Fortsätt till huvudinnehåll

Kyckling- och grönsakspanna med kolhydratfri pasta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Det här är en så mumsigt god och enkel rätt. Är superglad att jag har hittat en riktigt god pasta som är utan kolhydrater och som dessutom ser ut som pasta. Jag köper den via Bodystore
Det är jätteviktigt att skölja av pastan riktigt noga i ett durkslag, låt rinna av noga och ett hett tips är sedan att fräsa den i panna tills vätskan dunstat. Ju torrare den blir desto mer smak tar den åt sig av övriga ingredienser.
Hoppas du provar den här rätten. Tror inte du blir besviken. Kycklingpannan blir saftig, fylld av goda - lite asiatiska smaker och så gott med krispet från de små blomkålsbuketterna.
Stek inte kycklingen för länge för då blir den så torr och tråkig.








2 port

1 kycklingfilé (eller 1 filé per port om ni är riktigt hungriga)
1/2 påse ekologisk strimlad vitkål/morötter
½ färsk blomkål i riktigt små buketter
Herbamare örtsalt
1 krm chiliflakes
½ tsk malen ingefära
½ tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1½ msk tamarisoja
1½ msk sweet chilisås (extrapris denna vecka)
1 påse better than pasta
1 msk kokosolja
½ salladslök


  • Strimla och stek kycklingen i kokosoljan tillsammans med de strimlade grönsakerna och blomkålsbuketterna. Krydda under tiden du steker med örtsalt, ingefära, lökpulver, chiliflakes och vitlökspulver. 
  • Skölj pastan noga och låt rinna av. Låt pastan fräsa tillsammans med kyckling och grönsaker. Det är gott om blomkålen fortfarande är krispig. 
  • Tillsätt soja och sweet chili. Rör om noga och låt bli riktigt varmt. Smaka av. 
  • Toppa med fint skivad salladslök.

Servera omedelbums.

Maschésallad är jättegott till.








Det här blogginlägget innehåller affilatelänkar vilket betyder att jag få en liten provision om du handlar via de klickbara länkarna. 
Jag länkar enbart till produkter som jag helhjärtat tror på och som jag själv använder.
Tack för att du stödjer Kvinnaicentrum დ

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Grymt goda pommes strips på kålrabbi

Ibland finns det bara sådär supergoda alternativ som gör att man aldrig behöver längta tillbaka till de mindre nyttiga "originalen". Vill man hellre fritera dessa så går det naturligtvis jättebra. Använd då avokadoolja, druvkärneolja eller kokosolja som alla har en hög rykpunkt, vilket gör att inga giftiga ångor bildas. Doppa dem gärna i arrowrot före friteringen. Salta och krydda efteråt. Jag har den här gången valt ugnen eftersom jag inte hade så mycket olja hemma och för att även ugnsrostade kålrabbistrips blir supergott. Det här tillbehöret kommer även dina barn att älska. Serverad till en god köttbit och kanske lite bea så går knappt att känna skillnad på vanliga strips och de här. Såhär gott kryddade blir de en riktig hit! Åh nu blir jag ju jättesugen. Man när klockan är över 21 på kvällen så blir det ingenting av med det snålvattnet... 😋 Kålrabbi Kokosolja Herbamare/Troccomare örtsalt Paprikapulver (Paprika är otroligt besprutat så använd ekologis...

Ugnsrostade rödbetor med citronsmör

Ibland önskar man sig ju bara något lätt, vegetariskt eller något gott som tillbehör.  Det här åt vi i helgen och valde då att äta den som en egen liten rätt och tog då även rivna morötter till. Smöret smälte sakta ner över de varma rödbetorna. Åh Guuud så gott! Prova även som tillbehör till ex lax. Jag använde  osaltat smör och saltade det med ekologiskt örtsalt, eftersom det saltade smöret innehåller raffinerat salt som inte är hälsosamt. Väljer du ett saltat smör så välj då ekologiskt smör. Jag väntar och längtar till den dagen det kommer ett osaltat ekologiskt smör) Citronsmör: 1 port 1 msk osaltat smör   1½ tsk pressad citron 1 krm rivet skal av citron 1 pressad liten vitlöksklyfta 1 krm smulad torkad timjan örtsalt (herbamare eller trocomare) Rödbetor i ugn:.  Skala ekologiska rödbetor, så många du vill ha. Klyfta dem och droppa över lite olja. Krydda med örtsalt. Använder du extra virgine olivolja så rostar du dem långsamt i ugnen på 150-1...