Åh Guuud va den här frukosten var god. Ojojoj!
Så härligt att äntligen få njuta av bacon som är utan cancerframkallande nitrit, från djur som har fått en ekologisk uppfödning och som fått fri tillgång till utevistelse.
Jag är annars mycket noga med att enbart handla svenskt kött. Men så länge som nitritfritt inte går att köpa svenskt, så väljer jag detta. Men jag skulle aldrig köpa oekologiskt där grisarna inte fått böka fritt.
Det var svårt att hitta baconet. Min Ica-affär tog hem till mig, men har det annars inte i sitt sortiment. Men nu hittade jag det på Coop-forum.
Den här frullen njöt jag så grymt av och förutom att vara god så är den enkel med få, goda och enkla råvaror.
Till äggröran hade jag slut på kokosmjölk, så jag tog bara lite vatten. Där avgör du själv hur du vill göra. Det blev gott i alla fall.
1 paket nitritfritt bacon (Tulip ekologisk)
1 stjälk bladselleri
5 brysselkål
1 stor näve grönkål
2 ägg
Smör/ghee
Herbamare örtsalt, svartpeppar
• Ansa brysselkålen och skär den i halvor. Riv grönkålen i mindre bitar om du inte använder färdigskivad. Skiva sellerstjälken. Klipp baconet i bitar.
• Vispa upp äggen med 1-2 tsk vatten, örtsalt och svartpeppar.
• Låt smöret smälta och få lite knäckig färg, alt smält ghee i en panna.
• Stek alla grönsaker tillsammans med baconet tills brysselkålen fått fin färg, baconet blivit färdigstekt och grönkålen blivit krispig. Krydda ev med lite örtsalt under stekningen
Ta upp på fat.
• Smält mer ghee eller smör. Häll i äggsmeten. Rör om och låt äggröran vara stilla i pannan 1/2 min. Rör sedan kontinuerligt tills äggröran blivit krämig.
• Servera med tomathalvor.
Kommentarer
Skicka en kommentar