Fortsätt till huvudinnehåll

Kyckling- och grönsakspanna med kolhydratfri pasta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Det här är en så mumsigt god och enkel rätt. Är superglad att jag har hittat en riktigt god pasta som är utan kolhydrater och som dessutom ser ut som pasta. Jag köper den via Bodystore
Det är jätteviktigt att skölja av pastan riktigt noga i ett durkslag, låt rinna av noga och ett hett tips är sedan att fräsa den i panna tills vätskan dunstat. Ju torrare den blir desto mer smak tar den åt sig av övriga ingredienser.
Hoppas du provar den här rätten. Tror inte du blir besviken. Kycklingpannan blir saftig, fylld av goda - lite asiatiska smaker och så gott med krispet från de små blomkålsbuketterna.
Stek inte kycklingen för länge för då blir den så torr och tråkig.








2 port

1 kycklingfilé (eller 1 filé per port om ni är riktigt hungriga)
1/2 påse ekologisk strimlad vitkål/morötter
½ färsk blomkål i riktigt små buketter
Herbamare örtsalt
1 krm chiliflakes
½ tsk malen ingefära
½ tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1½ msk tamarisoja
1½ msk sweet chilisås (extrapris denna vecka)
1 påse better than pasta
1 msk kokosolja
½ salladslök


  • Strimla och stek kycklingen i kokosoljan tillsammans med de strimlade grönsakerna och blomkålsbuketterna. Krydda under tiden du steker med örtsalt, ingefära, lökpulver, chiliflakes och vitlökspulver. 
  • Skölj pastan noga och låt rinna av. Låt pastan fräsa tillsammans med kyckling och grönsaker. Det är gott om blomkålen fortfarande är krispig. 
  • Tillsätt soja och sweet chili. Rör om noga och låt bli riktigt varmt. Smaka av. 
  • Toppa med fint skivad salladslök.

Servera omedelbums.

Maschésallad är jättegott till.








Det här blogginlägget innehåller affilatelänkar vilket betyder att jag få en liten provision om du handlar via de klickbara länkarna. 
Jag länkar enbart till produkter som jag helhjärtat tror på och som jag själv använder.
Tack för att du stödjer Kvinnaicentrum დ

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Den ultimata och godaste Janssons frestelsen

God morgon på er! Nu närmar sig julen och det här blir kanske mitt sista inlägg innan tomten kommer 😉. Kanske, kanske hinner jag med ett till.... Om ni går in under etiketten Jul så hittar ni fler goda recept. Missa inte min goda senapssill . Janssons frestelse är något som bara MÅSTE stå på julbordet. Förut har jag gjort min Jansson på traditionellt vis och det har ju blivit gott. Jag har även provat att tillaga den med mindre kolhydrater där jag bytt bort en del potatis mot rättika och kålrabbi. Men va tusan, det är jul en gång om året och då vill jag verkligen ha en "riktig" Jansson.  Nu tror jag nästan att jag har gjort den godaste och ultimata gratängen som bara är helt ljuvlig. Krämigare går ej att få och smaken är gudagod.  Vad är då hemligheten?  Jo.... jag steker löken innan vilket även gör så att vattnet i löken dunstar, använder mjölig potatis, skär potatisen i inte alltför smala strimlor, kokar upp grädden med ansjovisspadet innan jag...

Julskinkan kokas i plastförpackningen

Jag talade ju sist om hur gott det är att koka sin egen ekologiska julskinka.  Nu har jag läst något som fick mig att tänka till lite extra. Visste ni att de färdigkokta julskinkorna kokas i den plastförpackningen som den ligger i? Det säger sig ju självt egentligen när jag tänker efter, eftersom även buljongen bildas färdigt i påsen, Men vad innehåller den plasten?  Det jag vet är att fett drar ur plastens innehåll och den hamnar då i buljongen och skinkan. Det känns liksom ännu värre när plasten hettas upp/kokas. Det här verkar ju vara ytterligare ett anledning till att koka sin egen skinka. Kanske helst att få tag på en färsk ekologisk skinka som inte legat i plast över huvud taget.  Tar man färsk eller eko/KRAV-skinka så slipper man dessutom nitritet som tillsätts som konservering samt för att köttet ska få en tilltalande rosa färg, så löljgt egentligen. Naturligt kött är grått - sådetså. Nitrosaminer (nitrit omvandlas till nitrosaminer i magen) kan även g...