Innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore
Har du kvar pumpa? Eller köper du pumpa extra billigt nu? De håller ju fantastiskt länge i kylskåpet. Det är ju en riktig hälsobomb med mängder av bl.a C-vitamin. Innehåller även niacin. Niacin är känd för att få igång ämnesomsättningen. Superlåga i kolhydrater. Enbart 4,4g / 100g. Visste du att vissa pumpor går utmärkt och är jättegoda att äta råa?
Har du kvar pumpa? Eller köper du pumpa extra billigt nu? De håller ju fantastiskt länge i kylskåpet. Det är ju en riktig hälsobomb med mängder av bl.a C-vitamin. Innehåller även niacin. Niacin är känd för att få igång ämnesomsättningen. Superlåga i kolhydrater. Enbart 4,4g / 100g. Visste du att vissa pumpor går utmärkt och är jättegoda att äta råa?
Jag köper ofta butternutpumpa som jag har i grytor, ugnsrostat eller steker till perfektion (i mitt tycke) i stekpannan Kryddningen är en del av det goda.
I det här receptet har jag valt att grovriva pumpan i en sallad. Pumpa ger en pikant sötma som passar bra till lite kryddiga rätter. I detta fall curry, ruccola etc. Riven ger den även en saftighet som är helt oslagbar. Jag har bara angett ett mått som jag använde till min sallad, men du kan riva ner mycket mer om du vill. Du kan även tillsätta lite blötlagd (nyttigare så), sköljd, kokt och avrunnen quinoa (kokt i buljong blir den underbar) om du vill ha den ännu matigare.
Ekologiska varor såklart! 😉 Även kryddorna.
1 port
100 g butternutpumpa
1 stjälk selleri
50 g gurka
50 g paprika, röd och gul/orange
2 nävar mixad sallad med färger (finns färdig i påsar) med ruccola
100 g kycklinginnerfiléer, eller bröstfileer som du skär ner i mindre bitar
Örtsalt
nymalen svartpeppar
1 krm curry
Smör eller ghee att steka i
Dressing:
1 msk extra virgine olivolja
1/2 tsk ofiltrerad äppelcidervinäger
- Skala och grovriv pumpan
- Hacka selleristjälken fint
- Skär gurkan i mindre bitar (går jättelätt om du kryssar gurkan medan den är hel och sedan bara skivar)
- Hacka paprikan
- Ta gärna bort senan i kycklingfilén. Krydda filéerna runtom med örtsalt, peppar och curry.
- Stek filéerna på svag värme så att kryddorna inte bränns, i smör eller ghee ca 6 min.
- Lägg upp filéerna på en skärbräda och snedskär dem i fina bitar. Är de fortfarande rosa så steker du på dem ca en minut till. Lägg ner dem i salladen.
- Ta även vara på köttsaften och kryddorna från skärbrädan (om kycklingen var färdig) och pannan och blanda ner detta i salladen
- Tillsätt salladsmixen och dressingen.
- Blanda ihop riktigt noga och smaka av.
Ghee är plättlätt att göra själv (se länk ovan) men finns även att köpa HÄR
OBS! Länkarna jag hänvisar till ger mig en pytteliten procent tillbaka i de fall ni handlar från dom (inget per klick) och går då till nytta för den tid och kostnad jag lägger ner på bloggen och som en extra service till er. Det är naturligtvis helt utan extra kostnad för er.
De företag och produkter jag hänvisar till är alltid det jag kan stå för och vet är bra men ändå billiga.
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar