Fortsätt till huvudinnehåll

Rullader med vitlök och örter

Innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore
Hej på er! 
Snart är det alla ❤️:ns dag. En fin dag att kanske göra lite extra med/för familjen, kärleken eller en god vän. 
Jag gillar ju att laga mat så en god middag blir det garanterat. 

Jag har faktiskt ett gott recept som jag har använt sedan jag var riktigt ung. Vet inte riktigt var det kommer från i grunden. 
Krämiga rullader av lövbiff. Fyllda med färskost med smak av örter och vitlök och som kommer att gotta sig i en av jordens enklaste och godaste såser. 

Den här rätten tycker jag passar till pasta. Det finns ju bra glutenfri pasta att välja på, men välj inte nåt med rismjöl (arsenik) eller en massa konstiga ingredienser. Ett förslag är bred bönpasta eller "better than pasta". Häll av vätskan den ligger i och skölj den sedan riktigt riktigt noga.

Du kan även göra din egna goda pasta. Jag ger recept på den här nedan och det är den som jag tycker är godast till den här rätten. 

Välj eko/KRAV-kött samt ekologiskt även i de övriga ingredienserna så mycket det går.  


GLUTENFRI/SPANNMÅLSFRI PASTA
6 ägg
200 g Arla ekologisk färskost eller Änglamark (undvik Philadelphia som innehåller citronsyra gjord på svartmögel)
0,75 dl fiberhusk
1 krm salt


  1. Sätt ugnen på 150° och förbered 2 bakplåtar med bakplåtspapper. 
  2. Vispa ihop äggen med färskosten. Tillsätt salt och fiberhusk. Rör ihop snabbt och noga. 
  3. Fördela smeten på båda plåtarna. Den tjocknar snabbt. Bred sedan ut den så mycket du kan. 
  4. Låt svälla i 10 min. 
  5. Lägg bakplåtspapper ovanpå och kavla ut smeten över hela plåten. Den ska vara riktigt, riktigt supertunn eftersom den sväller något.
  6. Behåll bakplåtspapperet på och grädda i 150° 10 min. 
  7. Dra av bakplåtspapperet och rulla ihop pastan. 
  8. Klipp rullen i breda remsor som tagliatelle. 

LÖVBIFFSRULLAR 4 port
8 lövbiffar
Arla färskost med vitlök och örter 200g (ca 1,5 paket), eller Änglamark. Tillsätt då en liten pressad vitlöksklyfta och lite valfria torkade örter.
Herbamare och peppar.
2,5 - 3 dl grädde
1 msk tomatpuré 
Smör


  1. Lägg 1 tsk ost på varje lövbiff . Salta och peppra
  2. Rulla ihop biffarna och fäst med tandpetare. (Funkar öven utan om du steker dem med skarven ner först så du stänger rulladen.  
  3. Stek i smör
  4. Ta upp rulladerna och rör ner resterande ost, tillsammans med grädde och tomatpuré. Koka ihop såsen någon minut. 
  5. Smaka av med örtsalt och peppar 
  6. Ta bort ev tandpetare från lövbiffsrulladerna. 
Servera med pasta och grönsallad



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

LCHF Pinocchiotårta

Jamen då har man fyllt igen då...år alltså :) Du som har barn runt omkring dig kan nog hålla med om märkligheten med att barnen blir bara äldre och äldre. Men vi liksom stannar kvar i , runt 28 års åldern. Jag har inget emot att bli äldre. Det har sin skönhet och erfarenhetslåda. Det är liksom livet! Blev i alla fall hyllad rejält igår, trots att jag bara fyllde ojämna, få se nu....nu är jag så gammal att jag måste fundera hur många år jag ska räkna till...53. Japp, 53 härliga år har jag levt. Gjorde en LCHF-tårta. Tänkte först att den verkade bli så liten, men den var mäktig, men ändå lätt i konsistensen. Gott med den gräddiga jordgubbsfyllningen som jag tog riktigt rikligt med. Du kan göra botten dagen före om du vill och fixa fyllningen samma dag du ska bjuda på den.  LCHF Pinocchiotårta: Mandelbotten 1 dl sukrin melis 4 äggulor 150 g smält avsvalnat smör 2 tsk bakpulver  2½ dl mandelmjöl Vispa äggulor och sukrin melis poröst. Vispa ner d...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...