Fortsätt till huvudinnehåll

Två super-frukostar, fyllda med energi

God morgon på er! Nu har jag några dagars ledighet. Har nonstop-jobbat 11 dagar. Vissa dagar 12-timmarspass. Sååå himla kul och tänk att jag klarar detta från att ha varit så sjuk. Jag är så tacksamt lycklig. Men nu ska jag operera bort metallplattan i armen som jag fick ditsatt när jag bröt armen för två jular sedan. SÅ lite ofrivillig ledighet, men jag får se den som en liten semester kanske då 😏
Jag har ju fått problem med den med värk i armen, så bort ska den. Hoppas det blir bättre sedan.

Här skiner solen för fullt och det är vitt på marken. Våren har velat tränga fram hela vintern och vi har varit förskonade från riktig kyla. Det riktiga vintern tog semester det här året.

Sååå, snart sommar hörrni! Inte långt kvar. Så kanske lite sugen på att väcka kroppen med lite nyttigheter??











Jag brukar göra min egna kimchi. Den är den godaste EVER!! Receptet på den hittar ni HÄR (klickbar länk) Kom ihåg bara att saltet inte ska innehålla jod när du gör kimchi.

Ibland hinner jag inte med mig och då har jag hittat ett supergott alternativ på affären. Innehåller inga konstigheter och är sockerfri. Dock är den tyvärr inte ekologisk. En liten burk från Risbergs Import. Kommer från Sydkorea. Jag hittar den bland asiatiska varor.
Ingredienserna är:  Kimchikål, vatten, salt, schalottenlök, chili, vitlök och ingefära. Jättegod!!












Här är ingredienslistan på min  1:a superfrukost: Valfri mängd för dig
  • Mixad sallad, ekologisk
  • 1 st avokado
  • Pressad citron över avokadon
  • 1/4 tomat
  • ½ skivat äpple, Royal gala, ekologiskt med skal
  • 8 st Gröna och svarta oliver med kärna, ekologisk
  • 1 dl kimchi
  • Lättdressing Felix (jag får fettet från både avokadon och oliverna och denna lättdressing har inga tillsatser. Jättegod på sallader)
  • Lite herbamare örtsalt och/eller citronpeppar (eko) på avokadon och tomaten
Man måste tänka på att inte tillsätta alltför mycket fett kosten, för då tar kroppen fettet från maten istället för kroppen och då blir det ingen viktminskning ifall jag man ute efter det. Däremot tillsätta bra fetter och i den rätta mängden så man blir mätt. 

Ingredienserna på min 2:a superfrukost: Valfri mängd för dig

  • Mixad bladsallad, ekologisk
  • 8 st oliver, gröna och svarta, eko 
  • 1 dl kimchi
  • 3-4 skivor skinka utan E-nummer och sockerfri (Brödernas)
  • 1-2 st Ägg, frigående utehöns
  • Herbamare örtsalt
  • Felix lättdressing

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Undersökning av makrill i tomatsås. Aluminium och Bisfenoler

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Greatlife Hejhej! Att äta fisk flera gånger i veckan är ju supernyttigt om man väljer klokt. Norsk odlad lax som inte är ekologisk har jag skrivit om mer än en gång, så den harrangen tar vi inte igen 😉 Själv äter jag mycket pinklax, chumlax och makrill i tomatsås. Det senare tycker jag är ett superenkelt sätt att få i sig fisk. Makrill i tomatsås är gott till omelett, qinoa och sallad. Perfekt frukost- eller lunchmat. Ibland äter jag det även till middag med quinoa. Några exempel på det hittar du  HÄR  och HÄR Jag har ju som ni ser i recepten valt att skölja bort tomatsåsen för att eliminera risken för eventuell kontaminering med aluminiumet. Nu tänkte jag att jag måste ta reda på fakta gällande detta, samt om det finns risk för bisfenol BPA i det skyddande lagret som finns innanför. Jag vill ju att du och jag ska kunna äta med gott samvete utan att oroa oss. Så sagt och gjort.... Jag har nu kollat ABBA, Konsums...

Airfryer – Bra eller Dåligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kitchentime och Kökets favoriter LÄS ÄVEN LÄNGST NER I INLÄGGET FÖR EN GLÄDJANDE UPPDATERING Många har väl uppmärksammat den nya fritösen som finns ute på marknaden nu.  Philips Airfryer som behandlar maten med varmluft istället för en massa olja. Så långt verkar allt vara kanon, eftersom det kan vara mycket dyrt att fritera mat i riktig kvalitetsolja som tål upphettning, utan att oljan ska oxidera vid höga temperaturer, som är nyttiga för oss och inte innehåller bekämpningsmedel och som dessutom är smaklösa. Den enda oljan jag då kan tänka mig är smaklös kokosolja.   Vill du i din matlagning (eller vanlig fritering) använda kokosolja utan smak, så kallad deodoriserad, så välj märken såsom Cocosa eller Kokovita som är utan processtillsatser och görs från nyplockade färska nötter. Den deodoriserade (smaklösa) kokosoljan kom­­mer annars med stor sannolikhet från kopra. Kopra är ofta äldre torrt eller torkat fruktkött...

Gudomligt god och krämig tacopaj. Glutenfri/LCHF

Den här pajen har en spröd, knaprig botten, krämigt innehåll och en topping att dö en smula för. Aaah, smaklökarna får verkligen sitt. Fantastiskt god paj! Jag föreslår att du använder dig av ekologisk tacokrydda. Santa Maria, Garant och Spicemaster är några av de som har ekologisk tacokrydda. Då slipper du onödiga tillsatser.  Du kan naturligtvis istället blanda din egen krydda istället för att köpa färdig om du hellre vill det. Blanda då paprikapulver, lökpulver, curry, cayennepeppar, vitlökspulver, spiskummin (mycket av den kryddan), örtsalt, torkad oregano, pressad färsk vitlök och chilisås till en pasta som du klickar ner i den stekta färsen. Rör om och tillsätt även lite vatten som får koka in i köttfärsen.  Ca 4 port Pajskal : 2.5 dl mandelmjöl 2 msk kokosmjöl 1 msk pofiber 0,5 dl vita skalade sesamfrön (tänk på att vissa sorter kan vara kontaminerade med gluten i produktionen. Läs på förpackningen om du är riktigt känslig) 1 msk fiberhusk 50 g smör 0,5 tsk oraffi...