Innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore
Hej på er!
Hej på er!
Snart är det alla ❤️:ns dag. En fin dag att kanske göra lite extra med/för familjen, kärleken eller en god vän.
Jag gillar ju att laga mat så en god middag blir det garanterat.
Jag har faktiskt ett gott recept som jag har använt sedan jag var riktigt ung. Vet inte riktigt var det kommer från i grunden.
Krämiga rullader av lövbiff. Fyllda med färskost med smak av örter och vitlök och som kommer att gotta sig i en av jordens enklaste och godaste såser.
Den här rätten tycker jag passar till pasta. Det finns ju bra glutenfri pasta att välja på, men välj inte nåt med rismjöl (arsenik) eller en massa konstiga ingredienser. Ett förslag är bred bönpasta eller "better than pasta". Häll av vätskan den ligger i och skölj den sedan riktigt riktigt noga.
Du kan även göra din egna goda pasta. Jag ger recept på den här nedan och det är den som jag tycker är godast till den här rätten.
Du kan även göra din egna goda pasta. Jag ger recept på den här nedan och det är den som jag tycker är godast till den här rätten.
Välj eko/KRAV-kött samt ekologiskt även i de övriga ingredienserna så mycket det går.
GLUTENFRI/SPANNMÅLSFRI PASTA
6 ägg
200 g Arla ekologisk färskost eller Änglamark (undvik Philadelphia som innehåller citronsyra gjord på svartmögel)
0,75 dl fiberhusk
1 krm salt
- Sätt ugnen på 150° och förbered 2 bakplåtar med bakplåtspapper.
- Vispa ihop äggen med färskosten. Tillsätt salt och fiberhusk. Rör ihop snabbt och noga.
- Fördela smeten på båda plåtarna. Den tjocknar snabbt. Bred sedan ut den så mycket du kan.
- Låt svälla i 10 min.
- Lägg bakplåtspapper ovanpå och kavla ut smeten över hela plåten. Den ska vara riktigt, riktigt supertunn eftersom den sväller något.
- Behåll bakplåtspapperet på och grädda i 150° 10 min.
- Dra av bakplåtspapperet och rulla ihop pastan.
- Klipp rullen i breda remsor som tagliatelle.
LÖVBIFFSRULLAR 4 port
8 lövbiffar
Arla färskost med vitlök och örter 200g (ca 1,5 paket), eller Änglamark. Tillsätt då en liten pressad vitlöksklyfta och lite valfria torkade örter.
Herbamare och peppar.
2,5 - 3 dl grädde
1 msk tomatpuré
Smör
- Lägg 1 tsk ost på varje lövbiff . Salta och peppra
- Rulla ihop biffarna och fäst med tandpetare. (Funkar öven utan om du steker dem med skarven ner först så du stänger rulladen.
- Stek i smör
- Ta upp rulladerna och rör ner resterande ost, tillsammans med grädde och tomatpuré. Koka ihop såsen någon minut.
- Smaka av med örtsalt och peppar
- Ta bort ev tandpetare från lövbiffsrulladerna.
Servera med pasta och grönsallad
Kommentarer
Skicka en kommentar