Fortsätt till huvudinnehåll

Omelett nr 2. Räkor & Avokado



Hej hopp! Jag lovade ju för några dagar sedan en ny härlig omelett. Fylld av smak. Lyxig, men ändå så enkel. Även den här omeletten innehåller ost (om du vill), vilket ger den en rund och krämigt härlig smak. I omeletter gillar jag mest ost med en mild smak så det inte tar över totalt. Är det däremot en riktig ren ostomelett så går jag all in med smaker och använder t.ex präst- eller västerbottenost, parmesan och krämiga ädelostar.
Den här omeletten är även perfekt för dig som äter ketogen kost. Äter du Paleo så utesluter du bara osten. Den här omeletten är även supernyttig med en massa fina essentiella fetter som kroppen behöver.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2 ägg
½ tsk vatten
1 dl riven ost, mild smak ex Arla ekologisk Hov eller Gry (valfritt)
Herbamare örtsalt, nymalen svartpeppar
Handskalade räkor
Dill 
Blandsallad, ekologisk
1 st avokado
Smör till stekning


  • Vispa upp ägg och vatten. 
  • Blanda ner osten. 
  • Hetta upp en panna med smör och häll ner omelettsmeten. Sänk värmen. 
  • Rör lite i omelettsmeten från början och vicka pannan så att äggsmeten rinner ner utmed kanterna. 
  • Låt stagnera på svag värme. Eventuellt kan du vända på omeletten i pannan. 
  • Lägg sallad som en bädd på tallriken och låt omeletten glida ner på den. 
  • Toppa med räkor, skivad avokado och finhackad dill. 

Tjaa - en liten klick majonnäs och en citronskiva kan faktiskt också sitta fint om man vill. 



Värme & Kärlek
Christina 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Veckomeny för viktnedgång och/eller sund kost/keto

Hejsan på er! Jag har ju lyckats gå ner 4 kilo under den här veckan (9 dagar) och har gått ner lite till innan med hjälp av en speciell diet jag hållit. Gick ju upp i rasande fart både före och efter operationen av bisköldkörtlarna. Nu var det hög tid att ta tag i det. Jag har ju lovat att skriva ner recepten och beräkningarna på det jag ätit. Så här kommer ett utdrag för en vecka. Det är ett busenkelt sätt att äta och du behöver aldrig gå hungrig.  Det här är ett sunt sätt att äta även om du inte vill eller behöver gå ner i vikt. Som fingervisning så ska  proteinerna  under en dag ligga på ungefär det du skulle vilja väga. Efter ett tag så går det ju att sänka ytterligare om man vill. Jag går ännu inte ut för hårt här, utan ligger fortfarande relativt högt. Detta kommer jag att revidera inom en snar framtid. En köttbit t.ex innehåller ju mycket mer än enbart proteiner, en grönsak innehåller mycket mer än bara kolhydrater, så därför måste man första tiden väga maten för att