Goddagens foodies!
Åh vad jag har varit frånvarande. Mycket har hänt. Efter alla år som hudterapeut tar jag nu förmodligen steget in i en annan värld. Det är sååå spännande. Jag avslöjar mer när allt är klart 😊
Intresset och bloggandet gällande hälsosam mat och fin närande hudvård kommer jag naturligtvis att ha kvar. Mina kunskaper finns ju alltid där och jag uppdaterar mig ofta. Ni hittar mycket fint för huden och hälsosamma recept under respektive etikett till höger. Använde du mobil så klickar du på märket som ser ut såhär: ☰ så kommer etiketterna fram.
Jag älskar ju frukost/lunch. Allra helst äter jag mängder av grönt. Du kanske vet att ju fler färger du har på tallriken desto nyttigare. Ekologiskt naturligtvis.
De mest besprutade grönsakerna är de här:
1. Vindruvor
2. Bananer
3. Äpplen
4. Jordgubbar
5. Odlade blåbär
6. Nektariner
7. Persikor
8. Ananas
9. Broccoli
10. Kinakål
11. Selleri
12. Spenat
13. Paprika
14. Gurkor
15. Körsbärstomater
16. Ärtor
17. Potatis
18. Citrusfrukter
19. Sallad
20. Päron
21. Purjolök
Frukt är mer besprutade än grönsaker.
Källa: köket.se
Topp tio mest besprutade livsmedel (globalt)
Jordgubbar
Spenat
Nektarin
Äpple
Vindruva
Persika
Körsbär
Päron
Tomat
Selleri
Topp tio minst besprutade livsmedel (globalt)
Avokado
Sötmajs
Ananas
Kål
Lök
Frysta ärtor
Papaya
Sparris
Mango
Aubergine
"Enligt Peter Bergkvist på Kemikalieinspektionen ligger potatis i topp tätt följt av lök och jordgubbar".
Källa: aktuellhallbarhet.se
Listorna är ju smart att markera och skriva ut.
Nu till en nyttig och supergod frukost/lunch fylld med näring.
Nu till en nyttig och supergod frukost/lunch fylld med näring.
Du väljer själv mängd. Äggröra är ett valfritt tillägg, men ger både extra mättnad och ytterligare näring. Tänk vad härligt att bjuda på den här frullen när du har sova-över-vänner på besök 👏👏👏😋
Grönsaksröra:
Rödkål i strimlor
Stjälkselleri i fina små bitar
Champinjoner i skivor.
Små tomater i kvartar
Purjolök av den mörkgröna delen i strimlor
Paprika, röd och gul i strimlor
Avokadoolja och smör till stekning
Örtsalt och peppar
Äggröra:
2 ägg (frigående ute)
1 dl kokosmjölk (rosa tetra)
Några droppar worcestershiresås (ca 8 droppar)
Herbamare örtsalt och nymalen peppar
2 msk smör, rumsvarmt
Persilja
- Börja med att strimla och skiva grönsakerna. Vispa upp smeten till äggröran.
- Värm upp oljan och tillsätt smör.
- Stek först rödkål, selleri och svamp. När kålen blivit mjuk och champinjonerna fått lite färg tillsätter du resterande grönsaker. Salta och peppra.
- Lägg åt sidan.
- Vispa upp smeten till äggröran. Lägg 1 msk smör i pannan och häll ner smeten.
- Rör hela tiden till äggröran börjar bli krämig. Ta pannan från plattan. Tillsätt resterande smör och rör tills äggröran är mjuk och krämig.
- Toppa med persilja
Kommentarer
Skicka en kommentar