Fortsätt till huvudinnehåll

Sista dagarna i Portugal och lymfproblem de lux


Hejsvejs! 
Är nu tillbaka och har mellanlandat i Stockholm hos min dotter några dagar. Har ju haft det helt ljuvligt. Ätit god mat: Vad sägs om svärdfisk? Serverades med vitlökssmör. Det här kan nog vara en rätt för någon som kanske har lite problem med att äta fisk, för fiskköttet var ”köttigt” och mild i smaken. 

(Ursäkta dåliga mobilkamerabilder)

Man ska verkligen försöka hitta de inhemska restaurangerna och tavernorna. Det lönar sig verkligen och servicen är fantastisk. Den här rätten inklusive dryck och efterrätt kostade 120 SEK och då ingick även kaffe och portvin efter maten. 
Bästa dag gick vi till Quarteira och åt på "Bambi". Den godaste ljuvligaste rosepepparsåsen jag någonsin har ätit. Den var gjord av kärlek och grädde den. Måste prova på att göra en sån...
Förrätt, varmrätt och kaffe 60 SEK. Min plånbok jublade. 


Jag fick dock ett jobbigt problem under resan och det var att hela jag svullnade upp. Jag hade inga anklar utan benen var jämntjocka från knäna och neråt. Ögonen blev nästan igenmurade. Fylld av vätska. Det här är priset jag nu betalar p.g.a. många operationer med ärrbildningar överallt. Nu blir det till att ta tag i lymferna igen med lymfmassage, fruktfrukost (för att ge vila till njurar och lever) mycket grönt och råkost, lite proteiner till middag samt fasta 16:8. Det är typ Paleokost som gäller. Har nyss gjort djupandningsövningar och egen massage och fotknölarna börjar faktiskt titta fram igen. Ska även köpa mig en studsmatta, för det har jag hört ska vara toppen för att få igång lymfsystemet. 

Värme & Kärlek 
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att