Hejhej! I helgen var vi i stugan och myste. Eldade i kaminen och åt gott. Raclette är ju riktigt mysigt men lite bortglömt. Populärt sådär på 80-talet. Härligt med en massa småplock och sitta länge och prata, dricka och äta. Perfekt bjudmat. Ursäkta fula bilder. Togs i mörker 🙈😊
Den här gången hade vi inte så mycket småplock, men det räckte gott och väl.
Jag gillar att ha en god köttbit till som jag steker fint rosa och ställer fram. Den här gången gjorde jag även en glaze som man kunde pensla på köttet vid bordet. Tzatziki, krossad potatis med smör och timjan, blandsallad med tunt strimlad vitkål, 2 ostar: Raclette och en ny favorit Kaltbach.
Syltlökar och cornichons också naturligtvis, samt små tomater, paprika och skivor av päron att grilla.
Vi hade skivor av älgbiff som bara stektes i förväg ca 3 min i mycket smör. Salt och peppar.
Kokt potatis som krossades med sked, på med klickar av örtsmör (smör, örtsalt och timjan), in i ugnen 225 grader ca 10-15 min.
Glaze:
3 vitlöksklyftor, pressade
1/2 röd lök, finhackad
1/2 msk avokadoolja
1 dl vatten
1 dl ananasjuice
1/4 dl teriyakisås
1 msk tamarisoja
1/4 dl äkta lönnsirap
2 msk pressad citron
1 msk whisky eller cognac
1 stänk cayennepeppar
Koka ihop sakta till sirapskonsistens
Smaka av.
Kommentarer
Skicka en kommentar