
- Bred pesto på fiskfiléerna.
- Häll den goda såsen över grönsakerna.
- Gör tättslutande paket. Vik först in sidorna och rulla sedan ihop öppningen upptill. På så sätt är det lätt att öppna när man ska kolla fisken samt när man ska äta.
Lägg inte paketen för tätt intill varandra för då blir de aldrig klara. Jag lade två och två på en ugnsplåt. Har du varmluftsugn så kan du ju ta två plåtar på en gång.
Stek i ugn ca 20 minuter
Servera maten i foliepaketen eller servera på tallrik.
Kommentarer
Skicka en kommentar