
Inlägget innehåller annonslänk till Bodystore Det här mina vänner är en så god rätt med knäckighet från stekt vitkål och en aning sötma från palsternacka. Den tillfredsställer smaklökarna och är ett fantastiskt tillbehör till exempelvis köttbullar, eller som en ensamrätt. Perfekt som en ovo-vegetarisk rätt. Egentligen är det bara fantasin som sätter gränsen till alla goda grönsaker man ytterligare kan använda. Tillagningstiden är ca 30 minuter. Helt perfekt för en snabb matdag, men när man ändå vill att det ska vara lite extra. Jättefin även som en bufférätt.

Den är lagom för 2 personer om du tillsätter protein, men äter du enbart omeletten så skulle jag rekommendera att du även tillsätter bladgrönsaker, kanske tillsammans med lite rostade nötter eller dylikt för att få till en portion som ger mättnad.
Du kan dubbla allt för att räcka till fler portioner. Kontrollera då tillagningstiden vilken kan öka lite.
Ingredienser: Alltid ekologiska!
2 dm purjolök, även av det gröna2 st palsternackor
200 g vitkål
100 g morötter (ca 3 små)
4 ägg från utegående höns, ej ekologiska
2 msk vatten
Herbamare örtsalt. Nymalen svartpeppar
Kokosolja (Klickbar länk) till stekning. 15% på Kung Markatta Bodystore t.o.m den 16/2
Ugn 200°C
Gör såhär:
Sätt igång ugnen.- Strimla vitkålen relativt fint och lägg åt sidan.
- Strimla purjolök och skiva de skalade palsternackorna tunt med osthyvel eller potatisskalare. Grovriv de skalade morötterna.
- Vispa ihop äggen med vattnet. Krydda med örtsalt och svartpeppar.
- Värm upp en stekpanna - gärna en som tål ugnsvärme (se annars alternativ på stekning längre ner *) och smält ner en rejäl klick kokosolja.
- Stek vitkålen tills den blir mjuk och får en knäckig yta på kanterna. Krydda under stekning. Lägg åt sidan.
- Lägg i ytterligare kokosolja och mjukstek resten av grönsakerna. Krydda under stekning. Det får inte bli torrt i pannan, utan tillsätt då mer kokosolja - Det kan gå åt ganska mycket. (Kokosolja lagras inte in som fett i kroppen)
- Rör ner den stekta vitkålen och blanda om väl.
- Häll över omelettsmeten och vicka pannan så att smeten fördelar sig i hela pannan. Låt stå så på medelvärme i ca 1 minut.
- Ställ sedan in pannan mitt i ugnen och grädda klart i ca 15 minuter tills allt stagnerat och fått fin färg.
- Lossa omeletten med hjälp av en stekspade och låt den glida ner på en tallrik för servering.
* Tål din stekpanna inte ugnsvärme så steker du klart den på spisen. När ytan börjat stagnera och ytan under omeletten fått fin färg så lossar du på den med hjälp av en stekspade. Stjälp upp omeletten på en tallrik. Lägg stekpannan ovanpå tallriken och vänd över så att du kan grädda omeletten på andra sidan.
Värme & Kärlek
Christina
Kommentarer
Skicka en kommentar