Fortsätt till huvudinnehåll

Solrosburgare med butternut”bröd”, äpple & brysselkål/ vegetariskt



Heeeej! 
Här hemma håller jag på att slipa och måla möbler. Jättekul! .....  när det är klart. 
Har ett gammalt bord som jag ska byta bordsskiva på och måla vitt, om jag nu inte hinner ändra mig. Hade först tänkt mig en mörkare bordsskiva, men då blir det svårt om man vill använda duk någon gång. 
Mellan varven blir man ju hungrig och då må man ju käka lite. Hade köpt hem solrosburgare (eko gourmet) som jag även har skrivit om förut. Jag hittar mina på Coop. 


Till "bröd" stekte jag skivor av butternutpumpa. Pumpa är billigt nu och smaken gifter sig jättebra till dessa burgare. Jag använder då den smalare biten närmare skaftet som är utan kärnor. Skär biten i 1 cm tjocka skivor och skär bort skalet runt om skivorna. 

Gott till pumpan och den nötiga burgaren är lite sötma och syra i form av äpplen, pressad citron och mörk balsamvinäger. 
Smörstekt brysselkål, färsk vitkål, sallad i olika former samt salladslök fullbordar menyn. 

4 skivor buttetnutpumpa
Örtsalt, paprikapulver, vitlökspulver, korianderkrydda
Smör eller ghee
Ca 5 st brysselkål
1/2 äpple typ Pink Lady eller Royal Gala
1/2 tsk pressad citron (finns ekologisk på flaska)
1 tsk mörk balsamvinäger
2 solrosburgare

• Ansa brysselkålen och dela dem på hälften. Skär äpplet i bitar. Lägg äppelbitar i en liten skål och pressa över citron.
• Skiva pumpan i 1 cm tjocka skivor, skala och krydda med paprika, koriander, örtsalt och dofta över lite vitlökspulver. 
• Stek skivorna i ghee eller smör på strax under medelvärme sammanlagt ca 10-12 min tills de är mjuk men ändå har en fasthet i sig. Lägg åt sidan och gör ren pannan med papper.  
• Höj värmen lite. Stek brysselkålen i smör/ghee och krydda med örtsalt. När brysseln har fått fin färg så tillsätter du äppelbitarna med citronsaften. Låt vätskan koka in. 
• Tillsätt balsamvinäger och låt även den koka in. Ta upp och lägg åt sidan. 
• Gör ren pannan med papper och stek solrosburgarna enligt anvisning på paketet. 

Lägg en skiva pumpa på tallriken, lägg på burgaren och lite sallad. Lägg på en skiva härligt stekt pumpa som ett "hamburger-bröd" Servera med salladsmix, tunnstrimlad vitkål och salladslök. 

Värme & Kärlek 
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

LCHF Pinocchiotårta

Jamen då har man fyllt igen då...år alltså :) Du som har barn runt omkring dig kan nog hålla med om märkligheten med att barnen blir bara äldre och äldre. Men vi liksom stannar kvar i , runt 28 års åldern. Jag har inget emot att bli äldre. Det har sin skönhet och erfarenhetslåda. Det är liksom livet! Blev i alla fall hyllad rejält igår, trots att jag bara fyllde ojämna, få se nu....nu är jag så gammal att jag måste fundera hur många år jag ska räkna till...53. Japp, 53 härliga år har jag levt. Gjorde en LCHF-tårta. Tänkte först att den verkade bli så liten, men den var mäktig, men ändå lätt i konsistensen. Gott med den gräddiga jordgubbsfyllningen som jag tog riktigt rikligt med. Du kan göra botten dagen före om du vill och fixa fyllningen samma dag du ska bjuda på den.  LCHF Pinocchiotårta: Mandelbotten 1 dl sukrin melis 4 äggulor 150 g smält avsvalnat smör 2 tsk bakpulver  2½ dl mandelmjöl Vispa äggulor och sukrin melis poröst. Vispa ner d...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...