Fortsätt till huvudinnehåll

Rullader med vitlök och örter

Innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore
Hej på er! 
Snart är det alla ❤️:ns dag. En fin dag att kanske göra lite extra med/för familjen, kärleken eller en god vän. 
Jag gillar ju att laga mat så en god middag blir det garanterat. 

Jag har faktiskt ett gott recept som jag har använt sedan jag var riktigt ung. Vet inte riktigt var det kommer från i grunden. 
Krämiga rullader av lövbiff. Fyllda med färskost med smak av örter och vitlök och som kommer att gotta sig i en av jordens enklaste och godaste såser. 

Den här rätten tycker jag passar till pasta. Det finns ju bra glutenfri pasta att välja på, men välj inte nåt med rismjöl (arsenik) eller en massa konstiga ingredienser. Ett förslag är bred bönpasta eller "better than pasta". Häll av vätskan den ligger i och skölj den sedan riktigt riktigt noga.

Du kan även göra din egna goda pasta. Jag ger recept på den här nedan och det är den som jag tycker är godast till den här rätten. 

Välj eko/KRAV-kött samt ekologiskt även i de övriga ingredienserna så mycket det går.  


GLUTENFRI/SPANNMÅLSFRI PASTA
6 ägg
200 g Arla ekologisk färskost eller Änglamark (undvik Philadelphia som innehåller citronsyra gjord på svartmögel)
0,75 dl fiberhusk
1 krm salt


  1. Sätt ugnen på 150° och förbered 2 bakplåtar med bakplåtspapper. 
  2. Vispa ihop äggen med färskosten. Tillsätt salt och fiberhusk. Rör ihop snabbt och noga. 
  3. Fördela smeten på båda plåtarna. Den tjocknar snabbt. Bred sedan ut den så mycket du kan. 
  4. Låt svälla i 10 min. 
  5. Lägg bakplåtspapper ovanpå och kavla ut smeten över hela plåten. Den ska vara riktigt, riktigt supertunn eftersom den sväller något.
  6. Behåll bakplåtspapperet på och grädda i 150° 10 min. 
  7. Dra av bakplåtspapperet och rulla ihop pastan. 
  8. Klipp rullen i breda remsor som tagliatelle. 

LÖVBIFFSRULLAR 4 port
8 lövbiffar
Arla färskost med vitlök och örter 200g (ca 1,5 paket), eller Änglamark. Tillsätt då en liten pressad vitlöksklyfta och lite valfria torkade örter.
Herbamare och peppar.
2,5 - 3 dl grädde
1 msk tomatpuré 
Smör


  1. Lägg 1 tsk ost på varje lövbiff . Salta och peppra
  2. Rulla ihop biffarna och fäst med tandpetare. (Funkar öven utan om du steker dem med skarven ner först så du stänger rulladen.  
  3. Stek i smör
  4. Ta upp rulladerna och rör ner resterande ost, tillsammans med grädde och tomatpuré. Koka ihop såsen någon minut. 
  5. Smaka av med örtsalt och peppar 
  6. Ta bort ev tandpetare från lövbiffsrulladerna. 
Servera med pasta och grönsallad



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att