Fortsätt till huvudinnehåll

Saftiga Köttfärs- & Grönsaksbiffar



Inlägget innehåller reklamlänkar till Bodystore. När du klickar på de rosa länkarna i inlägget: Ange kod FEB20 för att få 20%.
Giltigt t.o.m 20-02-25

Den mest okonventionella och extraordinära maträtten jag någonsin har gjort haha. Men snacka om goda och supersaftiga biffar!! Det enda som behövs att äta till är ju lite grönsallad. Allt annat finns ju liksom i biffarna. Whop-whop!!
De kan vara lite kniviga att vända, så ta hjälp av två stekspadar. TIPS! Ta i ett extra ägg om du vill att de ska hålla ihop bättre i pannan.
Salladen är supergod att äta till all sorts mat eller helt enbart. Tyvärr har jag inte exakta mått eftersom jag höftade till.

GRÖNSAKSSALLAD (ekologiska produkter)
½ butternutpumpa
1 bit vitkål, ca 1dm
4-5 st mindre morötter, eller 3st stora
2 palsternackor
1 dm purjolök
Olja
Vit balsamvinäger och ofiltrerad äppelcidervinäger),
Fibersirap  (fibersirap utan tillsatt socker, kalorisnål och rik på fiber gör den lämplig för low carb-dieter, diabetiker och veganer men också för alla dem som vill njuta och må bra på samma gång)
Eventuellt lite lönnsirap eller honung
Herbamare örtsalt, svartpeppar.


  • Skala pumpan och ta bort kärnhuset. 
  • Strimla alla grönsaker riktigt fint i en matberedare. 
  • Krydda och tillsätt olja, vinäger, kryddor och fibersirap. Smaka av.

Den här salladen kan du variera med olika grönsaker. Ta bort eller tillsätt. Kålrot är ju också något som är gott att ha i.

När jag hade 1 liter kvar av salladen insåg jag att jag inte skulle hinna äta upp den, eftersom jag äter på jobbet. Hmm, vad göra?? Slänga riktig mat?? Näääh inte alls min stil.
Hade ett paket köttfärs från Gårdssällskapet som jag hade tinat upp. Hmmm igen... Varför inte blanda ihop allt, krydda på och göra goda saftiga biffar?? Japp!!
Se till att krydda ordentligt med örtsalt och kryddpeppar för att ge dem god smak.





1 liter av grönsakssalladen
500 g köttfärs
Herbamare örtsalt
Nymalen svartpeppar
Kryddpeppar
1-2 st ägg
Kokosolja utan smak till stekning

Rör ihop allt noga och forma till biffar. Lägg dem på en smord skärbräda. Stek biffarna ca 6 minuter på medelvärme tills de fått fin färg och är genomstekta.



Smaklig spis!

Värme & Kärlek
Christina

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums egna och

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött, som genom­gå

Godaste lammsteken

Men Glad Påsk på er finingar! Jag hade tänkt ligga lite lågt under påsken med bloggen, men jag kan inte hålla mig. Idag gjorde jag en lammstek som blev något så ofantligt god. Klart jag måste dela med mig av receptet till er. Jag brukar alltid göra lamm till påsk. Det hör liksom till. Men den här gången fick jag för mig att göra marinad. Brukar annars "bara" gnida in köttet i kryddor och sticka in vitlök i fickor. Det brukar bli mumsigt det med. Men den här blev så saftig och med massor av goda smaker. Inge ullkofta. Det är det värsta jag vet. Nu kan man inte alltid rå över hur själva köttet smakar, men med rätta kryddningen och marinad så kan man reglera smaken ofantligt.  Har varit ute i solen dag också. Nere på sjön i flera timmar. Det var fisketävling. Jag drog inte upp en endaste firre. Men vad gör väl det i finvädret. Och naturligtvis hade jag solstolen med mig. Lite lyx i tillvaron skadar ju inte eller hur? :D Med rödvinssås Jag hade en lam