Fortsätt till huvudinnehåll

Hälsobomb-frukost. Vegetarisk och äggfri.



Hej på er!
Åh vad jag önskar att ljuset kommer tillbaka så att bilderna blir åtminstone liiite mer hyfsade.

På fredag mina vänner ska jag på arbetsintervju. Jag har ju arbetat som hudterapeut i så många år att jag nu känner att det vore kul att pröva mina vingar även på något annat. Vidareutveckling och nya vyer är ju alltid bra. Vi får se hur det går. Kanske blir det ngt hudterapeut-yrke extra vid sidan om, för jag fullkomligt älskar ju mitt yrke.


Det här blev min brunch idag. Perfekt även för dig som undviker ägg. Själv älskar jag ägg i alla dess former, men jag vet att många av er inte tål det livsmedlet. Kolla gärna receptet på äggfria kikärtsbrödet HÄR

Jag äter ju sällan en regelrätt frukost, utan äter när jag blir hungrig sisådär vid 11-12-tiden på dagen. Ofta blir det då en 16 timmars fasta eller mer från middagen förra kvällen. 

Är jag riktigt hungrig så avslutar jag gärna en sån här måltid med ett halvt äpple. 

Du får fantastiskt mycket näring i en sån här måltid. Någon gång kan du variera genom att äta den rå (Jag föredrar dock att ha tillagad svamp)

Ska det bli en hälsobomb så undvik besprutade produkter 



Du avgör själv hur mycket du vill ha av varje livsmedel. Men snåla inte utan se till att du blir lagom mätt. Bättre att göra massor och blir det för mycket så är det bara att spara och värma upp grönsakerna till nästa mål.

Ruccola 
Avokado med pressad citron 
Pak choi 
Champinjoner, 
Stjälkselleri, 
Purjolök, 
Cocktailtomater, 
Paprika, 
Vitkål, 
Herbamare, 
Svartpeppar. 
Avokadoolja och smör att steka i

Lägg upp en bädd av god pepprig ruccola. Skiva avokado och pressa över citron. Krydda med örtsalt. 
Stek först strimlad vitkål, delad pak choi, champinjoner och selleri. Krydda med örtsalt och peppar. 
Tillsätt halverade tomater, purjolök och paprika mot slutet av stekningen.
Toppa med färsk persilja.

Värme & Kärlek
Christina 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Gudomligt god och krämig tacopaj. Glutenfri/LCHF

Den här pajen har en spröd, knaprig botten, krämigt innehåll och en topping att dö en smula för. Aaah, smaklökarna får verkligen sitt. Fantastiskt god paj! Jag föreslår att du använder dig av ekologisk tacokrydda. Santa Maria, Garant och Spicemaster är några av de som har ekologisk tacokrydda. Då slipper du onödiga tillsatser.  Du kan naturligtvis istället blanda din egen krydda istället för att köpa färdig om du hellre vill det. Blanda då paprikapulver, lökpulver, curry, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin (mycket av den kryddan), örtsalt, torkad oregano, pressad färsk vitlök och chilisås till en pasta som du klickar ner i den stekta färsen. Rör om och tillsätt även lite vatten som får koka in i köttfärsen.  Ca 4 port Pajskal : 2.5 dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl 1 msk pofiber 0,5 dl vita skalade sesamfrön (tänk på att vissa sorter kan vara kontaminerade med gluten i produktionen. Läs på förpackningen om du är riktigt känslig) 1 msk fiberhusk 50 g smör 0,5 tsk oraffi...

Grymt goda pommes strips på kålrabbi

Ibland finns det bara sådär supergoda alternativ som gör att man aldrig behöver längta tillbaka till de mindre nyttiga "originalen". Vill man hellre fritera dessa så går det naturligtvis jättebra. Använd då avokadoolja, druvkärneolja eller kokosolja som alla har en hög rykpunkt, vilket gör att inga giftiga ångor bildas. Doppa dem gärna i arrowrot före friteringen. Salta och krydda efteråt. Jag har den här gången valt ugnen eftersom jag inte hade så mycket olja hemma och för att även ugnsrostade kålrabbistrips blir supergott. Det här tillbehöret kommer även dina barn att älska. Serverad till en god köttbit och kanske lite bea så går knappt att känna skillnad på vanliga strips och de här. Såhär gott kryddade blir de en riktig hit! Åh nu blir jag ju jättesugen. Man när klockan är över 21 på kvällen så blir det ingenting av med det snålvattnet... 😋 Kålrabbi Kokosolja Herbamare/Troccomare örtsalt Paprikapulver (Paprika är otroligt besprutat så använd ekologis...