
Jag tänkte först inte lägga ut det här inlägget eftersom fotot på maten blev så katastrofalt. Men så tänkte jag att det är ju för synd, då det är så gott och jag gärna vill dela med mig av receptet till er.
Det här är en perfekt lunch eller att ha som en lättare middag. Det är billigt, nyttigt och snabbt att göra. Ta det du har hemma, men grunden är någon sorts kål och bacon som är nitritfri. Den nitritfria har inte den där onaturliga rosa nyansen, utan ser ut som kött gjorde förr i världen - äkta - som är mer grå.
Jag får tag på mitt bacon på Coop forum, men har även ibland bett min ICA-butik att ta hem till mig. Det brukar inte vara några problem. Jag köper då en hel kartong (innehåller 8 st förpackningar) som jag sedan fryser ner och tar fram när jag behöver. Märket är Tulip, Ja det är danskt men är ekologiskt utan tillsatser och som sagt fritt från tillsatt nitrit. Grisarna är uppfödda ute och har fri tillgång till utevistelse.
Jag brukar annars handla enbart svenskt kött, men så länge vi inte gör sådant bacon så är jag endera utan, eller handlar detta. (Jag handlar ALDRIG danskt fläskkött annars då det är omdiskuterat, men detta är en produkt från bra djurhållning).
Spetskål
Bacon. Tulip ekologisk (den är utan giftigt nitrit (E250) och från grisar som fått gå fritt ute och böka)
Paprika
Salladslök (eller purjo)
Aubergine
Smör eller ghee till stekning
Paprikapulver
Lite Herbamare (tänk på att baconet är salt)
Svartpeppar
Gurkmeja (akta kläder då färgen biter sig fast)
Stek först kålen tillsammans med bacon och krydda. Tillsätt sedan övriga grönsaker och stek dem mjuka utan att brännas.
Jag föredrar att inte steka aubergine alltför länge då jag tycker den förändrar smak och lätt blir mosig i konsistensen.
Andra goda grejer att ha i din frästa panna kan vara: svamp, rivna morötter, lite hackade nötter, zucchini, äpple etc. Bara fantasin sätter gränser.
Ha en fin dag!
Kommentarer
Skicka en kommentar