Fortsätt till huvudinnehåll

Supergod frukost med nitritfritt bacon



Åh Guuud va den här frukosten var god. Ojojoj! 
Så härligt att äntligen få njuta av bacon som är utan cancerframkallande nitrit, från djur som har fått en ekologisk uppfödning och som fått fri tillgång till utevistelse. 
Jag är annars mycket noga med att enbart handla svenskt kött. Men så länge som nitritfritt inte går att köpa svenskt, så väljer jag detta. Men jag skulle aldrig köpa oekologiskt där grisarna inte fått böka fritt. 
Det var svårt att hitta baconet. Min Ica-affär tog hem till mig, men har det annars inte i sitt sortiment. Men nu hittade jag det på Coop-forum. 


Den här frullen njöt jag så grymt av och förutom att vara god så är den enkel med få, goda och enkla råvaror. 
Till äggröran hade jag slut på kokosmjölk, så jag tog bara lite vatten. Där avgör du själv hur du vill göra. Det blev gott i alla fall. 


1 paket nitritfritt bacon (Tulip ekologisk)
1 stjälk bladselleri
5 brysselkål
1 stor näve grönkål
2 ägg
Smör/ghee 
Herbamare örtsalt, svartpeppar

• Ansa brysselkålen och skär den i halvor. Riv grönkålen i mindre bitar om du inte använder färdigskivad. Skiva sellerstjälken. Klipp baconet i bitar. 

• Vispa upp äggen med 1-2 tsk vatten, örtsalt och svartpeppar. 

• Låt smöret smälta och få lite knäckig färg, alt smält ghee i en panna. 

• Stek alla grönsaker tillsammans med baconet tills brysselkålen fått fin färg, baconet blivit färdigstekt och grönkålen blivit krispig. Krydda ev med lite örtsalt under stekningen
Ta upp på fat. 

• Smält mer ghee eller smör. Häll i äggsmeten. Rör om och låt äggröran vara stilla i pannan 1/2 min. Rör sedan kontinuerligt tills äggröran blivit krämig. 

• Servera med tomathalvor. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...

Plankstek - traditionell & fantastiskt god

Det blev plankstek hemma hos oss i helgen. Vi hade mycket att fira.... jag och Christer firade 7 år som par, min kusin som är inneboende hos mig fyllde år, samt att det var farsdag. Hade även en väninna på besök över helgen. Kunde inte blivit mysigare ☺️😊 Plankan gjordes på älg-innanlår i 3 cm tjocka skivor (200 g per skiva). Skivorna kryddades med örtsalt och peppar, stektes 1 min på var sida i mycket smör på hög värme. De fick sedan vila under smörpapper och folie. Det blir fantastiskt saftigt och mört samt fint rosafärgat. Rullade in sparris i bacon och stekte dem runt om. Sedan bryntes tomaterna med snittytan nedåt i pannan i fettet efter det stekta baconet. Potatismos av mjölig kokt potatis, äggula, mjölk, grädde, smör, riven västerbottenost, örtsalt och svartpeppar.  Allt lades på plankan (moset spritsas runt om). Smält smör och köttsaft ringlades över sparris och kött. In i ugnen 250 grader ca 12 min, eller tills mos-topparna fick vacker brun färg.  Tryf...