Fortsätt till huvudinnehåll

Supergod frukost med nitritfritt bacon



Åh Guuud va den här frukosten var god. Ojojoj! 
Så härligt att äntligen få njuta av bacon som är utan cancerframkallande nitrit, från djur som har fått en ekologisk uppfödning och som fått fri tillgång till utevistelse. 
Jag är annars mycket noga med att enbart handla svenskt kött. Men så länge som nitritfritt inte går att köpa svenskt, så väljer jag detta. Men jag skulle aldrig köpa oekologiskt där grisarna inte fått böka fritt. 
Det var svårt att hitta baconet. Min Ica-affär tog hem till mig, men har det annars inte i sitt sortiment. Men nu hittade jag det på Coop-forum. 


Den här frullen njöt jag så grymt av och förutom att vara god så är den enkel med få, goda och enkla råvaror. 
Till äggröran hade jag slut på kokosmjölk, så jag tog bara lite vatten. Där avgör du själv hur du vill göra. Det blev gott i alla fall. 


1 paket nitritfritt bacon (Tulip ekologisk)
1 stjälk bladselleri
5 brysselkål
1 stor näve grönkål
2 ägg
Smör/ghee 
Herbamare örtsalt, svartpeppar

• Ansa brysselkålen och skär den i halvor. Riv grönkålen i mindre bitar om du inte använder färdigskivad. Skiva sellerstjälken. Klipp baconet i bitar. 

• Vispa upp äggen med 1-2 tsk vatten, örtsalt och svartpeppar. 

• Låt smöret smälta och få lite knäckig färg, alt smält ghee i en panna. 

• Stek alla grönsaker tillsammans med baconet tills brysselkålen fått fin färg, baconet blivit färdigstekt och grönkålen blivit krispig. Krydda ev med lite örtsalt under stekningen
Ta upp på fat. 

• Smält mer ghee eller smör. Häll i äggsmeten. Rör om och låt äggröran vara stilla i pannan 1/2 min. Rör sedan kontinuerligt tills äggröran blivit krämig. 

• Servera med tomathalvor. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Gudomligt god och krämig tacopaj. Glutenfri/LCHF

Den här pajen har en spröd, knaprig botten, krämigt innehåll och en topping att dö en smula för. Aaah, smaklökarna får verkligen sitt. Fantastiskt god paj! Jag föreslår att du använder dig av ekologisk tacokrydda. Santa Maria, Garant och Spicemaster är några av de som har ekologisk tacokrydda. Då slipper du onödiga tillsatser.  Du kan naturligtvis istället blanda din egen krydda istället för att köpa färdig om du hellre vill det. Blanda då paprikapulver, lökpulver, curry, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin (mycket av den kryddan), örtsalt, torkad oregano, pressad färsk vitlök och chilisås till en pasta som du klickar ner i den stekta färsen. Rör om och tillsätt även lite vatten som får koka in i köttfärsen.  Ca 4 port Pajskal : 2.5 dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl 1 msk pofiber 0,5 dl vita skalade sesamfrön (tänk på att vissa sorter kan vara kontaminerade med gluten i produktionen. Läs på förpackningen om du är riktigt känslig) 1 msk fiberhusk 50 g smör 0,5 tsk oraffi...

Grymt goda pommes strips på kålrabbi

Ibland finns det bara sådär supergoda alternativ som gör att man aldrig behöver längta tillbaka till de mindre nyttiga "originalen". Vill man hellre fritera dessa så går det naturligtvis jättebra. Använd då avokadoolja, druvkärneolja eller kokosolja som alla har en hög rykpunkt, vilket gör att inga giftiga ångor bildas. Doppa dem gärna i arrowrot före friteringen. Salta och krydda efteråt. Jag har den här gången valt ugnen eftersom jag inte hade så mycket olja hemma och för att även ugnsrostade kålrabbistrips blir supergott. Det här tillbehöret kommer även dina barn att älska. Serverad till en god köttbit och kanske lite bea så går knappt att känna skillnad på vanliga strips och de här. Såhär gott kryddade blir de en riktig hit! Åh nu blir jag ju jättesugen. Man när klockan är över 21 på kvällen så blir det ingenting av med det snålvattnet... 😋 Kålrabbi Kokosolja Herbamare/Troccomare örtsalt Paprikapulver (Paprika är otroligt besprutat så använd ekologis...