Fortsätt till huvudinnehåll

Sista dagarna i Portugal och lymfproblem de lux


Hejsvejs! 
Är nu tillbaka och har mellanlandat i Stockholm hos min dotter några dagar. Har ju haft det helt ljuvligt. Ätit god mat: Vad sägs om svärdfisk? Serverades med vitlökssmör. Det här kan nog vara en rätt för någon som kanske har lite problem med att äta fisk, för fiskköttet var ”köttigt” och mild i smaken. 

(Ursäkta dåliga mobilkamerabilder)

Man ska verkligen försöka hitta de inhemska restaurangerna och tavernorna. Det lönar sig verkligen och servicen är fantastisk. Den här rätten inklusive dryck och efterrätt kostade 120 SEK och då ingick även kaffe och portvin efter maten. 
Bästa dag gick vi till Quarteira och åt på "Bambi". Den godaste ljuvligaste rosepepparsåsen jag någonsin har ätit. Den var gjord av kärlek och grädde den. Måste prova på att göra en sån...
Förrätt, varmrätt och kaffe 60 SEK. Min plånbok jublade. 


Jag fick dock ett jobbigt problem under resan och det var att hela jag svullnade upp. Jag hade inga anklar utan benen var jämntjocka från knäna och neråt. Ögonen blev nästan igenmurade. Fylld av vätska. Det här är priset jag nu betalar p.g.a. många operationer med ärrbildningar överallt. Nu blir det till att ta tag i lymferna igen med lymfmassage, fruktfrukost (för att ge vila till njurar och lever) mycket grönt och råkost, lite proteiner till middag samt fasta 16:8. Det är typ Paleokost som gäller. Har nyss gjort djupandningsövningar och egen massage och fotknölarna börjar faktiskt titta fram igen. Ska även köpa mig en studsmatta, för det har jag hört ska vara toppen för att få igång lymfsystemet. 

Värme & Kärlek 
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Syrade grönsaker/Surkål

Det här är fantastisk för din maghälsa. De goda tarmbakterierna kommer att sjunga Haaaallelujah! 𝅘𝅥𝅲🎝😀🙏👏
Sedan jag började äta syrade grönsaker och probiotika varje dag så är halsbrännan ett minne blott. Jag riktigt känner hur magen bockar och tackar mig.
Det här är ett superenkelt recept. Går supersnabbt att göra, men dessvärre är väntan tills man får äta grönsakerna desto längre.
Jag väljer att tillsätta saltvatten, precis som man gör med många andra syrade grönsaker istället för att använda enbart salt och som man då därefter måste pressa vitkålen tills vätska kommer ut. Det här är ett enklare och snabbare sätt, samt att krispet i vitkålen stannar kvar. Så gott!

Missa inte receptet på min superduper-goda kimchi som jag lagt upp tidigare. Du hittar den lite längre ner här i inläggen, eller under etiketten ”grönsaker”. Den blir klar på bara några dagar och är minst liks nyttig.





Var noga med att använda ekologiska grönsaker för att få bästa resultat.
Effekter av surkål: Stimul…

Portimão

Oj! Nu börjar veckan ta slut här nere i Portugal. Igår åkte vi till  Portimão för att bada.

Så väldigt likt Albufeira där jag var med min syster och pappa för sisådär 30 år sedan. Helt fantastiskt med dessa klippformationer i havet, som rauker. Ni får förlåta dålig kvalitet på bilderna. 
Dagen innan tog vi en sväng i Vilamoura och marinan. Gjorde misstaget att äta där. Såg fint ut, var dyrt men smakade NADA!!! (Ingenting).



Jag valde stekta räkor med koriander och ris. Min mat var ändå hyfsad mot de som beställde in kött.  Men trevligt och mysigt hade vi i alla fall. 
I kväll ska vi dock äta på en äkta portugisisk restaurang. Där ska det visst vara ofantligt god mat och man kan få en tre-rätters för runt 100kr..
Nu ska visst värmen återkomma till Sverige, så hoppas att även ni får njuta  
Värme & Kärlek  Christina 

Grillade inlagda/marinerade paprikor. Godaste tillbehöret ever!

Har du provat att grilla och lägga in dina paprikor?
Om inte, då har du missat något suveränt gott. Visst, det finns grillad paprika på burk att köpa, men jag har inte hittat någon gjord på  ekologisk paprika (rätta mig gärna om jag har fel)
Ljuvligt på en köttbit, till grillat eller i din sallad eller pizza - ja på och till allt nästan. 
Varför ekologiska paprikor. Jo, för de är bland de mest besprutade grönsakerna. Det vill vi ju inte ha...

Av någon konstig anledning så har gula paprikor lättare för att släppa skalet efter grillningen. Men det gör inget om det blir lite skal kvar, så få inte panik om det sitter fast.
Jag använder Monini ekologisk olivolja. Alltså, den är såååå god. Doften är ljuvlig och fantastisk även på huden utan att lukta illa som jag tycker andra olivoljor kan göra.



Förvara dina grillade tomater kallt och mörkt. Olivolja blir grumlig när den förvaras kallt. Vill du så kan du ställa den en stund i rumstemperatur innan servering så blir den fin igen, men för smakens…