Fortsätt till huvudinnehåll

Hälsobomb-frukost. Vegetarisk och äggfri.



Hej på er!
Åh vad jag önskar att ljuset kommer tillbaka så att bilderna blir åtminstone liiite mer hyfsade.

På fredag mina vänner ska jag på arbetsintervju. Jag har ju arbetat som hudterapeut i så många år att jag nu känner att det vore kul att pröva mina vingar även på något annat. Vidareutveckling och nya vyer är ju alltid bra. Vi får se hur det går. Kanske blir det ngt hudterapeut-yrke extra vid sidan om, för jag fullkomligt älskar ju mitt yrke.


Det här blev min brunch idag. Perfekt även för dig som undviker ägg. Själv älskar jag ägg i alla dess former, men jag vet att många av er inte tål det livsmedlet. Kolla gärna receptet på äggfria kikärtsbrödet HÄR

Jag äter ju sällan en regelrätt frukost, utan äter när jag blir hungrig sisådär vid 11-12-tiden på dagen. Ofta blir det då en 16 timmars fasta eller mer från middagen förra kvällen. 

Är jag riktigt hungrig så avslutar jag gärna en sån här måltid med ett halvt äpple. 

Du får fantastiskt mycket näring i en sån här måltid. Någon gång kan du variera genom att äta den rå (Jag föredrar dock att ha tillagad svamp)

Ska det bli en hälsobomb så undvik besprutade produkter 



Du avgör själv hur mycket du vill ha av varje livsmedel. Men snåla inte utan se till att du blir lagom mätt. Bättre att göra massor och blir det för mycket så är det bara att spara och värma upp grönsakerna till nästa mål.

Ruccola 
Avokado med pressad citron 
Pak choi 
Champinjoner, 
Stjälkselleri, 
Purjolök, 
Cocktailtomater, 
Paprika, 
Vitkål, 
Herbamare, 
Svartpeppar. 
Avokadoolja och smör att steka i

Lägg upp en bädd av god pepprig ruccola. Skiva avokado och pressa över citron. Krydda med örtsalt. 
Stek först strimlad vitkål, delad pak choi, champinjoner och selleri. Krydda med örtsalt och peppar. 
Tillsätt halverade tomater, purjolök och paprika mot slutet av stekningen.
Toppa med färsk persilja.

Värme & Kärlek
Christina 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga ...

Plankstek - traditionell & fantastiskt god

Det blev plankstek hemma hos oss i helgen. Vi hade mycket att fira.... jag och Christer firade 7 år som par, min kusin som är inneboende hos mig fyllde år, samt att det var farsdag. Hade även en väninna på besök över helgen. Kunde inte blivit mysigare ☺️😊 Plankan gjordes på älg-innanlår i 3 cm tjocka skivor (200 g per skiva). Skivorna kryddades med örtsalt och peppar, stektes 1 min på var sida i mycket smör på hög värme. De fick sedan vila under smörpapper och folie. Det blir fantastiskt saftigt och mört samt fint rosafärgat. Rullade in sparris i bacon och stekte dem runt om. Sedan bryntes tomaterna med snittytan nedåt i pannan i fettet efter det stekta baconet. Potatismos av mjölig kokt potatis, äggula, mjölk, grädde, smör, riven västerbottenost, örtsalt och svartpeppar.  Allt lades på plankan (moset spritsas runt om). Smält smör och köttsaft ringlades över sparris och kött. In i ugnen 250 grader ca 12 min, eller tills mos-topparna fick vacker brun färg.  Tryf...