Fortsätt till huvudinnehåll

Rullader med vitlök och örter

Innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore
Hej på er! 
Snart är det alla ❤️:ns dag. En fin dag att kanske göra lite extra med/för familjen, kärleken eller en god vän. 
Jag gillar ju att laga mat så en god middag blir det garanterat. 

Jag har faktiskt ett gott recept som jag har använt sedan jag var riktigt ung. Vet inte riktigt var det kommer från i grunden. 
Krämiga rullader av lövbiff. Fyllda med färskost med smak av örter och vitlök och som kommer att gotta sig i en av jordens enklaste och godaste såser. 

Den här rätten tycker jag passar till pasta. Det finns ju bra glutenfri pasta att välja på, men välj inte nåt med rismjöl (arsenik) eller en massa konstiga ingredienser. Ett förslag är bred bönpasta eller "better than pasta". Häll av vätskan den ligger i och skölj den sedan riktigt riktigt noga.

Du kan även göra din egna goda pasta. Jag ger recept på den här nedan och det är den som jag tycker är godast till den här rätten. 

Välj eko/KRAV-kött samt ekologiskt även i de övriga ingredienserna så mycket det går.  


GLUTENFRI/SPANNMÅLSFRI PASTA
6 ägg
200 g Arla ekologisk färskost eller Änglamark (undvik Philadelphia som innehåller citronsyra gjord på svartmögel)
0,75 dl fiberhusk
1 krm salt


  1. Sätt ugnen på 150° och förbered 2 bakplåtar med bakplåtspapper. 
  2. Vispa ihop äggen med färskosten. Tillsätt salt och fiberhusk. Rör ihop snabbt och noga. 
  3. Fördela smeten på båda plåtarna. Den tjocknar snabbt. Bred sedan ut den så mycket du kan. 
  4. Låt svälla i 10 min. 
  5. Lägg bakplåtspapper ovanpå och kavla ut smeten över hela plåten. Den ska vara riktigt, riktigt supertunn eftersom den sväller något.
  6. Behåll bakplåtspapperet på och grädda i 150° 10 min. 
  7. Dra av bakplåtspapperet och rulla ihop pastan. 
  8. Klipp rullen i breda remsor som tagliatelle. 

LÖVBIFFSRULLAR 4 port
8 lövbiffar
Arla färskost med vitlök och örter 200g (ca 1,5 paket), eller Änglamark. Tillsätt då en liten pressad vitlöksklyfta och lite valfria torkade örter.
Herbamare och peppar.
2,5 - 3 dl grädde
1 msk tomatpuré 
Smör


  1. Lägg 1 tsk ost på varje lövbiff . Salta och peppra
  2. Rulla ihop biffarna och fäst med tandpetare. (Funkar öven utan om du steker dem med skarven ner först så du stänger rulladen.  
  3. Stek i smör
  4. Ta upp rulladerna och rör ner resterande ost, tillsammans med grädde och tomatpuré. Koka ihop såsen någon minut. 
  5. Smaka av med örtsalt och peppar 
  6. Ta bort ev tandpetare från lövbiffsrulladerna. 
Servera med pasta och grönsallad



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Hoisinsås hemlagad

Hoisinsås är en sås som jag tycker är så användbar, både i och till asiatisk mat, men även till olika former av pulled chicken eller pulled beef.  Såsen är söt, salt och nötig. Mums!   Jag tycker dock att den köpta är för söt och innehåller raffinerat socker som jag håller mig ifrån.  Jag hittade för ett tag sedan ett recept på hoisinsås från Epicurious som jag brukar använda. I stort är det samma recept, med bara små pytteändringar. God så det förslår är den och faktiskt mer användbar än "vanlig" hoisin tycker jag.  Det här receptet kan även användas av den som är nötallergiker så man kan använda sesampasta (tahini) istället för jordnötssmör.  Ett kycklingrecept med denna fina sås kommer i nästa inlägg.  Använder du den som kall sås så kan du tillsätta pyttelite fiberhusk för att göra den lite mer gelé-ig, men inget måste.    1 msk misopasta (utan mjöl) 1 msk jordnötssmör eller sesampasta 4 msk tamaris...