Fortsätt till huvudinnehåll

Saftiga Köttfärs- & Grönsaksbiffar



Inlägget innehåller reklamlänkar till Bodystore. När du klickar på de rosa länkarna i inlägget: Ange kod FEB20 för att få 20%.
Giltigt t.o.m 20-02-25

Den mest okonventionella och extraordinära maträtten jag någonsin har gjort haha. Men snacka om goda och supersaftiga biffar!! Det enda som behövs att äta till är ju lite grönsallad. Allt annat finns ju liksom i biffarna. Whop-whop!!
De kan vara lite kniviga att vända, så ta hjälp av två stekspadar. TIPS! Ta i ett extra ägg om du vill att de ska hålla ihop bättre i pannan.
Salladen är supergod att äta till all sorts mat eller helt enbart. Tyvärr har jag inte exakta mått eftersom jag höftade till.

GRÖNSAKSSALLAD (ekologiska produkter)
½ butternutpumpa
1 bit vitkål, ca 1dm
4-5 st mindre morötter, eller 3st stora
2 palsternackor
1 dm purjolök
Olja
Vit balsamvinäger och ofiltrerad äppelcidervinäger),
Fibersirap  (fibersirap utan tillsatt socker, kalorisnål och rik på fiber gör den lämplig för low carb-dieter, diabetiker och veganer men också för alla dem som vill njuta och må bra på samma gång)
Eventuellt lite lönnsirap eller honung
Herbamare örtsalt, svartpeppar.


  • Skala pumpan och ta bort kärnhuset. 
  • Strimla alla grönsaker riktigt fint i en matberedare. 
  • Krydda och tillsätt olja, vinäger, kryddor och fibersirap. Smaka av.

Den här salladen kan du variera med olika grönsaker. Ta bort eller tillsätt. Kålrot är ju också något som är gott att ha i.

När jag hade 1 liter kvar av salladen insåg jag att jag inte skulle hinna äta upp den, eftersom jag äter på jobbet. Hmm, vad göra?? Slänga riktig mat?? Näääh inte alls min stil.
Hade ett paket köttfärs från Gårdssällskapet som jag hade tinat upp. Hmmm igen... Varför inte blanda ihop allt, krydda på och göra goda saftiga biffar?? Japp!!
Se till att krydda ordentligt med örtsalt och kryddpeppar för att ge dem god smak.





1 liter av grönsakssalladen
500 g köttfärs
Herbamare örtsalt
Nymalen svartpeppar
Kryddpeppar
1-2 st ägg
Kokosolja utan smak till stekning

Rör ihop allt noga och forma till biffar. Lägg dem på en smord skärbräda. Stek biffarna ca 6 minuter på medelvärme tills de fått fin färg och är genomstekta.



Smaklig spis!

Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Hemgjord smörgåsskinka

Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.  Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.  Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums! Hemgjord smörgåsskinka ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV 1,5 tsk rosmarin, torkad 0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn 1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel  1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap Sätt ugnen på 150 grader.  Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.  Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till at...

Hoisinsås hemlagad

Hoisinsås är en sås som jag tycker är så användbar, både i och till asiatisk mat, men även till olika former av pulled chicken eller pulled beef.  Såsen är söt, salt och nötig. Mums!   Jag tycker dock att den köpta är för söt och innehåller raffinerat socker som jag håller mig ifrån.  Jag hittade för ett tag sedan ett recept på hoisinsås från Epicurious som jag brukar använda. I stort är det samma recept, med bara små pytteändringar. God så det förslår är den och faktiskt mer användbar än "vanlig" hoisin tycker jag.  Det här receptet kan även användas av den som är nötallergiker så man kan använda sesampasta (tahini) istället för jordnötssmör.  Ett kycklingrecept med denna fina sås kommer i nästa inlägg.  Använder du den som kall sås så kan du tillsätta pyttelite fiberhusk för att göra den lite mer gelé-ig, men inget måste.    1 msk misopasta (utan mjöl) 1 msk jordnötssmör eller sesampasta 4 msk tamaris...