Fortsätt till huvudinnehåll

Ädelostfylld kyckling med ljuvlig vitlöks- och rosésås





Innehåller reklam genom adlinks till Bodystore.

Den här rätten är grymt god och så enkelt att tillaga. Den ser verkligen så pass lyxig ut att man lätt kan tro att man lagt ner massor av tid på maträtten. Men lättare tillagning är svår att finna. Kycklingen blir fantastiskt saftig när man tillagar den såhär. Den krämiga fyllningen ger en mycket mild smak av ädelost. Jag gillar att smula över lite extra gräddädelost vid serveringen för jag ääälskar verkligen den här osten. Ett tips är att ställa fram smulad ädelost i en skål så de som vill kan ta extra.
Såsen "is to die for".

2 port

2 st kycklingfiléer ca a´200 g 
80-100 g gräddädelost, eller mer om du vill strö på lite extra efter tillagningen
1½ msk smör
några droppar avokadoolja

1 dl grädde
1 dl kokosmjölk, alternativt 2 dl grädde 
1 tsk oregano (torkad)
1 1/4 - 1½ st kycklingbuljongtärning
en nypa svartpeppar
1½ msk balsamvinäger
2 msk arla ekologiska färskost
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk grovt krossade rosépepparkorn
  • Sätt ugnen på 125 C
  • Sätt in kniven längst utmed den tjockaste delen av filén längs långsidan och skär inåt och utåt men inte helt igenom. Lägg sedan ut den som en fjäril och banka ut den platt. 
  • Smula över osten och rulla ihop den. Fäst med några tandpetare. Upprepa med den andra filén.
  • Stek rullarna tills de fått fin färg runt om på medelvärme i smör och lite avokadoolja.
  • Fortsätt sedan stekningen i ugn tills kycklingen uppnår 70 C. (Ca 25 minuter).
  • Gör under tiden såsen: Blanda alla ingredienser och låt koka under lock i ca 10 min.
  • Ta bort tandpetarna från kycklingfiléerna och skär upp dem i fina tjocka bitar. Använd en vass kniv så att osten inte rinner ut när du skär. Servera direkt med den goda såsen och eventuellt lite extra ädelost. Det är även vackert att strössla över lite extra rosépeppar.

Serveringsförslag: Shiratakinudlar (klickbar länk) och ångkokt broccoli.
Se till att skölja nudlarna riktigt noga i kallt vatten. Låt rinna av. Ett tips är att sedan torka dem i en het stekpanna eller torka dem med hushållspapper. Torra nudlar tar upp smakerna bättre från såsen sedan.
Äter du potatis så är ugnsrostad sådan gott till. Tänk bara på att blodsockret höjs ganska kraftigt då. Rekommenderas enbart till mycket få och speciella tillfällen. Tillagad varm potatis innehåller stärkelse som förvandlas till socker i kroppen.
Tillagad och kyld potatis är däremot nyttigt.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam