Smakkombon mellan salvia, bacon och kyckling är verkligen oslagbar. Jag gjorde även ett test där jag friterade salviablad i kokosolja och hade som garnering. Jag hettade helt enkelt upp en stor klick kokosolja i en stekpanna och lät bladen bli mörka i bladen - då är de färdiga. Vänd dem en gång under friteringstiden. Akta så de inte bränns. Se bara till att oljan inte ryker, för då blir den giftig. Jag lät sedan bladen rinna av på hushållspapper och kryddade dem med en gnutta örtsalt. Ljuvligt!!
Jag valde kycklinglårfilé som blir fantastiskt saftiga när man tillagar dem. Men vill du ha innerfiléer så går det lika bra eller dela kycklingfiléer på mitten så de inte blir så stora. Du lägger sedan filéerna i en härligt god marinad med örter och citron som får dra i kylskåp några timmar.
Det här är den sån smart bjudrätt eftersom du kan göra så mycket i förväg. I sista minuten kan du bara steka på filéerna så att baconet runt dem får vacker färg.
3 port
700 g kycklinglårfilé
1 paket nitritfri bacon (Tulip)
Avokadoolja (eller kokosolja) och smör att steka i
Marinad:
1,5 msk riven ingefära2 stora vitlöksklyftor, hackade
2 citroner i bitar
2 msk hackad färsk salvia
2 msk hackad oregano
1 msk hackad basilika
1 hackad salladslök
1 msk avokadoolja
Herbamare örtsalt och svartpeppar.
Gör såhär:
Häll marinaden i en påse och lägg ner kycklingfiléerna. Låt marinera i ca 2-3 timmar. Vänd på påsen då och då.Stek filéerna i kokosolja eller avokadoolja tillsammans med smör i ca 8 minuter. Låt svalna och lägg ett stort salviablad på varje filé. Linda ett bacon runt om.
Så här långt kan du förbereda. (Du kan även fritera några salviablad till dekoration och för mer smak enl min beskrivning högre upp).
Bryn sedan filéerna runt om tills baconet fått fin färg. Alternativ pensla med avokadoolja och grilla. Börja steka/grilla med skarven på baconet nedåt. Eventuellt kan du fästa baconet med en tandpetare som du sedan plockar bort före servering.
Potatissallad, som jag numera väljer utan mejerier är både gott och nyttigt. När potatisen är tillagad och kall så innehåller den prebiotika som matar de goda bakterierna (probiotikan) i magen. När man äter dem tillagade och nerkylda så höjer de heller inte blodsockret - tvärtom faktiskt.
Det ät även så fräscht att få en mejerifri potatissallad till denna rätt. Du kan tillsätta vad du själv önskar och tycker om, men jag hade:
Kokt potatis i bitar
Olivolja
Äppelcidervinäger (1/4 av mängden olivolja)
Örtsalt
Svartpeppar
Färsk repad timjan
Persilja, hackad
Lite fibersirap gold och en nypa björksocker. Du kan ta honung istället om du vill
Sugersnaps, i skivor
Salladslök i skivor
Värme & Kärlek
Christina
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar