I morgon mina kära vänner är det alla hjärtans dag. Skäm bort dig själv eller någon du håller kär. Ska du göra något gott så gör den här. Jag kan verkligen rekommendera den här rätten. Den är så gaaaalet god. Dessutom går den på ett nafs att göra. Förbered den (utan lax) och värm den bara och tillsätt laxen sista minuten strax före servering.
Om du lagar den så skulle det vara kul om du skrev en kommentar i kommentarsfältet vad du tyckte om receptet.
4 port
2 dl vispgrädde,
1½ grönsaksbuljongtärning (inte knorr som innehåller glutamat)
4 msk färskost eller philadelphia, eller Arla eko
1 dl crème fraiche,
1 st citron. VIKTIGT att den är ekologisk, då du ska använda det rivna skalet
1½ dl vitt vin.
1 dl gräslök (Du kan även välja riktigt finhackad röd lök som du steker mjuk utan att få färg)
65 g babyspenat, färsk
65 g körsbärstomater eller grovhackade stora tomater
1/4 tsk herbamare eller trocomare örtsalt
nymald svartpeppar
300 g lax eller gravad eller kallrökt. Änglamarks gravade är utan gifter
Om du lagar den så skulle det vara kul om du skrev en kommentar i kommentarsfältet vad du tyckte om receptet.
4 port
2 dl vispgrädde,
1½ grönsaksbuljongtärning (inte knorr som innehåller glutamat)
4 msk färskost eller philadelphia, eller Arla eko
1 dl crème fraiche,
1 st citron. VIKTIGT att den är ekologisk, då du ska använda det rivna skalet
1½ dl vitt vin.
1 dl gräslök (Du kan även välja riktigt finhackad röd lök som du steker mjuk utan att få färg)
65 g babyspenat, färsk
65 g körsbärstomater eller grovhackade stora tomater
1/4 tsk herbamare eller trocomare örtsalt
nymald svartpeppar
300 g lax eller gravad eller kallrökt. Änglamarks gravade är utan gifter
- Dela tomaterna i fjärdedelar
- Riv citronskalet på den fina sidan av ett rivjärn eller använd ett zestjärn. Se till att inte det vita kommer med, för då blir det en bitter/besk smak på såsen. Har du inget att riva citronskalet på, så skär tunna strimlor av skalet som du sedan finhackar.
- Strimla laxen
- Koka upp grädde, creme fraiche, philadelphiaost eller Arlas ekologiska, buljongtärningar och vinet.
- Tillsätt det rivna citronskalet och gräslöken
- Krydda med örtsaltet och nymald svartpeppar
- Rör ner babyspenaten, tomaterna samt lax
Kommentarer
Skicka en kommentar