Fortsätt till huvudinnehåll

Sista dagarna i Portugal och lymfproblem de lux


Hejsvejs! 
Är nu tillbaka och har mellanlandat i Stockholm hos min dotter några dagar. Har ju haft det helt ljuvligt. Ätit god mat: Vad sägs om svärdfisk? Serverades med vitlökssmör. Det här kan nog vara en rätt för någon som kanske har lite problem med att äta fisk, för fiskköttet var ”köttigt” och mild i smaken. 

(Ursäkta dåliga mobilkamerabilder)

Man ska verkligen försöka hitta de inhemska restaurangerna och tavernorna. Det lönar sig verkligen och servicen är fantastisk. Den här rätten inklusive dryck och efterrätt kostade 120 SEK och då ingick även kaffe och portvin efter maten. 
Bästa dag gick vi till Quarteira och åt på "Bambi". Den godaste ljuvligaste rosepepparsåsen jag någonsin har ätit. Den var gjord av kärlek och grädde den. Måste prova på att göra en sån...
Förrätt, varmrätt och kaffe 60 SEK. Min plånbok jublade. 


Jag fick dock ett jobbigt problem under resan och det var att hela jag svullnade upp. Jag hade inga anklar utan benen var jämntjocka från knäna och neråt. Ögonen blev nästan igenmurade. Fylld av vätska. Det här är priset jag nu betalar p.g.a. många operationer med ärrbildningar överallt. Nu blir det till att ta tag i lymferna igen med lymfmassage, fruktfrukost (för att ge vila till njurar och lever) mycket grönt och råkost, lite proteiner till middag samt fasta 16:8. Det är typ Paleokost som gäller. Har nyss gjort djupandningsövningar och egen massage och fotknölarna börjar faktiskt titta fram igen. Ska även köpa mig en studsmatta, för det har jag hört ska vara toppen för att få igång lymfsystemet. 

Värme & Kärlek 
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...

Plankstek - traditionell & fantastiskt god

Det blev plankstek hemma hos oss i helgen. Vi hade mycket att fira.... jag och Christer firade 7 år som par, min kusin som är inneboende hos mig fyllde år, samt att det var farsdag. Hade även en väninna på besök över helgen. Kunde inte blivit mysigare ☺️😊 Plankan gjordes på älg-innanlår i 3 cm tjocka skivor (200 g per skiva). Skivorna kryddades med örtsalt och peppar, stektes 1 min på var sida i mycket smör på hög värme. De fick sedan vila under smörpapper och folie. Det blir fantastiskt saftigt och mört samt fint rosafärgat. Rullade in sparris i bacon och stekte dem runt om. Sedan bryntes tomaterna med snittytan nedåt i pannan i fettet efter det stekta baconet. Potatismos av mjölig kokt potatis, äggula, mjölk, grädde, smör, riven västerbottenost, örtsalt och svartpeppar.  Allt lades på plankan (moset spritsas runt om). Smält smör och köttsaft ringlades över sparris och kött. In i ugnen 250 grader ca 12 min, eller tills mos-topparna fick vacker brun färg.  Tryf...