Fortsätt till huvudinnehåll

Omelett nr 2. Räkor & Avokado



Hej hopp! Jag lovade ju för några dagar sedan en ny härlig omelett. Fylld av smak. Lyxig, men ändå så enkel. Även den här omeletten innehåller ost (om du vill), vilket ger den en rund och krämigt härlig smak. I omeletter gillar jag mest ost med en mild smak så det inte tar över totalt. Är det däremot en riktig ren ostomelett så går jag all in med smaker och använder t.ex präst- eller västerbottenost, parmesan och krämiga ädelostar.
Den här omeletten är även perfekt för dig som äter ketogen kost. Äter du Paleo så utesluter du bara osten. Den här omeletten är även supernyttig med en massa fina essentiella fetter som kroppen behöver.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2 ägg
½ tsk vatten
1 dl riven ost, mild smak ex Arla ekologisk Hov eller Gry (valfritt)
Herbamare örtsalt, nymalen svartpeppar
Handskalade räkor
Dill 
Blandsallad, ekologisk
1 st avokado
Smör till stekning


  • Vispa upp ägg och vatten. 
  • Blanda ner osten. 
  • Hetta upp en panna med smör och häll ner omelettsmeten. Sänk värmen. 
  • Rör lite i omelettsmeten från början och vicka pannan så att äggsmeten rinner ner utmed kanterna. 
  • Låt stagnera på svag värme. Eventuellt kan du vända på omeletten i pannan. 
  • Lägg sallad som en bädd på tallriken och låt omeletten glida ner på den. 
  • Toppa med räkor, skivad avokado och finhackad dill. 

Tjaa - en liten klick majonnäs och en citronskiva kan faktiskt också sitta fint om man vill. 



Värme & Kärlek
Christina 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...